PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
STIGLO JE OBJAŠNJENJE

Svijet u nevjerici nakon velike sramote, predsjednik kluba u suzama: ‘Danas je nogomet izgubio srce!‘

‘Ovo je velika sramota, nema propisa i kalendara koji bi opravdali ovo što se sinoć dogodilo‘.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 28. studeni 2021. 08:43

Nogometni svijet je u nevjerici nakon lude utakmice koju su u subotu navečer započeli, ali ne i dovršili Belenenses i Benfica u 12. kolu portugalskog prvenstva. Za podsjetnik, Belenenses je u dvoboj krenuo sa samo devetoricom igrača jer ih je čak 17 bilo izvan pogona, uglavnom zbog prodora koronavirusa u svlačionicu. Cijela situacija je bila toliko bizarna da je čak i rezervni golman Joao Monteiro bio prisiljen zaigrati u obrani, a kola su za Belenenses krenula nizbrdo već u prvoj minuti kada je Eduardo Kau pospremio loptu u vlastitu mrežu.

image

BELENENSES hdfgh

BELENENSES Belenenses
Statistika: Sofascore

Benfica je do poluvremena vodila sa 7:0, a nakon odgođenog početka drugog dijela, domaćin se na terenu pojavio sa samo sedmoricom igrača. Čim je počelo drugo poluvrijeme Joao Monteiro se bacio na travu, ustvrdivši kako zbog ozljede ne može nastaviti, čime je prisilio suca Manuela Motu da napokon prekine ovu sramotu jer prema pravilima, svaka momčad mora imati najmanje sedmoricu igrača na terenu.

KAKO JE TO OTPRILIKE IZGLEDALO MOŽETE POGLEDATI OVDJE (PRVI GOL)

Logičnim se nameće pitanje zašto je ova utakmica uopće počela kad se već Belenensesu dogodila ovakva nesretna situacija s prodorom Covida u momčad. Zapitao se to i Bernardo Silva, nogometaš Manchester Cityja, koji je ovu farsu gledao na televiziji.

"Što je ovo? Jesam li jedini koji ne razumije zašto ova utakmica nije odgođena", napisao je Bernardo na Twitteru.

image

Belenensesov vratar Joao Monteiro sjedi na travnjaku

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Iz Belenensesa tvrde da je krivo vodstvo lige koje im je prijetilo da će im oduzeti dodatne bodove ako se ne pojave na terenu. Otkrio je to predsjednik kluba Rui Pedro Soares kojeg su kamere tijekom poluvremena uhvatile u suzama.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

- Ovo čemu smo svjedočili bila je velika sramota, nema propisa i kalendara koji bi opravdali ovo što se sinoć dogodilo. Razgovarao sam s vodstvom lige i rekli su mi da moramo igrati ako imamo osmoricu igrača na raspolaganju. Alternativa je bila nepojavljivanje i gubitak dva do pet bodova - rekao je Soares.

Još prije početka utakmice nogometaši Belenensesa su objavili zajedničku izjavu:

"Nogomet ima srce samo ako ima natjecateljski karakter. Nogomet ima srce samo ako je stvarno sportski. Nogomet ima srce samo kada je primjer javnog zdravlja. Danas je nogomet izgubio srce."

Linker
24. travanj 2024 21:20