StoryEditor
Luka Lucić
 FOTO: FENIX MAGAZIN
SMRT MLADOG NOGOMETAŠA

‘Telefon mi je zatrpan groznim porukama naših Hrvata iz Njemačke! Ovo je golema bol, strašan šok za nas!‘

‘Bio je talentiran igrač, krilo i veznjak. Ujesen je trebao ići u hrvatsku U-18 reprezentaciju...‘
Piše: Dražen Antolić/Petar ZobecObjavljeno: 13. kolovoz 2020. 10:15

Pogibija 16-godišnjeg Luke Lucića u okolici Stuttgarta, koji je na biciklu podletio pod vlak, tragedija je koja je posebno pogodila Hrvate u Njemačkoj. Danijel Lučić, voditelj HNS-ovog projekta u dijaspori i glavni čovjek za Njemačku, koji dečke našeg podrijetla usmjerava prema hrvatskog reprezentaciji, kazao nam je:


- Luka je bio svestran sportaš, voljen u Stuttgarter Kickersu, izvrsno građen. Trenirao je kickbox, tek je kasnije prešao na nogomet i isticao se kao krilni igrač. Na selekciji koju radimo u Njemačkoj za hrvatske igrače izborio je mjesto u U-17 reprezentaciji i tako je dospio kod izbornika Tomislava Rukavine. Golem je to gubitak i bol, među nama Hrvatima u Njemačkoj strašan šok. Često sam u komunikaciji s njegovim ocem Markom jer pomaže mi u skautiranju mladih hrvatskih igrača u Njemačkoj. Ima i mlađeg sina Niku koji također igra nogomet u Stuttgarter Kickersu i očekujemo da će sljedećeg godine doći u Vukovar na Memorijal vukovarskih branitelja.


Luka je krajem 2019. godine pozvan je na zimski kamp, a u veljači 2020. godine na prijateljskom turniru u Španjolskoj upisao je prve nastupe za hrvatsku U-17 reprezentaciju.


- Težak je dan bila srijeda od jutra, čim sam se probudio vidio sam telefon zatrpan groznim porukama od naših ljudi iz Njemačke. Strašne vijesti. Bio je talentiran igrač, krilo i veznjak. Imali smo informacije da je kvalitetno dijete što je i pokazao. Sve nas je to pogodilo. Ujesen je trebao ići u U-18 reprezentaciju - istaknuo je Petar Krpan, glavni instruktor HNS-a.

 

Izbor nik Tomislav Rukavina s tugom u glasu govori o prerano preminulom nogometašu.


- Luka je stigao u hrvatsku reprezentaciju na preporuku naših skauta koji su ga zamijetili zbog dobrih igara. Igrao je na poziciji lijevog krilnog napadača i imao je apsolutno sve što je bilo potrebno u modernom nogometu za igranje na toj poziciji, bio je dosta talentiran. Bio je s nama na jednom zimskom kampu u Medulinu i tamo je pokazao potencijal i veliki talent. Nakon toga je uslijedio turnir u Španjolskoj na kojemu je Luka igrao za nas i ostavio jako dobar dojam na sve koji su bili u reprezentaciji. Radi se prije svega o vrlo mirnom, dragom i samozatajnom dečku koji je bio omiljen u svlačionici praktički od prvog dana. Prihvaćen je jako dobro čim je došao prvi puta u svlačionicu i od cjelokupnog stožera i od svih igrača. Ovo je velika tragedija prvenstveno za njegovu obitelj, ali onda i za sve nas koji smo ga poznavali. Strašno mi je žao i ovim putem bih izrazio iskrenu sućut njegovoj obitelji, a mi ćemo ga se uvijek rado prisjećati, rekao je Rukavina.

Linker
13. kolovoz 2020 10:15