NK GAJ FACEBOOK
ČUDESNA GOLIJADA

Utakmica u Kupu za povijest! Zagorci utrpali 20 komada! Poznato je s kim igraju Modri, a gdje ide Hajduk

Poluvrijeme je završilo s 10-2, a u nastavku utakmice domaćini su utrpali još 10 komada
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2020. 18:51

Zanimljivo je bilo u Maču, u srcu hrvatskog Zagorja. Iako nije bilo gledatelja, NK Gaj odigrao je utakmicu za povijest, jer su u pretkolu Kupa HNS-a zabili čak 20 golova!

Seriju je započeo Dino Cvrtila s 11 metara u drugoj minuti, Martin Maloča povisuje na 2-0 već dvije minute kasnije, a onda je Martin Šaban povisio nas 3-0.

Poluvrijeme je završilo s 10-2, a u nastavku utakmice domaćini su utrpali još 10 komada.

Velikom pobjedom pohvalili su se Zagorci na društvenoj mreži...

Bilo je pregršt uzbuđenja generalno na utakmicama pretkola Hrvatskog kupa. Nakon što su u utorak u glavni turnir, među 32 najbolja, prošli Varaždin i Croatia Zmijavci, dan kasnije smo dobili i preostalih 14 putnika u šesnaestinu finala. U toj se fazi natjecanja priključuje i 16 nositelja, a utakmice bi se trebale igrati oko 7. listopada.

Domaćini će biti lošije rangirane družine, a parovi su sljedeći: Dilj - Rijeka, Ferdinandovac - Dinamo, Gaj Mače - Lokomotiva, Graničar Županja - Hajduk, Rudar Mursko Središće - Slaven Belupo, Crikvenica - Osijek...

​Gosti iz Bijelog Brda igrali su lijep nogomet u Dubrovniku, od noge do noge, a domaćin je odgovorio - efikasnim nogometom. Trećeligaš je nadigrao drugoligaša, prepustivši mu inicijativu i sredinu terena. Maksimalno koristeći kontre i polukontre. Golijada je krenula nakon kornera s desne strane Smrdelja, skok Matića s prve stative, dijagonala - gol (22). Baldo Cicijelj i Ivo Caput odlično surađuju, Caput šalje dubinsku loptu, Cicijelj je brz kao vihor, bacio je na travu jednoga gosta, gađao i pogodio za 2:0. Gosti preko Mirana Horvata zaslužuju pogodak za 2:1, da bi u istoj minuti centrirao na drugoj strani Žile, a Matić ponovno skače, nebu pod oblake, trzaj glavom i - 3:1. Baldo Cicijelj je velemajstor, okrenut leđima uspijeva primiriti loptu, okret, šut desnicom za 4:1. Gosti su dobri, lijepo igraju, od noge do noge, nema panike i zasluženo dolaze do novog pogotka preko Alvareza koji je u gužvi bio najprisebniji. kada je u samoj završnici Dado Kristić s pet metara zahvatio živu loptu gostu Mrianu Horvatu, sve je bilo riješeno, Dubrovčani idu među 32 najbolja kluba u Kup Hrvatske.

Nakon lošeg prvog poluvremena, gdje su uz pomoć odličnog Denića na vratima izvukli „nulu“, puno bolje izdanje u nastavku susreta nije bilo dovoljno pazinskim nogometašima da zakompliciraju utakmicu protiv gostiju iz Crikvenice koji su se pokazali kao kvalitetnija momčad koja zna kontrolirati igru i u toj igri imati dosta šansi od kojih su dvije pretvorene u zaslužene golove koji su ih odveli u drugo kolo Kupa. Presudni trenuci susreta zbili su se između 70. i 80. minute susreta kada je najprije Šarković dobro postavljen dočekao ubačaj sa strane i sa 10 metara pogodio vodstvo, da bi pobjedu potvrdio Bogdanić nakon što se oslobodio čuvara unutar 16- terca domaćina i ljevicom pogodio za 0:2.

​Očekivna i zaslužena pobjeda domaćih. U prvih 45. minuta bez pogodaka, u 3. minuti gosti su pogodili gredu, a domaći u 28. i 34. nisu iskoristili prilike za pogotke. Vodeći pogodak u 1. minuti drugo poluvremena postigao je Patafta, iza toga još dva, a Vinka i Baša za na kraju uvjerljivu pobjedu domaćih.

Drugu međusobnu utakmicu u kratkom roku odigrali s nogometaši Graničara i Slavonije u Županji. Ovaj puta na kraju su slavili Županjčani u kup utakmici pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. Očito je stručni stožer Graničara dobro "pročitao" igru gostujuće momčadi i drugačijim pristupom, od prve minute utakmice, u ovoj utakmici i puno boljom igrom u odnosu na prethodni susret došli do pobjede. Nogometaši Graničara su od početka susreta zagospodarili terenom i držali sve konce u svojim rukama. Imali su nogometaši Graničara već na otvaranju susreta priliku povesti, ali su šutovi Lotara, Kovačevića, Lešića i Pastuovića završavali pored gola.

U 21. minuti domaćina dolazi do vodstva, po desnoj strani obrane gostiju probio se Pastuović i odlično ubacio na vrh šesnaesterca gdje je loptu spremno dočekao Ivan Kovačević i prisebno i precizni poslao loptu u mrežu odličnog vratara Majetić. U pravo je vratar Majetić i najveći "krivac" što je njegova momčad doživjela poraz sa samo jednim pogotkom. I u drugom poluvremenu glavna "faca" na terenu bio je gostujući vratar koji je obranio i ono što su svi već vidjeli u golu. Šanse za povećanje vodstva imali su Lešić, Lotar, Pastuović i po nekoliko puta, ali je sve to odlični vratar Majetić sprječavao. na kraju zaslužena pobjeda Graničara i plasman u slijedeću rundu Kupa.

​Polet je počeo znatno mirnije ovaj susret, te su mirnom igrom došli do pobjede protiv znatno nervoznijeg suparnika. Imali su gosti puno prilika za zgoditak, imali su i pogođenu stativu, a zgoditak su postigli sredinom poluvremena, kada je lijepo ubacio Dodlek, ispred gola najbolje se snašao Mezga i pogodio mrežu. U nastavku Tribunjci su pokušali poravnati, imali su prilike, a posebno u 39. minuti kada je sudac mogao pokazati na 11-erac, nakon što je oboren u kaznenom prostoru najbolji igrač Mladosti Šime Popov.

Što je igra više odmicala, nervoza kod Tribunjaca je rasla, Polet vrlo staloženom igrom došao je do novog pogotka u 67. minuti te je taj zgoditak potpuno umirio domaće igrače i glasnu publiku koja je očekivala čudo, a čudo se nije dogodilo, jer je Polet u ovom susretu bio znatno bolji, kvalitetniji i zasluženo prošao u 1. kola Kupa Hrvatske.

A evo i parova...

Parovi 1. kola Kupa

Dilj Vinkovci – Rijeka
Ferdinandovac – Dinamo
Gaj Mače – Lokomotiva
Graničar Županja – Hajduk
Rudar Mursko Središće – Slaven Belupo
Crikvenica – Osijek
Rudar Labin – Inter-Zaprešić
Polet Sv. Martin na Muri – Istra 1961
Croatia Zmijavci – Šibenik
Oriolik – RNK Split
Kurilovec – Vinogradar
GOŠK Dubrovnik 1919 – NK Zadar
Mladost Ždralovi – Zagreb
Sesvete – Rudeš
Varaždin – Cibalia
Gorica – Novigrad

Linker
15. travanj 2024 06:04