Robert Prosinečki

 JOSIP MOLER/CROPIX Cropix
SUSJEDI JAVLJAJU

Prosinečki preuzima posrnulog regionalnog velikana? Jedini je ozbiljan kandidat za vruću klupu

Klub traži trajno rješenje na mjestu šefa stručnog stožera, a čini se da je odluka pala
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2022. 12:24

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, igrač madridskog Reala i Barcelone... Ma jednostavno - Veliki Žuti, kandidat je za klupu FK Sarajeva. Posrnuli velikan u susjednoj zemlji već dugo traži povratak na pravi put, a to bi mogao ostvariti kada ga preuzme Robert Prosinečki. Bio je on još ne tako davno i izbornik reprezentacije BiH, a tamošnji portal Sportsport.ba piše da su već obavljeni preliminarni razgovori između uprave kluba i njega osobno.

Inače, Sarajevo je polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završilo na petoj poziciji. Dođe li na mjesto trenera, Prosinečki bi bio već treći strateg Sarajeva ove sezone, nakon Feđe Dudića i Emira Obuće koji je i izabran kao privremeno rješenje. Sljedećeg tjedna na rasporedu je sjednica Upravnog odbora kluba na kojoj bi uz trenera prve momčadi trebao biti izabran i sportski direktor, a Prosinečki je zasad jedini ozbiljan kandidat za funkciju šefa stručnog stožera.

Proslavljeni hrvatski as zadnje je radno mjesto imao u ljubljanskoj Olimpiji, a prije toga vodio je reprezentacije BiH i Azerbajdžana, turske klubove Kayserispor i Denizlispor te Crvenu zvezdu, s kojom je svojedobno kao igrač bio i prvak Europe.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
24. travanj 2024 10:28