HANDOUT Afp
SADA ĆE MORATI PAZITI

Sad bi bilo dosta, nema više zafrkancije s bocama Coca-Cole i Heinekena! Uefa poslala jasnu poruku svima

UEFA nikad izravno ne kažnjava igrače, već njihove nogometne saveze
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. lipanj 2021. 08:04

Cristiano Ronaldo prvo je zabio dva gola Mađarskoj i postao najbolji strijelac europskih prvenstava u povijesti s 10 golova, iza sebe je ostavio Michela Platinija. Kapetan Portugala potom je 'uveo reda' i na konferenciji za novinare, gdje mu se nisu svidjele dvije boce Coca-Cole, jednog od službenih sponzora Eura 2020.

Pa ih je maknuo sa stola i zamijenio bocom vode i svijetu poručio neka radije pije vodu. Tu nije bio kraj. Slijedio ga je francuski veznjak Paul Pogba koji prakticira muslimansku vjeru, a u njoj pak nije dozvoljen alkohol. On je s pressice maknuo bocu piva Heineken i zamijenio je vodom.

Coca-Colu je uklonio i talijanski junak u ogledu sa Švicarcima Manuel Locatelli, i on je prednost dao vodi. Sponzori Eura nisu dali mali novac, i jasno je da UEFA nije oduševljena ovakvim neočekivanim potezima nogometaša.
Europska nogometna federacija odgovorila je na ove neočekivane reakcije:

image
HANDOUT Afp

- UEFA je podsjetila reprezentacije sudionice da su sponzori ključni za realizaciju turnira i razvoj nogometa diljem Europe, uključujući nogomet mladih uzrasta i ženski nogomet - prenosi španjolska Marca riječi direktora turnira Martina Kallena.
Dodao je kako UEFA nikad izravno ne kažnjava igrače, već njihove nogometne saveze, a oni nakon toga mogu vidjeti hoće li se odlučiti kazniti svog nogometaša. Tu je riječ o novčanim kaznama, a što je s eventualnim disciplinskim mjerama za igrače koji poduzimaju ovakve inicijative?

- Podsjetili smo ih na njihove obveze, a naravno da je i to uvijek mogućnost - kazao je Kallen.
'Čast' Coca-Cole pokušao je pak spasiti ruski izbornik Stanislav Čerčesov, koji je na pressici nakon pobjede protiv Finske frajerski otvorio bočicu tog gaziranog pića pomoću druge bočice i onda s guštom otpio polovicu njenog sadržaja...

Linker
19. travanj 2024 22:12