Vladislav Vaščuk

 Facebook: (Vladislav Vaščuk)
PROSLAVLJENI NOGOMETAŠ

Ukrajinska legenda 15 se dana skrivala u podrumu: ‘Upali su mi u kuću! Oni nisu došli pregovarati...‘

‘Danas imam samo jednu želju, da naša vojska očisti ovu prljavštinu iz naše Ukrajine‘
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2022. 22:53

Legendarni Branič kijevskog Dinama i nekadašnji reprezentativac Ukrajine Vladislav Vaščuk uspješno je evakuiran iz Gostomela, grada u blizini Kijeva u kojem se vode žestoke borbe.

Vaščuk i njegova obitelj su se, prema pisanju portala Sport.ua, čak 15 dana skrivali u podrumu s nadom da će se uspjeti izvući iz ratom zahvaćenog područja. Srećom, Gostomel su napustili, a što se tamo događalo Vaščuk je ukratko opisao za ukrajinske medije.

"Vidio sam kako traže priliku da prijeđu rijeku Irpin. Svi mostovi su bili razoreni, a nisu ni mogli puno voziti jer nisu imali dovoljno goriva", prepričava Vaščuk događanja pa otkriva:

"Mogu vam i reći da su se upravo u moju kuću uvezli oklopnim vozilom. Ne znam što je sve u mom domu. Pričali su mi, ali iskreno, o tome sada ne želim slušati. Najvažnije je da su moja djeca otišla sa mnom", dodaje bivši ukrajinski reprezentativac.

Dogodilo se to tri dana nakon što su Vaščuk i njegova obitelj evakuirani zahvaljujući uspostavljenom humanitarnom koridoru.

U objavi na Facebooku, Vaščuk otkriva da su mu u dvorište ušla dva ruska oklopna BTR transportera.

"Ne želim pričati o ruskoj vojsci, već je duže vremena sve jasno. Drago mi je da sam uspio izvući djecu. Gledajte, oni ovdje nisu došli pregovarati... Danas imam samo jednu želju, da naša vojska očisti ovu prljavštinu iz naše Ukrajine. Da uništimo one koji su u našu zemlju ušli samo kako bi ubijali i pljačkali. Neka naša zemlja bude slobodna. Pobijedit ćemo", dodao je uz napomenu da mu je Facebook blokirao originalnu objavu koju je naknadno morao izmijeniti.

Vaščuk je za Dinamo Kijev upisao 240 nastupa, a u karijeri je igrao i za Chornomorets Odessu, Spartak Moskvu, Volyn Lutsk i PFK Lviv. Kao ukrajinski reprezentativac zabilježio je 63 nastupa i jedan pogodak.

Linker
24. travanj 2024 21:43