Sergej Jakirović (arhiva)

 DARKO TOMAS Cropix
MOSTARSKI DERBI

Ponovno na vrhu! Zrinjski srušio Velež, Jakirović dan uoči derbija osmislio akciju koja mu je donijela pobjedu

‘Otkako sam ja tu ovo je bio najmirniji derbi, bez tenzija koje obično budu na terenu‘
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 12. listopad 2022. 21:22

Mostarski derbi Zrinjskog i Veleža, 41. njihov u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini, imao je sve osim - dobrog nogometa. U lijepom dekoru punog stadiona Zrinjski je svladao svog najvećeg rivala minimalnim rezultatom, ali dovoljno za prvo mjesto na ljestvici.

Momčad Sergeja Jakirovića provela je skoro cijelu prošlu sezonu na prvom mjestu, a ove sezone penjala se od samog dna do vrha samo zbog toga jer su zbog nastupa u Europi Plemići odgodili čak pet utakmica. Četiri su ih uspjeli nadoknaditi, ovo je bila jedna od zaostalih utakmica, a ostala im je još jedna. No, u zadnjih mjesec dana Jakirovićeva momčad nanizala je pet pobjeda i ponovno je vodeća momčad Premijer lige. I to s utakmicom manje od prvog pratitelja, što sigurno mora demoralizirati konkurenciju koju je Zrinjski ionako "uništio" prošle sezone.

- Pet uzastopnih pobjeda i pet bez primljenog gola. Teško nam je dati gol, a to je odlična baza za nadogradnju. Uvijek stoji ona istina da napadači dobivaju utakmice, ali da prvenstvo osvaja obrana - kazao je Jakirović poslije još jednog dobivenog gradskog derbija.

U pobjedi protiv Veleža taj jedan gol nije postigao nijedan napadač nego obrambeni igrač. A bila je to prava ljepotica. Almir Bekić potegao je s nekih 18 metara i postigao prekrasan pogodak od gredu. Jakirović je otkrio da je to bila akcija koju su uvježbavali i to samo dan prije derbija.

- Osmislili smo akciju jučer i sretan sam da je uspjela. Almir je prekrasno pogodio, a nije bilo lako po takvom terenu tako pogoditi. Almir je naš stožerni igrač i kada je zdrav važan je dio ekipe - dodao je Jakirović.

Otkako je on došao u Mostar ovo mu je bio peti mostarski derbi i treća pobjeda, uz dva remija. I sam je priznao da je jučerašnji bio neuobičajeno miran, a jedini eksces bio je na tribinama. Odnosno na gostujućoj tribini koju su zapalili Veležovi navijači dok su napuštali stadion.

- Otkako sam ja tu ovo je bio najmirniji derbi, bez tenzija koje obično budu na terenu. Ali i dalje je to bila muška utakmica, kakva i treba krasiti derbi - zaključio je Sergej Jakirović.

Tablice omogućuje Sofascore

Linker
25. travanj 2024 22:34