AFP
IGRAČKI KADAR

Stigao je novi vlasnik, a sada kreće remont! Četvorka sigurno napušta Chelsea, a lista je svakim danom sve veća

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić ugovor s Chelseajem ima do 2024. godine.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 09. svibanj 2022. 08:17

Nakon što je Chelsea riješio pitanje novog vlasnika nakon odlaska ruskog oligarha Romana Abramoviča, londonski premierligaš moći će se po završetku aktualne prvenstvene utrke pozabaviti igračkom križaljkom. Menadžer Thomas Tuchel ima želju ostati na Stamford Bridgeu, no u sljedećoj sezoni neka poznata imena više vrlo vjerojatno neće nositi dres još uvijek aktualnog europskog prvaka.

Njemački reprezentativni stoper Antonio Rüdiger novi je član madridskog Reala, tvrde i engleski i španjolski mediji, a Chelsea napušta i danski reprezentativac Andreas Christensen. Na izlaznim vratima je i španjolski vratar Kepa Arrizabalaga, koji je prilikom dolaska na Stamford Bridge u ljeto 2018. godine imao status najskupljeg vratara svijeta, ali u britanskoj prijestolnici nije ispunio očekivanja.

Ukoliko Tuchel ostane menadžer Chelseaja, teško je povjerovati da bi Romelu Lukaku bio prva napadačka opcija. Belgijski reprezentativac vratio se u Chelsea prošlog ljeta na velika vrata iz Intera u transferu vrijednom 113 milijuna eura, no Lukaku s Tuchelom nikako nije na istoj valnoj duljini, iako njemački stručnjak i dalje ponavlja kako je Lukaku važan dio njegove momčadi. Ipak, s obzirom na trenutačni status pričuvne opcije njegov odlazak poprilično je izgledan, pogotovo zbog činjenice da potencijalnih kupaca neće nedostajati.

Pulisic, Azpilicueta, Jorginho, Alonso i Thiago Silva također su bliže odlasku nego ostanku u Londonu, dok Chelsea ima u konačnici ipak dva ključna zadatka kada je igrački kadar u pitanju. Jedan je zadržati u svojim redovima Masona Mounta, u čemu bi dolazak novog vlasnika mogao igrati presudnu ulogu, a potom pokušati dovesti i Declana Ricea. Zaštitni znak West Hama na meti je i Manchester Uniteda, no ukoliko Mount ostane na Stamford Bridgeu niti dolazak jednog od njegovih najboljih prijateljasasvim sigurno neće biti nemoguća misija. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić ugovor s Chelseajem ima do 2024. godine.

Linker
25. travanj 2024 09:55