BRAASTAD, AUDUN Afp
PORAZ U DERBIJU

Prosinečki se pomirio: ‘Borba za naslov je ovime za nas završila, naš cilj je Europa‘

Trijumfom je Maribor ostavio momčad iz Ljubljane na čak 10 bodova zaostatka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. travanj 2022. 11:49

Bivši napadač Gorice Ognjen Mudrinski pogotkom u 75. minuti riješio je slovenski nogometni derbi i Mariboru osigurao prvu domaću pobjedu protiv najvećeg rivala Olimpije u skoro pet godina. Tim trijumfom Maribor je ostavio momčad iz Ljubljane na čak 10 bodova zaostatka te je jasno da će Olimpija i ove godine teško do naslova prvaka, kojeg je posljednji put osvojila 2018. godine.

- Ne mogu ništa zamjeriti mojim dečkima. Bio je to pravi derbi, teška borba. Mi jednostavno nismo imali sreće. Čestitke Mariboru, moji su igrači dali najbolje od sebe – komentirao je nakon derbija trener Olimpije Robert Prosinečki.

Nakon poraza u Ljudskom vrtu, društvo iz glavnoga grada morat će redefinirati svoje sportske ciljeve. U tom smislu bivši hrvatski reprezentativac je kazao:

- Nažalost, borba za naslov je ovime za nas gotova. Naš je cilj Europa. Međutim, kako bismo ga ostvarili, morat ćemo odigrati bolje nego u Ljudskom vrtu. Pogodak kojeg smo primili plod je naših pogrešaka. Nismo napravili prekršaj, i nismo bili blizu igrača koji nas je kaznio eurogolom. Moramo se posvetiti treningu i popraviti neke stvari u našoj igri kako bismo osigurali Europu – poručio je Prosinečki.

Olimpija je treća na ljestvici s 49 bodova, dok Mura ima samo dva boda manje. Treće mjesto posljednje je koje jamči izlazak u Europi, četvrto ovisi o raspletu Kupa.

Linker
20. travanj 2024 04:08