OLAF KRAAK Afp
NEPOVJERENJE NAKON DERBIJA

Pobuna u svlačionici velikana: Bez pobjede od listopada, igrači za sve krive trenera i osoblje

Nasljednik Erika Ten Haga nije se proslavio u premijernoj sezoni na klupi novog kluba
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. siječanj 2023. 06:18

Ispodprosječne predstave Ajaxa u recentnom razdoblju sada su poprimile oblik sukoba unutar svlačionice. Sastav iz Amsterdama posljednju je ligašku pobjedu upisao prije Svjetskog prvenstva, u listopadu prošle godine, a bez slavlja ušli su i u novu godinu. Nizozemski De Telegraaf piše da su igrači otvoreno okrenuli leđa treneru Alfredu Schreuderu.

Naime, nakon što je Ajax remizirao u derbiju s Feyenoordom (1:1) u nedjelju, klupski mentalni trener u svlačionici je zatražio od igrača da podignu ruke ako misle da je trenersko osoblje glavni krivac za nedavne propuste kluba. Pišu da je "većina, ako ne i svi" podigla ruku u znak potvrdnog odgovora i tako iskazala malo povjerenja u Schreudera i njegovo trenersko osoblje.

Shhreuder je stigao ovog ljeta kao zamjena Eriku ten Hagu, koji je istovremeno preselio na klupu Manchester Uniteda. Pod vodstvom 50-godišnjeg Nizozemca, Ajax je ove sezone ispao iz Lige prvaka u grupnoj fazi, a u domaćem prvenstvu nalazi se na petom mjestu s 33 boda, pet manje od vodećeg Feyenoorda.

Opravdano se dovodi u pitanje može li Schreuder ispuniti sva očekivanja, prije svega obranu ligaške titule. Posljednju ligašku pobjedu upisao je u Igrači su rekli svoje, idući potez je na upravi..

Linker
25. travanj 2024 01:02