ZANIMLJIVE VIJESTI

Električar za narod: u VW-u rade na razvoju modela ID.1 sa početnom cijenom ispod 20.000 eura?

Izvršni direktor Volkswagena Ralf Brandstätter za Auto Express je izjavio kako trenutno rade na segmentu malih električnih modela
VW ID.3
 VW

Iako su u Volkswagenu prvi potpuno električni model postavljen na MEB platformu - ID.3 predstavili kao svog aduta u kategoriji električara, čini se da je njemački proizvođač već tada, na salonu u Frankfurtu, imao jasnu viziju u kojem smjeru će ići razvoj ID obitelji. Tako smo već vidjeli i ID.4, a čini se da ćemo u budućnosti vidjeti i, domaćoj publici zasigurno zanimljive, ID.1 i ID.2 modele! Zašto zanimljivi? Zato što bi, prema pisanju Auto Expressa, spomenuti modeli trebali biti postati ulazni električari ID obitelji kada je u pitanju ne samo veličina, već i ono važnije - cijena. Ideja je naime ponuditi iznimno atraktivne cijene - ispod 20 tisuća eura za mali gradski električni model (ID.1), odnosno ispod 25 tisuća eura za ID.2 koji bi, kako stvari stoje, mogao biti gradski crossover.

Izvršni direktor Volkswagena Ralf Brandstätter za Auto Express je izjavio kako trenutno rade na segmentu malih električnih modela, a kao osnova se spominje posebna verzija MEB platforme sa baterijom do 43 kWh.

image
MEB platforma
VW

Ipak, ovi planovi nisu kratkoročni. "Svake dvije ili tri godine vidimo poboljšanja u tehnologiji baterija. Ako govorimo o ulaznoj MEB platformi, mislim da se to ne bi dogodilo prije 2023. - a do tada će biti barem nekih poboljšanja." . izjavio je Brandstätter te time zapravo dao do znanja da bi za nešto više od tri godine mogli električni VW sa primamljivom cijenom.

Vjerujemo kako će s vremenom biti sve više informacija po ovom pitanju, a nije nemoguće da bismo u skorijoj budućnosti mogli vidjeti i konceptnu izvedbu koja će najavljivati ove važne modele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:38