Josip Pivarić s brojem 22 na SP-u u Rusiji
 Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
VRAĆA SE U DOMOVINU

Srebrni Vatreni vrlo blizu povratka u Hrvatsku i to kao - napadač: ‘Odlično sam, zdrav i spreman‘

‘Želim biti u zdravom kolektivu, a taj klub to jest. A i obiteljski razlozi vuku me Hrvatskoj‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. rujan 2020. 09:51

Bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš zagrebačkog Dinama, Josip Pivarić (31), mogao bi ovih dana pojačati Lokomotivu! Klub s Kajzerice uspostavio je kontakt s Pivarićem, kojemu je istekao ugovor s kijevskim Dynamom i slobodan je igrač. "Uhvatili" smo Pivarića u srijedu, šetao je Zagrebom i potvrdio nam je kontakte s Lokosima:

- Ništa još nije riješeno, dogovorili smo tek da ćemo sjesti za stol i razgovarati nakon povratka Lokosa iz Švedske. Osjećam se odlično, zdrav sam i spreman, a Lokomotiva je svakako jedna od opcija za nastavak karijere. Želim biti u zdravom kolektivu, Lokomotiva to svakako jest, Lokomotiva je praktički moj klub kao i Dinamo. A i obiteljski razlozi vuku me ostanku u Hrvatskoj - kaže Pivarić.

Zanimljivo, u Lokomotivi Pivarića vide kao - ljevokrilnog napadača! Obrambeni je bok, naime, pokriven, tu su Marković i Čeliković, a Lokosima nasušno nedostaje brzi krilni igrač. A Pivarić je i počeo kao napadač...

- Sve do juniora igrao sam na krilu ili u sredini napada! Onda su me u juniorskim godinama počeli seliti na mjesto lijevog braniča, što sam igrao u kasnijim seniorskim danima. Lako bih se priviknuo na igru u napadu.

Kad je Dinamo igrao 2011. protiv Malmöa, Pivarić je bio na posudbi baš u - Lokomotivi! A što mogu Lokosi napraviti u Švedskoj?

- Uh... Bit će jako teško dohvatiti dobar rezultat. Malmö je nezgodan, igra uvijek po istoj "špranci" - organizirana, čvrsta i disciplinirana obrana, a prema naprijed se uvijek nešto dogodi! No, ne smiju se Lokosi predati, Malmö ipak nije Liverpool, naši dečki trebaju vjerovati, te tražiti i čekati svoju šansu - kaže Pivarić.

Linker
15. listopad 2020 17:13