StoryEditor
Kako je stizala vijest da je konkurent zabio, tako je automatski i Ried postizao gol...
 YOUTUBE
VELIKA PREVARA

‘Pa ovo je skandal stoljeća!‘: Cijela zemlja u šoku nakon zadnjeg kola, pogledajte namještaljku

Tko bi rekao da je ovako nešto moguće i kod nas, čude se Austrijanci nakon teške farse
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2020. 16:41

Ried ili Austria Klagenfurt. Uzbuđenje u posljednjem kolu, a mjesto za promociju - samo za jednog. U slučaju istog broja bodova gleda se gol razlika. I dogodio se spektakl. I to na "trulom zapadu", tamo gdje takve stvari, vjerovali smo, ne stanuju. Kako je na jednom travnjaku pao gol, automatski bi gotovo iste minute pao na drugom, sve dok im nije bilo dostatno...

"Namještaljka godine", "Pa kako je ovo moguće da se dogodi u jednoj Austriji", "Kakva prevara", samo su neki od komentara, ali i natpisa i izjava u medijima.

Gubitnici optužuju, pobjednici - likuju. Šute i nije ih briga. Cijela zemlja govori o nogometnom skandalu stoljeća, a to je čak u toj mjeri uzdrmalo i Savez da razmišlja o "doigravanju", odnosno o još jednoj jedinstvenoj utakmici u kojoj bi pobjednik odnio - sve.

Što se dogodilo? Ried je imao gol prednost u gol-razlici (+25), a Klagenfurt je bio na +24. Zadnje kolo Ried je igrao protiv FAC-a (s dna tablice), a Klagenfurt je bio domaćin Wackeru (iz sredine tablice).

Klagenfurt je slavio 6:1, a u to vrijeme u Riedu... FAC je na travnjak poslao navodno smiješnu momčad, tijekom utakmice priliku su dobili i tinejdžeri. A igralo se tako da kad je stigla vijest da je u Klagenfurtu pao gol, tako bi Ried u isto vrijeme zabio još jedan ili čak odmah i dva.

Na kraju je Ried slavio 9:0! Sasvim dovoljno za promociju. Iz Klagenfurta naravno psuju i optužuju, a stigla je poruka od prozvanog FAC-a...

"Svjesni smo da smo razočarali dosta ljudi našim nastupom. Ispričavamo se zbog neprofesionalizma. U sljedećim danima ćemo analizirati što se dogodilo".

Čini se da bi mogla biti utakmica odluke, ako Savez ustraje u ideji. U međuvremenu pogledajte golove i prosudite sami...

Linker
19. kolovoz 2020 02:58