REUTERS
ZANIMLJIVA TEMA ZA RASPRAVU

TKO DOLAZI NAKON DVOJCA KOJI ČITAVU VJEČNOST VLADA NOGOMETOM? Čovjek čija riječ vrijedi nije izrazio sumnje 'On će biti taj koji će žariti i paliti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2019. 22:21

Gotovo da nam se teško i sjetiti vremena kada u nogometu nije bilo Lionela Messija ili Cristiana Ronalda. Karijere obojice prošarane su trofejima i rekordima, a u njihovim potezima možemo uživati već petnaestak godina. Ipak, kako vrijeme ide naprijed, svijet se mora početi pripremati na to da Portugalca i Argentinca kroz dogledni period više neće biti u kopačkama.

Nogometna javnost dvoji kada je u pitanju razgovor o tome imaju li čudesni igrači Barcelone i Juventusa zamjenu u pogledu dugoročnog vladanja na mjestu najboljeg nogometaša svijeta. Malo se tko zapravo usudi prognozirati tko bi mogao biti taj. U eteru se, dakako, pojavljuju neka imena, poput Kyliana Mbappea i sličnih, a nekadašnji nogometaš Barcelone Xavi smatra da bi to mogao biti - Raheem Sterling.

- Kad pogledam mlade igrače koje bi u budućnosti mogli okruniti Messijevim nasljednikom, uvijek se vrte ista imena, već niz godina. Neymar, Mbappe i Salah su oni koji se spominju. Ja mislim da to može biti Sterling - rekao je Xavi.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 04: Raheem Sterling of Manchester City celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the FA Community Shield match between Liverpool and Manchester City at Wembley Stadium on August 04, 2019 in London, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Getty Images

Kao glavni razlog te tvrdne nekadašnji veznjak katalonskog kluba naveo je njegovog trenera.

- Trenutno je bolji od svih navedenih. Uvijek je bio dobar igrač, ali pod Guardiolom je postao jedan od najboljih na svijetu. Imao je problema, ali sada je skoro pa savršen - dometnuo je Xavi koji je i sam nekoć igrao pod paskom sadašnjeg menadžera Manchester Cityja.

Linker
18. travanj 2024 21:04