OLI SCARFF Afp
MALI OD HAT-TRICKA

Ovo što radi Haaland je nestvarno, već je prestigao legende, a sada je krenuo u lov na sami vrh

Haaland je u samo četiri dana nanizao dva hat-tricka te se neumoljivo penje na listi najboljih u toj kategoriji
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. ožujak 2023. 08:32

Manchester City juri svom sedmom FA kupu. Nova žrtva Cityja i Haalanda bio je Burnley koji je izgubio sa 6:0. ‘Građani‘ su tako postali treća momčad u povijesti engleskog nogometa koja je pet puta uzastopno stigla do polufinala FA kupa.

Haaland je pak zabio svoj šesti hat-trick kao ‘nebeskoplavi‘, 42. gol sezone i osmi u samo četiri dana. Nemogući učinak. Haaland je sinoć treći gol zabio u 59. minuti, a Guardiola ga je četiri minute kasnije izvukao iz igre. Valjda da se tradicija ne prekida...

Haaland je dakle u samo četiri dana nanizao dva hat-tricka (Leipzigu je doduše zabio pet golova), te se neumoljivo penje na listi najboljih u ovom stoljeću u toj kategoriji. Čeka ga dalek put do vrha, ali Haaland (22) je najmlađi u tom elitnom društvu. Uz Mbappéa daleko najmlađi...

Evo poretka u kategoriji igrača koji su najviše puta zabili najmanje tri gola na utakmici. Sve su igrači iz ovog stoljeća.

1. Cristiano Ronaldo - 62

2. Lionel Messi - 56

3. Robert Lewandowski - 29

3. Luis Suarez - 29

5. Erling Haaland - 18

5. Mario Gomez - 18

5. Sergio Aguero - 18

5. Klaas-Jan Huntelaar - 18

9. Zlatan Ibrahimović - 17

9. Harry Kane - 17

11. Kyllian Mbappé - 15

11. Neymar - 15

Haaland (22) i Mbappé (24) su daleko najmlađi na ovoj listi. I imaju još puno godina ispred sebe u kojima mogu preteći Ronalda i Messija koji su na vrhu uvjerljivo ispred svih. Ronaldo bi se u Arabiji mogao nazabijati još puno golova, Messi je u PSG-u malo usporio, ali vidjet ćemo gdje će igrati u sljedećoj sezoni.

Linker
20. travanj 2024 06:39