Sergej Jakirović i Nenad Bjelica

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
UGOVOR JE POTPISAN

‘Uspjeli smo se othrvati Dinamu! Doći će vrijeme da naš trener preuzme veliki klub ili reprezentaciju‘

Lider Premijer lige ponudio Sergeju Jakiroviću novi ugovor na dodatnih godinu dana
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 21. siječanj 2022. 19:05

Malo je nedostajalo da mostarski Zrinjski ove zime izgubi trenera, odnosno da Sergej Jakirović Mostar zamijeni njegovom domu puno bližim Zagrebom, odnosno da postane trener zagrebačkog Dinama. GNK Dinamo ozbiljno je "zagrizao" za Jakirovića, koji je od Zrinjskog napravio pravu silu u bosanskohercegovačkom nogometu, i zapravo samo to što su se Modri dvojili između Jakirovića i Željka Kopića, zadržalo je Jakirovića u Mostaru.

Ipak, interes Dinama, ali i činjenica da je Jakirović Zrinjskog doveo na korak od novog naslova i to ovako rano u sezoni, natjerala je Mostarce da mu ponude novi ugovor, pa je hrvatski trener jučer potpisao novi, odnosno ugovor koji je vrijedio do kraja iduće sezone produžio do svibnja 2014. godine.

- Uspjeli smo se othrvati zanimanju Dinama i drago nam je da je trener ipak prepoznao da ima još što pokazati. U budućnosti će doći vrijeme da preuzme Dinamo veliki klub ili neku reprezentaciju. Znate i sami da je bio blizu da preuzme reprezentaciju BiH, ali hvala Bogu pa je preuzeo naš klub. Možemo samo poželjeti da nastavi kao dosad, jer i ovo je dovoljno za velike stvari - kazao je izvršni dopredsjednik Zrinjskog, te zapravo glavni operativac ovog kluba, Danko Šulenta, dodavši kako u novi ugovor nije ubačena klauzula po kojoj bi Jakirović mogao uz odštetu u drugi klub, iako je o njoj razgovarano.

- Ovo je za mene velika odgovornost, želim nastaviti putem koji radimo, kako bi osvojili titulu koju priželjkujemo i zahvaljujem se na povjerenju čelnicima kluba - poručio je Jakirović, čiji je i cijeli stručni stožer, uključujući dvojicu stalnih suradnika Marka Salatovića i Marina Ivančića, produžio ugovor.

Linker
19. travanj 2024 14:09