Željko Jelić
 Foto: Tonči VLašić
TUŽNA VIJEST NA BOŽIĆ

Treća smrt u manje od godinu i pola dana: U 56. godini preminuo omiljeni dopredsjednik HR prvoligaša

Željko Jelić bio je neizostavan na gotovo svim utakmicama Squarea, zaljubljenik u mali nogomet.
Piše: Tonči Vlašić/SDObjavljeno: 25. prosinac 2020. 21:45

Opet je bandjera Malonogometnog kluba Square na pola koplja, treći put u niti godinu i pol dana, piše Slobodna Dalmacija.

Još nisu zacijelile rane zbog preranog odlaska 19-godišnjeg Andra Zarača, igrača 'crveno plavih' i mladog reprezentativca u kolovozu 2019., te u lipnju ove godine legendarnog tajnika kluba i tehnika hrvatske malonogometne reprezentacije, Siniše Bačića, jutros, na Božić, u 56. godini života, preminuo je Željko Jelić, bivši predsjednik i aktualni dopredsjednik dubrovačkog malonogometnog prvoligaša, zatim član Izvršnog odbora Dubrovačkog saveza športova, te član Povjerenstva za ocjenjivanje projekata/programa i manifestacija u području javnih potreba u športu Grada Dubrovnika.

Jelić je bio sedmi predsjednik Squarea od njegovog osnutka 23. lipnja 1993. godine. Na čelo kluba stigao je nakon povratka kluba u najveći rang, u ljeto 2013. godine. Čelno mjesto preuzeo je od, nažalost, danas pokojnog Mira Krstanovića te vodio klub do 2018. godine kad je predsjednik postao Željko Raguž, aktualni čelnik kluba.

Najveće uspjehe pod vodstvom Jelića Square je ostvario u Kupu Hrvatske igrajući dva puta u finalu (2013./14. poraz na završnom turniru u Gospinom polju od Splita i 2014./15. poraz na završnom turniru u Makarskoj od Nacionala), dok je najbolji rezultat u prvenstvu ostvario u sezoni 2014./15. kad je stigao do polufinala doigravanja za prvaka izgubivši u dvije utakmice od kasnijeg prvaka, Nacionala.

Jelić je u zadnje vrijeme bio neizostavan na gotovo svim utakmicama Squarea, ne samo u Gospinom polju, već i na gostovanjima. U većini slučajeva vođa puta. Zaljubljenik u mali nogomet. Vazda uz 'crveno plave'.

Počivao u miru Božjem.

Linker
17. travanj 2024 13:23