Marcelo Antonio Guedes Filho (desno)

 JEAN-FRANCOIS MONIER Afp
POZADINA PRIČE

Sjajni igrač potjeran zbog - puštanja vjetrova! Čuveni direktor odlučio ‘provjetriti‘ svlačionicu...

Zvuči nestvarno, neozbiljno i s natruhom novinarske ‘patke‘, međutim nije tako..
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. svibanj 2022. 17:31

Štoviše, o slučaju razloga odlazećeg nogometaša koji je doslovno istjeran iz kluba, koji je k tomu prvoligaški velikan, raspisao se i jedan ozbiljan i utjecajan sportski dnevnik kakav je pariški L'Equipe. Drugim riječima, da, istina je. Marcelo Guedes je potjeran iz francuskog nogometnog prvoligaša Lyona zbog, da oprostite... prdenja!

Nije riječ baš o nepoznatom, a najmanje ne o neiskusnom ili manje bitnom igraču. Marcelo Guedes ima 34 ljeta, stoper je i ključ obrane Lyona. Ondje je došao još 2017. iz turskog Bešiktaša za 6 milijuna eura i ispao sjajna, jeftina kupovina za klasnog igrača. Odigrao je u Lyonu 167 utakmica, postigao pritom i 8 golova iako je to manje bitno jer njegov je posao ionako bio zaštita prilaza svojem golu, a ne ugrožavanje suparničkog. Onda je u zimu dobio otkaz.

image

Marcelo u dresu Lyona

VALERY HACHE Afp

Iznenadno, bez riječi obrazloženja kluba, pa ni igrača. Navijači Lyona su ostali ovog siječnja u čudu, nogometna se javnost u Francuskoj propitkivala zašto i zbog čega, prije svega stoga jer je Brazilac bio jedan od postojanijih i najboljih igrača Lyona. Onda su se novinari L'Equipea dali malo raspitivati, "čačkati" zašto i zbog čega je igrač koji nije ozlijeđen, nije bolestan, igra dobro, dobio nogu. Još k tomu svi u klubu, te i sam igrač o tomu šute. Marcelo je dobio u siječnju slobodne papire čak, te je čovjek prešao bez centa odštete u Bordeaux. Pariški su kolege novinari otkrili pozadinu.

Marcelo Guedes je u Lyonu dobio otkaz jer je u svlačionici pred suigračima redovito, a to znači jako često puštao vjetrove, "golubove", nazovite to kako hoćete. Znate o čemu se radi. Marcelu je to čak bilo i izuzetno smiješno i zabavno. Očito ne i suigračima koji su se požalili nakon nekog vremena sportskom direktoru i bivšem sjajnom igraču Lyona Juninhu Pernambucanu, koji očito također nije vidio u ovomu ništa smiješno i simpatično.

Posebno je to došlo do izražaja nakon poraza od Angersa 3:0, kada je Marcelo još i odigrao vrlo loše, ali je nakon utakmice u svlačionici upriličio "koncert iz stražnjice". Nije se svidjelo suigračima, a ponajviše ne Juninhu koji je upao u svlačionicu. I odlučio je "provjetriti"...

Sada je jasno zašto su svi šutjeli o razlogu otkaza. Kako reći - "dobio sam otkaz jer sam prdio"?

Linker
24. travanj 2024 09:51