Za sve one kojima je zimi hladno

Jeste li znali da polarni medvjedi imaju vodootporno krzno kao toplinsku izolaciju koja ih štiti od hladnoće? Kitovi održavaju tjelesnu temperaturu debelim slojem masnoće, a carski pingvini okupljaju se u male grupe kako bi se zajedno ugrijali i zaštitili od vjetra. Kad dođe zima, naši kućni ljubimci nisu tako otporni na hladnoću te zahtijevaju dodatnu njegu i brigu o zdravlju. Neovisno žive li u stanu ili kući, podjednako su osjetljivi na temperaturne promjene kao i ljudi.
MB Frigo promo

Kako je vaš ljubimac zadovoljan s temperaturom prostora u kojem boravi?

Ne postoji idealna temperatura jednaka za sve životinje, ali možemo se voditi nekim faktorima koji nam mogu pomoći u tome da adekvatno ugrijemo našeg ljubimca.

  • Dugodlake životinje bolje podnose niske zimske temperature, ponekad bolje i od čovjeka. Međutim, kratkodlake pasmine i one bez krzna, ne mogu održati svoju tjelesnu temperaturu bez naše pomoći (kaputi, jakne).
  • Manjim ljubimcima prije padne temperatura tijela te su podložniji prehladi u odnosu na veće ljubimce.
  • Kućni ljubimci s prekomjernom težinom imaju deblji izolacijski sloj za zaštitu od hladnoće.
  • Štenci, ljubimci starije dobi ili kratke dlake imaju potrebu za toplijim okruženjem.

Kako osigurati idealnu temperaturu prostora sebi i svom ljubimcu i dok niste kod kuće?

Haier Flexis klima uređaj ima ugrađen Wi-fi modul kojim možete kontrolirati temperaturu prostora u kojem se nalazi vaš ljubimac – u svakom trenu, gdje god se nalazili. Također, uređaj ne pregrijava prostoriju i dobro raspoređuje topli zrak u cijeloj prostoriji (ne koncentrira se samo oko uređaja) što sprječava direktno puhanje zraka na vašeg ljubimca te omogućava potpuni komfor i ugodu za cijelu obitelj. Za neometan boravak i miran san svih ukućana oslonite se na gotovo nečujan rad Haier Flexisa.

image
MB Frigo promo

Zašto je dobro grijati prostor klima uređajem i kako ono utječe na zdravlje vašeg ljubimca?

Kućni ljubimci su tijekom zime manje aktivni i ne izlaze van toliko često kao u toplijim danima. Upravo zato dobro je znati da kroz klima uređaj prođe sav zrak iz zatvorene prostorije i to više puta dnevno te se na taj način u prostoriji zrak redovno filtrira– Haier Flexis s Frost Clean funkcijom dezinficira unutrašnjost jedinice što osigurava klima uređaju besprijekoran rad punim učinkom.

Koliko mene i mog ljubimca košta grijanje na klima uređaj?

Visoka energetska klasa A+++ modela Haier Flexis omogućuje znatne uštede energije i samim time računi za grijanje niži su u odnosu na druga grijaća tijela (npr. električna grijalica). Grijanje navedenim modelom iznosi samo 8 kn dnevno. Umjesto da plaćate visoke mjesečne rate grijanja radije za tu razliku počastite svog ljubimca njegovim omiljenim grickalicama, novom igračkom ili jednim tretmanom uljepšavanja.

image
MB Frigo promo
Uz najisplativije grijanje, MB Frigo Grupa poklanja ti dodatnih 10% popusta na model klima uređaja Haier Flexis! Dovoljno je da ispuniš navedene podatke i PROMO KÔD FLEXI uskoro stiže na tvoju e-mail adresu.

I još nekoliko savjeta vlasnicima kućnih ljubimaca tijekom zimskih mjeseci:

  • Osigurajte svom ljubimcu udoban i topao jastuk za spavanje, daleko od izvora propuha.
  • Premjestite njegov jastuk za spavanje s pločica na tepih.
  • Izvedite svog ljubimca u kraću šetnju ili mu omogućite boravak u dvorištu.
  • Ukoliko već niste, nabavite odjeću za svog ljubimca kako bi mu bilo toplo tijekom šetnje (osobito ukoliko se radi o starijim, manjim i kratkodlakim ljubimcima).
  • Nakon svake šetnje dobro posušite i očistite svog ljubimca.
  • Ukoliko imate ljubimce koji provode vrijeme vani tijekom zime ih uvedite unutra.
  • Kućne ljubimce privlači slatki okus antifriza koji često koristimo zimi, pa svakako pripazite ako vam se negdje prospe jer je otrovan.
  • Sol i kemikalije korišteni za otapanje leda na prilazima i cestama mogu biti otrovni i za vas i za vaše ljubimce.
Za više informacija kontaktirajte nas:

T.: 0800 80 81

E.: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:10