ANDREW MILLIGAN Afp
EURO KUPOVI

Rangersi i Barišić ispali iz Kupa nakon jedanaesteraca, Genk u finalu srušio Standard iz Liegea

Ranije su polufinale Škotskog kupa izborili Hibernian i Dundee United
Piše: HinaObjavljeno: 25. travanj 2021. 23:21

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Barišić odigrao je svih 120 minuta za Rangers te je bio uspješan izvođač 11-erca u raspucavanju, ali je njegov sastav izgubio na svom Ibroxu u četvrtfinalu Škotskog kupa od Saint Johnstonea.

Nakon 90 minuta rezultt je bio 0-0, pa se otišlo u produžetak u kojemu je Tavernier u 116. minuti doveo Rangers u vodstvo te se činilo kako će se novi škotski prvak izboriti prolazak u polufinale. No, u sudačkoj nadoknadi Saint Johnstone je izborio udarac iz kuta, pred vrata Rangersa je stigao i vratar Clark koji je bio i najviši u skoku, a njegov pokušaj glavom u mrežu domaćih je skrenuo Kane te tako izborio izvođenje 11-eraca.

U raspucavanju je Clark postao apsolutni junak obranivši udarce Taverniera i Roofea dok su svi igrači Saint Johnstonea bili uspješni pa je gost sa 4-2 izborio polufinale.

Ranije su polufinale Škotskog kupa izborili Hibernian i Dundee United dok će u ponedjeljak igrati Kilmarnock - Saint Mirren.

Genk osvojio Belgijski kup

Nogometaši Genka pobjednici su Belgijskog kupa za ovu sezonu, oni su u finalu igranom u Bruxellesu svladali Standard iz Liegea sa 2-1 (0-0).

Genk je poveo 2-0 golovima Itoa (48) i Bongonde (80), a poraz Standarda ublažio je Muleka (84).

Za Genk je ovo peti naslov u Belgijskom kupu, dok je Standard ostao na osam naslova.

Linker
23. travanj 2024 20:15