HANNAH MCKAY
LOUIE BARRY

Tko je klinac koji je zabio Liverpoolu? Sa 17 se već vratio iz La Masije: ‘Obitelj je vrištala od sreće‘

Nakon utakmice je razmijenio dres s Fabinhom, ali ga je ubrzo, nakon upozorenja trenera dobio natrag
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 10. siječanj 2021. 20:38

Liverpool je očekivano nadvisio mladu momčad Aston Ville i pobjedom u Birminghamu 4:1 (Mane 4, 63, Wijnaldum 60, Salah 65/Barry 41) plasirao se u 4. kolo FA kupa. No, nakon druge utakmice spomenutih suparnika pod neobičnim okolnostima nije bilo nezadovoljnih u oba tabora.

Pali u drugom dijelu

Zbog nekolicine prvotimaca zaraženih koronavirusom kompletna prva momčad domaćina nalazi se u samoizolaciji, tako da su prigodu dobili mladi igrači iz akademije Aston Ville, te je iskoristili na najbolji mogući način. Naime, Villini klinci su 60 minuta bili u rezultatskom egalu s Liverpoolom, kojeg su u napadu predvodili Mane i Salah. Ipak, Redsi su uz tri pogotka u pet minuta drugog dijela osigurali pobjedu u utakmici za dugo sjećanje svih mladih igrača Aston Ville, pred kojima je, ako je suditi prema viđenom, prilično svijetla nogometna budućnost.

Posebno se istaknuo 17-godišnji napadač Louie Barry, koji je u završnici prvog dijela matirao obranu Liverpoola za gol koji će sasvim sigurno zauvijek pamtiti. Barry je, inače, preko West Bromwich Albiona stigao do čuvene akademije Barcelone La Masije, u kojoj je proveo šest mjeseci, a potom ga je početkom prošle godine Villa dovela u svoje redove u transferu koji je iznosio gotovo milijun funti.

image
AFP

- Ovo je nešto posebno, što će me pratiti kroz cijelu moju karijeru. Sa 17 godina postići gol Liverpoolu u FA kupu nezaboravan je osjećaj. Moja obitelj je pred televizijom vrištala od sreće kada sam postigao pogodak, svi su suigrači na travnjaku i s klupe za pričuve poletjeli prema meni u zagrljaj, osjetio sam golemo olakšanje. Nikada nisam bio ovako ponosan na sebe i svoje suigrače, dali smo sve od sebe, pa i više od toga - istaknuo je Louie Barry, koji je nakon utakmice imao zanimljivo iskustvo s igračem Liverpoola Fabinhom.

Ipak vratio dres

Naime, Barry je poželio razmijeniti dres s Brazilcem, a nakon što mu je Fabinho poklonio svoj dres treneri Aston Ville upozorili su ga da bi trebao sačuvati i dres iz svog premijernog nastupa za klub u FA kupu. Potom je Barry od Fabinha tražio i dobio svoj dres natrag, te je večer za pamćenje zaključio uz dva dresa u svojim vitrinima za vječnu uspomenu.

Menadžer mlade momčadi Aston Ville Mark Delaney apostrofitrao je da je njegova momčad pružila “monumentalnu” predstavu s obzirom na sastav gostiju.

- Bilo je ovo dosta zahtjevno iskustvo. Nikada se do sada nisam susreo s ovakvom vrstom utakmice u svojoj trenerskoj karijeri i nisam niti sam znao kako bih pripremao momčad. Mladi igrači iz akademija premierligaških klubova su vrlo talentirani, uostalom, i mi smo u prošloj sezone baš protiv Aston Ville u Liga kupu nastupili s mladom momčadi koja je Villi kreirala dosta problema, kao što je i sada bio slučaj, samo su uloge bile zamijenjene. U drugom poluvremenu smo odigrali onako kako smo trebali igrati od prve minute - zaključio je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Mnogi igrači Aston Ville iz ove utakmice nisu bili niti rođeni kada je James Milner debitirao za Leeds 2002. godine, a u petak navečer su igrali protiv Milnera u utakmici koju, usprkos porazu, sigurno neće nikada zaboraviti.

Linker
19. travanj 2024 12:40