Slaven Bilić
 ROSS KINNAIRD
PREMIER LIGA SVE DALJE

Što je to napravio Slaven Bilić?! Iznenađeni novinari i navijači: ‘Ovo je travestija, mora se ispričati‘

Nakon poraza od Huddersfielda društvene mreže pune reakcija na poteze ex-hrvatskog izbornika.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2020. 09:53

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić finu si je kašu zakuhao kada se radi o mogućnosti izravnog plasmana u Premier ligu s njegovim West Bromwich Albionom sljedeće sezone. Ono što se prije povratka na terene nakon korone činilo kao vrlo izgledno, sada je gotovo u potpunosti izgubilo boju, okus i miris. Konture slavlja zbog sjajno odrađene sezone polagano se gube u magli, a da će tome biti tako potvrdila je i utakmica u petak koju Bilićeva momčad neće pamtiti po dobrome.

Huddersfieldu su trebali bodovi za ostanak, a prošlosezonski premierligaš je do njih i došao. Igrom, naravno, a taj element nije bio zastupljen u većem dijelu utakmice na stadionu John Smith's kad se radi o WBA-u.

Taj klub jest dočekao subotnje jutro na drugom mjestu ljestvice, onom koje sljedeće sezone garantira igru u jednoj od najjačih liga na svijetu, ali... Brentford, ekipa koja je u strašnom naletu danas igra kod Stokea i tu se nada da će se ubaciti ispred uspavanog orkestra splitskog trenera.

Bilić je na Zoom-presici nakon utakmice iznenadio navijače, ali prije njih i novinare svojim izjavama o igri njegovog sastava.

"Upravo je završila presica nevjerojatno praznog Slavena Bilića. Priznao je da se West Brom slomio pod pritiskom i da se već priprema za doigravanje. Od početka sezone nisam ga vidio tako bez riječi", piše Steve Madeley iz Athletica.

Nije trebalo dugo čekati na reakcije navijača s društvenih mreža:

- Mislim da ga treba iskritizirati jer nije dobro posložio taktiku i igrače. Promašio je i s izmjenama. Iako, i takva momčad koju je postavio morala je odigrati puno bolje.

- Bilić ima odgovornost da se nakon ovakve utakmice javno ispriča zbog ovog.

- Mrzim to što je odustao od sustava 4-3-3 i vratio se nekim pročitanim taktičkim metodama. Bili smo dobri, kohezivni i imali rezultate, a ovo je travestija. Sada plaćamo cijenu tome.

Linker
20. travanj 2024 05:32