Marcelo Brozović
 DENIS LOVROVIC Afp
NEWCASTLE GA TRAŽI

Ovaj je Vatreni jedna od glavnih meta novog najbogatijeg kluba na svijetu! Na ljeto ga dovode besplatno?

Jasno je da će moći birati novu destinaciju ako ne produži ugovor, a mnogi stoje u redu čekanja.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 13. listopad 2021. 13:08

Nakon što je preko noći postao najbogatiji klub na svijetu Newcastle United će se u sljedećih nekoliko mjeseci pokušati ostvariti jedan kratkoročni i drugi malo dugoročniji cilj. Saudijski kapital želi od Svraka učiniti dominantnu nogometnu snagu ne samo na Otoku, ali ipak će trebati proći neko vrijeme da novi engleski bogataš uopće dođe do spomenute prigode.

Za sada će se Newcastle morati potruditi da što prije dođe do prve premijerligaške pobjede u novoj sezoni što mu nije uspjelo iz osam pokušaja, jer bez pomaka iz zone ispadanja siječanjski prijelazni rok iako nakrcani saudijskim milijunima crno - bijeli mogli bi dočekati s podosta problema. Sadašnji igrački kadar Newcastlea ima maksimalno trojicu igrača koji mogu udovoljiti standardima elitnog razreda engleskog nogometa, a do početka sljedeće godine nema bombastičnih dolazaka na St James Park koji su već sada gotova glavna tema ne samo otočkih medija.

Na listi potencijalnih vrhunskih pojačanja je i hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović. Nakon što je prije pet godina iz Dinama prešao u milanski Inter Brozović se bez ikakve sumnje profilirao u jednog od najboljih svjetskih nogometaša na poziciji u veznom redu. Brozović jednostavno ima sve što traži današnji nogomet. Snagu i trkačku moć s kakvom se može podičiti malo koji igrač a niti postizanje pogodaka bivšem igraču Dinama uz vrhunsko nogometno znanje nije strani pojam.

image
Marcelo Brozović
MARCO BERTORELLO Afp

Trenutna tržišna vrijednost Brozovića iznosi 40 milijuna eura, a s obzirom na financijske probleme milanske družine i na drugoj strani Newcastlea koji je “pun ko brod” nije niti malo isključeno da Brozović dobije ponudu za preseljenje na sjever Engleske. S 28 godina u životnom kalendaru Brozović igra najzreliji nogomet u karijeri i moći će birati novu destinaciju ukoliko dođe do rastanka s Interom jer dosta je klubova već odavno zainteresirano za dovođenje igrača bez kojeg se današnji branitelj naslova prvaka Italije ne može zamisliti.

S obzirom na navedene igračke i trkačke kvalitete Brozović gotovo sigurno ne bi imao nikakvih problema da se privikne na način igranja u elitnom razredu engleskog nogometa, a kada je toliki novac u igri mnogi će igrači htjeli to javno proznati ili ne jedva dočekati poziv saudijsko - engleske korporacije u Newcastleu u pohodu prema trofejnim dostignućima.

Za sada su mediji puno aktivniji u najavaama igračkih dolazaka od samog Newcastlea s obzirom da nove vlasničke strukture kluba još nisu konačno odlučile hoće li sadašnji menadžer Steve Bruce dobiti otkaz ili će se legendi Manchester Uniteda pružiti još neko vrijeme da napokon pronađe put do prve pobjede. Nema sumnje da će dolazak Tottenhama na St James Park proteći u posebnom ozračju, ali samo pobjede sadašnje igračke garniture Svraka moći će istinski pokrenuti i dolazak mega pojačanja na čijem popisu ime Marcela Brozovića jako dobro kotira u budućim šampionskim ambicijama kluba u čijem je dresu Alan Shearer postao najbolji strijelac u povijesti Premijer lige.

Linker
24. travanj 2024 12:12