Marino Pušić i Darijo Srna

 LLUIS GENE Afp
STIGLA SLUŽBENA POTVRDA

Sve je dogovoreno! Hrvatski stručnjak sjeda na klupu velikana, već je snimljen na treningu u Barceloni

Hrvat je 2019. godine zbog velikog podviga proglašen trenerom godine
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2023. 17:31

Ono što smo jučer najavljivali, danas je dobilo novu potvrdu. Hrvatski trener Marino Pušić novi je trener Šahtara. Dosadašnji pomoćnik trenera Feyenoorda tako je dobio priliku samostalno voditi ukrajinskog velikana.

Ukrajinski velikan Šahtar je trenutno treći u ukrajinskoj ligi, a natječe se i u Ligi prvaka gdje ga u srijedu čeka okršaj s Barcelonom.

- Još se moraju dovršiti formalnosti, ali on se još jučer oprostio od nas - potvrdio je trener Feyenoorda Arne Slot uoči dvoboja s Lazijem.

Pušić bi novu ekipu mogao voditi već u srijedu, a debi bi mu mogao biti upravo vatreno gostovanje kod Barcelone.

- Jučer je uzeo kartu za avion za Barcelonu. Nedostajat će mi jer je jako drag. Nije prošao dan da nisam osjetio njegovu podršku i odanost. To je baš posebno. Jedini način na koji sam mu se mogao odužiti je da mu dam ovu priliku - komentirao je Slot.

image
LLUIS GENE Afp

U međuvremenu je Pušić stigao u Barcelonu gdje je i snimljen na treningu Šahtara zajedno s Darijom Srnom.

Pušić je imao ugovor s Feyenoordom do ljeta 2025., ali sve je dogovoreno među klubovima i 52-godišnjak odlazi u Šahtar gdje ga čeka Srna koji tamo obavlja funkciju sportskog direktora i jedan je od najzaslužnijih za dovođenje hrvatskog trenera.

Pušiću je prethodno vodio Twente kao privremeni trener, no te 2017./2018. nije uspio spasiti klub od ispadanja, no već sezonu kasnije je u velikom stilu ekipu vratio u elitni rang nizozemskog nogometa i proglašen je trenerom godine. Od tada je pomoćnik Arneu Slotu u AZ-u i Feyenoordu, a sada počinje novi samostalni posao.

Linker
16. svibanj 2024 19:41