Slaven Bilić

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
LOŠE VIJESTI ZA HRVATA

Slaven Bilić nakon samo šest mjeseci dobio otkaz. Watford mu ekspresno pronašao zamjenu

Hrvatski nogometni stručnjak ostao je bez posla u engleskom drugoligašu
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2023. 17:55

Slaven Bilić ostao je bez posla. Watford ga je otpustio nakon samo šest mjeseci otkako je sjeo na klupu. Engleski klub službeno je potvrdio vijest i tako je još jednom pokazao nedostatak strpljenja.

- Watford FC potvrđuje rastanak sa glavnim trenerom Slavenom Bilićem i njegovim pomoćnicima. Klub je pobijedio samo jednu od osam zadnjih utakmica pod hrvatskim trenerom koji je od Božića pobijedio tri utakmice - stoji u objavi kluba.

Odluku je objasnio i tehnički direktor kluba.

- Svi smo mi ambiciozni i želimo uspjeh ove sezone pa je potrebno napraviti nešto novo dok još postoji mogućnost povratka u viši rang. Siječanjski rok je završio pa je jedina opcija bila zamijeniti trenera i tako uvesti novu energiju za nastavak sezone - rekao je tenhički direktor Ben Manga.

Watford je inače već postao predmet ismijavanja u Engleskoj baš zbog svojih čestih promjena trenera. Bilić je tako naslijedio Roba Edwardsa koji je u klubu bio još kraće od Hrvata. Bilić je trebao podići Watford i odvesti ga do Premier lige, ali to sada izgleda kao nemoguća misija jer je klub na devetom mjestu s čak 26 bodova manje od vodećeg Burnleyja.

Sky Sports piše kako klub već ima spremnu zamjenu za Bilića. Na njegovo mjesto stigao je Chris Wilder koji je bio bez posla nakon što je ranije ove sezone otišao iz Middlesbrougha.

Linker
12. travanj 2024 02:11