ALBERTO ESTEVEZ Afp
ODLUKA SUDA U BARCELONI

Šok za nogometnu zvijezdu! Dani Alves osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu

Tužiteljstvo je tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina, a obrana se branila pijanstvom
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2024. 10:24

Jedan od najtrofejnijih nogometaša na svijetu, bivši nogometaš Barcelone, Dani Alves, osuđen je na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napada u Barceloni 30. prosinca 2022. godine. Uz to, žrtvi mora platiti i 150 tisuća eura odštete. Alves je u pritvoru bio od 20. siječnja 2023. godine, a suđenje je počelo početkom veljače.

Alves je osuđen jer je u noći s 30. na 31. prosinca 2022. seksualno napao djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Na sudu su svjedočili i žrtva, njen rođak, prijatelji, osoblje noćnog kluba, a iskaz je dao i sami okrivljenik.

Sud je utvrdio da je Alves kriv, a iako je tužiteljstvo tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina, a na kraju je osuđen na četiri i pol godine. Obrana je kao olakšavajući faktor navodila činjenicu da je Brazilac bio pijan.

Alves nikada nije službeno okončao karijeru. Zadnji angažman je imao u meksičkom UNAM-u, a ranije je igrao za Barcelonu, Sao Paulo, PSG, Juventus, Sevillu i Bahiju. Najdublji trag je ostavio u dresu Barce za koju je igrao 408 utakmica. Osvojio je 43 trofeja čime spada među najtrofejnije igrače u povijesti nogometa. Za brazilsku nogometnu reprezentaciju je nastupio 126 puta.

Linker
29. travanj 2024 18:19