ISABELLA BONOTTO Afp
KAKO SU IGRALI

Perišić apsolutni junak! Talijani se naklonili i drugom Hrvatu: ‘Inter ne može bez njega, a on je pokazao i zašto‘

‘Kontrolirao je tempo utakmice kao maestro. Bio je sjajan u svemu što je radio, briljantno‘
Piše: SNObjavljeno: 12. svibanj 2022. 06:43

Dva talijanska velikana, Juve i Inter odigrala su spektakularnu utakmicu na Olimpijskom stadionu u Rimu, u kojoj je konačnu pobjedu u finalu Kupa odnijela momčad Nerrazura i to nakon produžetaka uz dva pogotka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića.

Perišić je kao i Marcelo Brozović odigrao svih 120 minuta za Inter kojemu je ovo osmi naslov pobjednika Talijanskog kupa, a prvi nakon 2011. godine. Juventus je ostao na 14 naslova, a posljednjeg je osvojio lani.

Zanimljivo, ovo je bio tek treći dvoboj Intera i Juventusa u finalu Kupa, a evo kako su talijanski mediji ocijenili nastupe svih igrača velikog derbija.


OCJENE IGRAČA:

Perin 6 – Velika obrana Matteu Darmianu u drugom poluvremenu nedugo nakon što je Juve poveo. Pokazao se kao vrijedna podrška ove sezone.

Danilo 5 – Možda od samog početka nije bio spreman u potpunosti. Ostavio je previše prostora Nicoli Barelli da zabije prvi pogodak, a Ivan Perišić je pored njega izgledao nezaustavljivo. Zbog ozljede je isključen prije odmora.

Morata 7 – Odbio je udarac Alexa Sandra i izjednačio rezultat te pomogao momčadi u obrani. Nisu svi dali takav doprinos.

De Ligt 5 – Bio pobjednik u mnogim zračnim dvobojima, ali je skrivio drugi kazneni udarac koji je bio prilično jasan.

Chiellini 6,5 – Ovo mu je bila posljednja prilika da osvoji trofej u Juventusu. Poništio je pogodak Edina Džeke i zatvorio sve praznine u obrani, ali nije bio dovoljno spreman završiti utakmicu.

Arthur 4 – Bez utjecaja.

Alex Sandro 6 – Brazilac je bio sklon pogreškama u prvom poluvremenu, ali je revitalizirao Juventus netom nakon prekida udarcem koji je skrenuo Alvaro Morata i poravnao rezultat.

Zakaria 5 – Nestao je i teško se nosio s kvalitetom Interovih veznjaka. Nije imao snege. Njegova zamjena u drugom poluvremenu bila je prirodna posljedica njegovog nastupa.

Locatelli 5.5 – Kao i Zakaria, pomalo skriven u sredini terena.

Rabiot 5.5 – Toplo i hladno kao i obično. Nije stvarao puno prilika, ali se osjetila njegova prisutnost na terenu.

Cuadrado 6 - On ima priču s Interom i njihovim navijačima. Svaki put kada bi dotaknuo loptu uslijedili bi zvižduci crno-plavog dijela tribina. Trebao je igrati na poziciji krila, ali je prebačen u obranu kada je Danilo napustio teren. Njegovi dueli s Perišićem bili su jedna od najzabavnijih stvari u igri.

Dybala 6.5 – Ova mu je utakmica puno značila, a propustio je veliku priliku u prvom poluvremenu. Osigurao je kvalitetu i nepredvidivost u posljednjoj trećini. Njegova lopta za Dušana Vlahovića dovela je do drugog gola Juventusa.

Bernardeschi 5 – Prilično anoniman u većem dijelu utakmice. Previše je pomagao u obrani te nije uspio doći do prostora u napadačkom dijelu.

Bonucci 5 – Skrivio prvi kazneni udarac za Inter.

Vlahović 6,5 – Izdržao pritisak nakon što nije postigao pogodak u prethodne četiri utakmice u svim natjecanjima. Maltretiraoje braniče Intera većinu utakmice, a u drugom poluvremenu je uspio i zabiti, ipak, Juveu to nije bilo dovoljno da uzme trofej.

---------------------------------------------------------------------

Handanović 7 – Sjajnom obranom u prvom poluvremenu zaustavio pokušaj Vlahovića. Činilo se da je mogao obraniti udarac Sandra, ali kasnije se moglo vidjeti da je loptu skrenuo Morata, nije mogao ništa učiniti.

Skriniar 7 – Solidan nastup slovačkog internacionalca. Uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme, za razliku od kolega u obrani koji nisu imali najbolji dan u uredu.

De Vrij 5,5 – Nije njegova najbolja izvedba. Nakon pristojnog prvog poluvremena dopustio je Vlahoviću da se okrene i puca u okvir što je dovelo do izjednačenja Juventusa.

D’Ambrosio 5,5 – Sve u svemu, nije bila tako loša izvedba, ali Vlahović ga je osramotio prije nego što je doveo Juventus u vodstvo. Dimarco se pokazao kao ključno taktičko oružje kada je uveden umjesto njega.

Dimarco 7 – Njegovi utrčavanja i pokreti između linija pomogli su Interu da se oporavi od jednog gola zaostatka i tako osvoji Kup.

Darmian 6 – Vrlo defenzivno orijentiran, čak je imao i priliku zabiti za izjednačenje u drugom poluvremenu.

Dumfries 6.5 – Inter je počeo više igrati po desnoj strani nakon njegovog ulaska i bio mnogo opasniji..

Barella 7.5 – Njegov prvi pogodak je bio pravo malo remek-djelo. Impresivan udarac s ruba šesnaesterca, kojeg je Mattia Perin jednostavno nije mogao uhvatiti. Trčao je tijekom cijele utakmice. Mašina. Šteta što u ožujku nije bio u takvoj formi.

Brozović 7,5 – Inter ne može bez njega i Brozović je još jednom pokazao zašto. Hrvat je osigurao kvalitetu i kvantitetu. Kontrolirao tempo utakmice kao maestro. Bio je sjajan u svemu što je radio, briljantno.

Calhanoglu – 7 Sačuvao je živce, postigao pogodak za izjednačenje za 15 minuta do kraja i to je bio vrhunac njegove predstave, ali je napravio mnoge druge sjajne stvari tijekom čitave utakmice.

Perišić 8 – Najbolji igrač. Zabio dva puta i pomogao Interu da osvoji svoj drugi trofej ove sezone. Penal je bio savršen, njegov drugi pogodak bio je sličan Barellinom.

Lautaro Martinez 7 – Zadavao je probleme Juventusovim braničima. Nije zabio, ali je izborio prvi jedanaesterac na utakmici..

Džeko 5 – Nije njegova najbolja noć. Chiellini ga je svladao u gotovo svakom zračnom dvoboju. Džeko nije imao nijednu priliku na stadionu na kojem je postigao mnogo golova u karijeri.

Linker
19. travanj 2024 16:57