ROBERT FAJT/HANZA MEDIA
RUŽAN INCIDENT

‘Teško su me pretukli na Makarskoj rivijeri, vjerujem da je razlog tetovaža s grbom ovog kluba...‘

Čelnici mjesta u kojem se napad dogodio oštro osuđuju događaj: ‘Kod nas su svi dobrodošli‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. srpanj 2020. 14:06

U Baškoj Vodi je u četvrtak brutalno pretučen 30-godišnji Saša Vukojević, austrijski državljanin, podrijetlom iz Srbije, a njegova supruga Manuela za medije je izjavila kako sumnja da su glavni “krivac” njegove tetovaže te pravoslavni križ.

“Spornim” tetovažama u ovom slučaju Vukojević i supruga drže grb Crvene zvezde iz Beograda, te simbol pravoslavnog križa. Podsjetimo, incident se dogodio nasred rive, a napadnuti 30-godišnjak se, kako veli, nije niti snašao – napali su ga s leđa, te potom oborili na pod i cipelarili. Agresija trojice napadača završila je s ozbiljnim ozljedama, tri rasklimana zuba, osam šavova i modricama po cijelom tijelu.

Napadnuti Vukojević i supruga Manuela iz Otočca brinu se da će sve završiti tek kao remećenje javnog reda i mira, smatrajući da je ovdje posrijedi kazneno djelo.

Ovaj incident oštro je osudio Ante Jurišić, direktor baškovoškog TZ-a, koji kaže kako nema sumnje da svako nasilje treba osuditi.

image
Srbin iz Austrije pretučen u Baškoj Vodi
ROBERT FAJT/CROPIX

- Međutim, siguran sam da se radi o izoliranom slučaju, jer odgovorno tvrdim da su u Baškoj Vodi dobrodošli svi gosti bez obzira na vjeru, narodnost ili bilo kakvu različitost. Pa mi imamo goste iz Srbije koji oduvijek dolaze. Sjećam se prvog Prvomajskog uranka nakon Domovinskog rata. Bilo je to oko 2000.godine. Iza pozornice je sjedila sada umirovljena direktorica beogradske Politike i njezin suprug, ministar gospodarstva u Vladi bivše Jugoslavije, pa smo se našalili kako bi mogli pozdraviti okupljene s bine. Imamo članove TZ-a i iznajmljivače iz Beograda, imamo turiste iz Srbije i raznih drugih zemalja i nikad nije bilo problema. A eksces se, nažalost, može dogoditi bilo gdje i to je posao za policiju – kaže Jurišić.

Za komentar incidenta su iz Slobodne Dalmacije nazvali i načelnika Baške Vode Joška Roščića:

- Uistinu ne znam gdje se ni kada dogodio napad na 30-godišnjaka, ali kao načelnik u svakom slučaju osuđujem napad na bilo kojoj osnovi i vjerujem da će policija brzo napraviti svoj posao i otkriti počinitelje. Osobno vjerujem da napadači nisu iz Baške Vode i stoga molim sve ljude da se suzdrže od bilo kakvih prepirki ili napada na naše turiste jer od turizma živimo, kazao je Roščić.

Linker
14. travanj 2024 03:55