StoryEditor
Dejan Lovren
 INSTAGRAM
BOGOVSKI TRETMAN

Tako se dočekuje doprvaka svijeta i prvaka Europe: Pogledajte što su sve Rusi priredili Dejanu Lovrenu!

Već sam počeo učiti ćirilicu i alfabet, poručio je Lovren i dodao: Spreman sam zaigrati već u petak!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2020. 13:17

Ne znamo kako inače dočekuju nove igrače u Zenitu, ali Dejana Lovrena dočekali su - zvjezdano. Ipak je došao igrač Liverpoola, prvak je Europe i Engleske.

Dakle, pratile su ga kamere od izlaska iz aviona u St. Petersburgu do dolaska u klub, zatim i u službeni fan shop. Ispred su čekali i navijači Zenita, međutim, na snimci se ne vidi je li uspio za njih odvojiti koju minutu. Sam je, potom, otisnuo svoje ime i broj 6 na dresu, potpisao taj prvi primjerak, pozirao službenim fotografima. Nasmijan, dobro raspoložen, kako je rekao kasnije za službenu stranicu kluba "uzbuđen i željan da što ranije krene u to novo putovanje".

- Ne znam što sve mogu očekivati, ali spreman sam na sve - kazao je Lovren, još s ruksakom na leđima, razgovarajući sa službenim PR-om.

Osmijeh mu se, primijetili smo, posebno razvukao na pitanje poznaje li svoje nove suigrače. Zbog uspomena, naravno...

- Ne poznajem ih baš osobno, ali znam ih, igrao sam protiv njih, posebice na Mundijalu u Rusiji (tu se razgalio, nap.a.). Čuo sam i puno lijepih stvari o gradu, za mnoge je St. Petersburg među Top 3 gradova u Europi, jedva čekam sresti i upoznati i ovdašnje ljude. Sve u svemu, mislim da će mi ovdje biti jako zanimljivo, to je jedno novo iskustvo.

A što se tiče nogometa, koliko je spreman, kad bi mogao pokazati ono zbog čega je doveden?

- Čuo sam se s trenerom Semakom, rekao sam mu da sam imao dugu stanku, međutim, čitavo sam vrijeme radio na sebi, trenirao jako zadnjih dana. Profesionalac sam, znam što se od mene očekuje, odradit ću sad i nekoliko kvalitetnih treninga i vjerujem da mogu, bude li trebalo, igrati već u petak protiv Lokomotiva.

Da, u petak starta nova sezona, zadnjom utakmicom tek dovršene sezone, prvak Zenit i osvjača Kupa moskovski Lokomotiv igraju Superkup. Lovren protiv Ćorluke, ako bude u sastavu. Sudeći po Semakovim riječima, možda je ipak bliže tome da još neko vrijeme pričeka debi.

- Ovo je iskusan igrač, kratko vrijeme će mu biti dovoljno da prihvati naše zahtjeve, podigne se u formi i pridruži momčadi. Naravno, neko vrijeme će mu ipak trebati, željeli bismo da se to dogodi što prije. No, teško mi je konkretno nešto reći prije nego što vidim kakav je - kazao je Semak.

Vratimo se još malo Lovrenu. Razgovarao je na engleskom, klupski službenik ga je nazvao poliglotom, jer govori Dejan pet jezika, a obećao je da će uskoro naučiti i ruski.

- Već sam prije desetak počeo učiti i ćirilicu i alfabet, preko aplikacije, vjerujem kako ćemo ubrzo razgovarati na ruskom. Naučio sam ostale jezike, s ruskim će vjerojatno biti i lakše, jer ima puno riječi koje su slične hrvatskome.

Za kraj, kad će obitelj doći u St. Petersburg?

- Nadam se uskoro. Bili bi već ovdje da nije ovakva situacija, ali jedva čekam da dođu pa da zajedno krenemo u ovo novo putovanje - kazao je Lovren, koji je, ako je suditi po tom prvom danu, oduševljen dolaskom u Zenit.

Linker
18. kolovoz 2020 14:34