ČAS POSLA

Došao je kraj bijelim tragovima na podovima! Evo kako spasiti drveni pod od snijega i soli

 Arunas Naujokas, Unsplash
Pod nije dovoljno samo prebrisati krpom, jer čestice soli i otopljenog snijega svejedno ostaju na podovima i s vremenom ga uništavaju

Snijeg nas veseli sve dok se ne pretvori u bljuzgu, koja na našim podovima u domu ili uredu ostavlja slane bijele tragove. Te nepoželjne tragove ostavljamo svojim cipelama, ma koliko ih god dobro obrisali o otirač prije ulaska u dom. Uzrok tome je mješavina snijega i soli koja se sipa po cestama i pločnicima kako bi se snijeg prije otopio.

No, ako te mrlje ne čistite redovito, mogu trajno uništiti vaše podove, posebno ako su drveni.

image
Will Porada, Unsplash

Najjednostavniji i najpovoljniji način za uklanjanje je mješavina octa i tople vode.

Prvo usisajte dio na kojem se nakupila sol, a zatim toplu vodu s octom stavite u bočicu sa sprejem. Vodu i ocat tako nanesite na mrlju, a zatim ostavite nekoliko minuta. Pripazite da ne stavite previše tekućine, već taman onoliko da mrlja postane vlažna. Nakon nekoliko minuta prebrišite pod suhom krpom kako biste uklonili mrlju, ali i vodu i ocat, a zatim još jednom prebrišite to mjesto vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Pod nije dovoljno samo prebrisati krpom nakon što stanete na njega jer čestice soli i otopljenog snijega svejedno ostaju na vašim podovima i s vremenom ga uništavaju. Zato je dobro da te mrlje tretirate mješavinom vode i octa kako biste bili sigurni da ste u potpunosti uklonili mrlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:19