CHRISTOF STACHE Afp
BAYERN U PROBLEMU

U najgori mogući tren lansirana vijest o Lewandowskom! Legenda kluba: Ni slučajno ne dovodite Haalanda

Ubojiti centarfor sigurno odlazi, iduće godine zabijat će za Barcelonu, tvrde njegovi Poljaci
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 12. travanj 2022. 19:38

Igra li Robert Lewandowski posljednje utakmice u dresu Bayerna? Ako je suditi po poljskom medijskom prostoru, čini se da je tomu tako. Naime, Poljaci tvrde da će najbolji igrač svijeta 2021. godine sljedeće sezone igrati za Barcelonu, a navodno je čak i sam Lewandowski o tome obavijestio Olivera Kahna, izvršnog predsjednika Bavaraca.

Razlog odlaska, navode poljski izvori, nezadovoljstvo je 33-godišnjeg napadača odnosnom prema njemu, činjenicom da mu Bavarci još nisu ponudili novi ugovor. Najbolji strijelac Bundeslige za Bayern je vezan do ljeta 2023. godine. Ovu vijest prenijeli su u utorak svi njemački mediji, a ona je stigla u najgori mogući trenutak, na dan uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Villarreala. No, Bild, inače blizak Bayernu, navodi da su ova nagađanja neistinita. Oglasio se i Oliver Kahn koji je spomenuo još dvoje igrača kojima ugovor istječe 2023. godine, Thomasa Müllera i Manuela Neuera.

- Vrlo sam smiren jer znam da razgovori teku u dobrom smjeru. Ni u kojem slučaju nećemo dozvoliti pritisak izvana u ovom, ali i bilo kojem drugom slučaju - naglasio je negdašnji vratar Bayerna, a sada prvi operativac kluba.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Steffan Effenberg bivši je Bayernov igrač, čovjek koji je 2001. godine kao kapetan Bavaraca podigao pehar namijenjen pobjedniku Lige prvaka, u svojoj redovitoj kolumni osvrnuo se na kadrovsku politiku bivšeg kluba. Naglasio je kako mu se donedavno činilo da će Lewandowski do kraja karijere ostati u Bayernu, ali da sada više nije tako siguran.

No, jedno je preporučio klubu, s obzirom na to da ugovor Poljaka veže do kraja iduće sezone, Effenberg smatra kako bi bilo najbolje za Bayern da Poljak to odradi do kraja, pa onda ode ako želi. No, tada će Lewandowski imati već 35 godina. Effenberg smatra da u tom razdoblju Bayern mora dobro pročešljati teren i pronaći dostojnu zamjenu za igrača koji je do sada u dresu Bayerna (prije utakmice s Villarrealom) odigrao 369 utakmica i zabio impresivnih 340 pogodaka.

Fascinantne brojke koje su posljednje dvije sezone dodatno eruptirale. Naime, prošle sezone Poljak je srušio 50 godina stari rekord Gerda Müllera, postigavši 41 prvenstveni pogodak, ove sezone pet kola prije kraja na kontu ih ima 32.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Zanimljivo kako Effenberg smatra da Erling Haaland nije taj koji bi trebao zamijeniti Lewandowskog i to zbog dvije činjenice, Norvežanin u posljednje vrijeme ima dosta problema s ozljedama, a i novac koji bi tebao Bayern iskrcati u tom poslu je po Effenbergu prevelik. Stoga je jasna njegova poruka Bayernu o ostanku Lewandowskog do kraja ugovorne obveze, pa makar to značilo da će Poljak napustiti Allianz Arenu bez odštete.

Uostalom tako je i stigao u München jer ga Borussia D. nije htjela pustiti godinu dana prije isteka, dok nisu pronašli dostojnu zamjenu, u liku Pierre-Emericka Aubameyanga, igrača s kojim bi Lewandowski mogao dijeliti svlačionicu u Barceloni sljedeće sezone, ukoliko je priča koja je potekla iz Poljske ipak istinita.

Effenberg je još dodao da Bayern mora ostaviti Müllera i Neuera do kraja njihovih karijera, a što se tiče Gnabryja, kojem ugovor također istječe 2023. godine, ukoliko ne dođe do brzog dogovora, da ga treba prodati. Gnabry, naime, za novi ugovor traži čak 18 milijuna eura po sezoni, ugovor kojeg u ovom trenutku ima samo Joshua Kimmich, jedino Lewandowski sa 20 milijuna zarađuje više.

Uglavnom, Salihamidžića i Kahna čeka pravi rudarski posao u sljedećih nekoliko mjeseci, moraju riješiti značajna kadrovska pitanja, a ostanak najboljeg strijelca sigurno im je prioritet...

Linker
20. travanj 2024 16:15