Lani je naslov osvojila momčad Quattro Leones
 Damir Krajac / CROPIX
KUTIJA ŠIBICA

POČINJE 40. IZDANJE NAJVEĆE MALONOGOMETNOG TURNIRA U REGIJI Svjedočit ćemo najvećem turniru u proteklih 10 godina

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 23. studeni 2019. 12:59

Sve je spremno za početak najpopularnijeg malonogometnog natjecanja u regiji - Kutije šibica. Već 49. godinu zaredom turnir će se održati na nekoliko lokacija, a tradicionalno svoju će završnicu doživjeti u zagrebačkom Domu sportova krajem prosinca. Prve utakmice na rasporedu su danas i sutra, a tijekom vikenda bit će odigrano čak 54 susreta koji će se održati u tri zagrebačke dvorane.

- Dvorana u Dubravi je domaćin 13 utakmica u subotu te 13 utakmica u nedjelju i nudi nekoliko iznimno zanimljivih okršaja. Tako već danas u 11.40 na parket izlaze seniori D. C. Grzela - Futura Dental u kojoj igraju dobro poznata malonogometna imena Smolčić, Ferenščak, Šimić, Galić i Mikec dok im je protivnik momčad NK Botinec Ožujsko. Nešto kasnije nastupaju veterani Positive Brewery gotovo u cijelosti sačinjeni od igrača koji su nekad igrali veliki nogomet protiv Pizzerije S.O.S. Posjetitelje u Dubravi navečer od 20 sati očekuje i potencijalno vrlo zanimljivi veteranski susret jake ekipe Ljekarne Derjanović HBR Sport u kojoj, između ostalih, igraju iskusni Hucika, Relja i Iličić protiv momčadi MNK Šestine Dobar tek, pojašnjavaju iz organizacije Kutije šibica.

Već ovoga vikenda, treći put na Kutiji šibica, svoju će formu testirati ekipa azilanata Red Cross All Star, koja nikada nije uspjela prijeći prvu prepreku na turniru.

- Ovo im je treći pokušaj na Kutiji šibica te se nadaju da će konačno proći prvo kolo, a nogometašima iz Turske, Iraka, Irana, Afganistana i Nigerije na putu će se naći momčad Patnje mladog Filipa. Zanimljivo svakako zvuči podatak da u ekipi Red Cross All Star nastupa i bivši juniorski nogometaš istanbulskog Bešiktaša. Utakmica se igra u 12.30, a na tribinama se očekuje i solidna navijačka podrška od strane djelatnika Crvenog križa te samih azilanata.

Prvi vikend Kutije šibica donijet će zanimljiv okršaj između Biberona i Juicyja, ekipa koje su uvijek konkurirale u samim završnicama ovog natjecanja.

- Svakako najzanimljivija utakmica ovog vikenda trebao bi biti seniorski susret ekipa Juicy i Biber Maraska, dvije sjajne momčadi od kojih se mnogo očekuje te čiji bi susret, slažu se mnogi, trebao biti uzbudljiv poput utakmica koje nas očekuju u završnici turnira. Naime, za momčad Juicyja, između ostalih, nastupaju slovenski reprezentativci Tatošković i Fetić, dok za Biberon igraju hrvatski malonogometni reprezentativci Bilić, braća Suton, Novak i ostali. Njihova je utakmica na rasporedu u 16.40.

Jedan od organizatora turnira Denis Vukoja ističe kako je ovo izdanje Kutije šibica imalo velikog odjeka u susjednim zemljama, te da će upravo ovogodišnji turnir biti najveći u proteklih nekoliko godina.

- Ukupno su prijavljene 254 ekipe, što je pedeset momčadi više u odnosu na prošlu godinu. Prema broju prijavljenih ovo je najveći turnir u posljednjih deset godina, posljednji put je 2009. godine bilo prijavljeno više momčadi. Što se tiče inozemnih ekipa, imamo jednu ekipu iz Austrije, pet iz Slovenije te osam iz Bosne i Hercegovine. Važno je napomenuti da unutar hrvatskih ekipa ima mnogo slovenskih ili bosanskohercegovačkih malonogometnih reprezentativaca. Očekujem izdanje kao i prošle godine kada smo svjedočili jednom od zanimljivijih turnira jer je pobijedila kvartovska ekipa. Također, očekujem kvalitetne utakmice i veliku potporu s tribina, zaključio je Vukoja.

Karte za sve utakmice dostupne su po cijeni od 10 kuna, a raspored utakmica dostupan je na službenoj stranici Kutije šibica, kao i na njihovom Facebook profilu turnira.

Linker
19. travanj 2024 07:18