David Marshall sjajno je branio u dodatnim kvalifikacijama protiv Srbije
 ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA
IZBORNIK JE NEODLUČAN

Suparnik Vatrenih na Euru još nema ni prvog vratara! Trojac ima ukupno 107 godina, jedan je srušio Srbiju

Jedan ima 38, drugi 36, a treći je ‘mladić‘ s 33 godine. Tko će braniti na Europskom prvenstvu?
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. lipanj 2021. 16:48

Škotska ima trojicu najstarijih vratara na Euru! Izbornik Steve Clarke, naime, pozvao je Craiga Gordona (38, Hearts), Davida Marshalla (36, Derby County) i Jona McLaughlina (Glasgow Rangers), koji je sa svoje 33 godine mladić u najboljim godinama u odnosu na Gordona i Marshalla. Njih trojice, eto, ukupno imaju 107 godina, ni jedna druga selekcija nema ni približno tako “iskusne” vratare.

Izbornik Clarke, inače, još nije odlučio tko će mu biti prvi vratar, za mjesto među vratnicama za startnu utakmicu protiv Češke konkuriraju Gordon i Marshall. U doigravanju protiv Srbije u Beogradu, na vratima je bio David Marshall, obranio je 11-erac u raspucavanju Mitroviću i Škoti su pobjedom 5:4 nakon izvođenja udaraca s bijele točke izborili plasman na Euro...

- Veselio sam se kao da sam ja obranio taj 11-erac, David je bio naš junak te večeri! Između nas nema ljubomore, jedan drugoga podržavamo, u reprezentaciji smo više od deset godina. Nastup na Euru svima nam je velika nagrada i tko god bude branio, imat će punu potporu ostale dvojice vratara - kaže Gordon.

Linker
20. travanj 2024 04:21