Enzo Fernandez

 SOPA IMAGES/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Sopa Images/sipa Press/profimedia
BOMBA ZA KRAJ

Gotovo je! U velikoj drami zaključen posao od 120 milijuna eura, pogledajte sve transfere ludog dana

‘Deadline Day‘ zimskog prijelaznog roka obilježilo je nekoliko zanimljivih transakcija.
Piše: SN/HinaObjavljeno: 01. veljača 2023. 00:04

Završio je prijelazni rok u Ligama petice. U HNL-u će se moći trgovati do 15. veljače


0.15 Preokret oko Ziyecha?

Romano je javio da su Chelsea i PSG dogovorili sve oko posudbe Ziyecha do ljeta, ali papiri nisu poslani na vrijeme... Zasad posao nije validiran.

0.05 Fabrizio Romano javlja da je dokumentacija za Marcela Sabitzera iz Bayerna odaslana na vrijeme te da će on svakako postati igrač Manchester Uniteda.

0.00 GOTOVO JE! Engleski klubovi imaju još sat vremena za dovršavanje poslova za koje je dokumentacija već poslana...

23.50 Pedro Porro je novi igrač Tottenhama. Novi suigrač Ivanu Perišiću priključit će se odmah, ali do ljeta će ostati posuđeni igrač lisabonskog Sportinga. Nakon toga, Tottenham će ga otkupiti za 42.5 milijuna eura.

23.30 Fernandez za Chelsea potpisuje ugovor do ljeta 2031. godine! Kako javlja Fabrizio Romano, ništa se nije promijenilo u zahtjevima igrača, on je od početka priče koja je trajala mjesec dana htio doći u Chelsea.

23.25 Keylor Navas je sada i službeno zgotovio posao odlaska na posudbu u redove engleskog premierligaša Nottingham Foresta. Neće biti opcije otkupa ugovora, Navas će se na ljeto vratiti u PSG.

23.20 Liječnički pregledi se obavljaju, a odvjetnici rade sve ne bi li se transfer zgotovio na vrijeme. Nakon svega, Fernandez će odletjeti privatnim avionom za London gdje će biti predstavljen sutra.

23.10 Sada kreće bitka s vremenom! Do 23.59 sati moraju biti poslani svi dokumenti na adresu Premier lige kako bi se transfer mogao verificirati. Liječnički pregled se obavlja...

23.05 GOTOVO JE! Enzo Fernandez je novi igrač Chelseaja, objavio je Fabrizio Romano.

22:49

Felipe stiže na Otok

Redove Nottingham Foresta pojačat će 33-godišnji stoper Felipe. Brazilac na Otok stiže iz Atlético Madrida, u koji je došao 2019. iz Porta za 20 milijuna eura. Ugovor s Nottinghamom potpisao je do lipnja 2024., a u dresu madridskog kluba upisao je 113 nastupa s četiri postignuta pogotka, a ima i dva nastupa za izabranu vrstu Brazila.


22:24

Cedric prešao iz Arsenala u Fulham

Fulham je doveo Cedrica Soaresa iz Arsenala. Dogovor je bio u opasnosti zbog zahtjeva za plaću igrača i zbog toga što je klub već imao dva posuđena igrača iz klubova Premier lige (što je maksimalan broj) u Shaneu Duffyju i Danu Jamesu iz Brightona i Leedsa. Ipak, postignut je kompromis i Fulham će potpisati Duffyja za stalno, što znači da Cedric može potpisati šestomjesečnu posudbu. Cedric je ove sezone potpuno pao u drugi plan, sakupio je četiri nastupa u svim natjecanjima ove sezone i odlazak iz ‘‘topnika‘‘, činilo se kao logičan slijed događaja.


22:03

Sve manje vremena za Chelsea

Još manje od dva sata su ostala do kraja zimskog prijelaznog roka, a budućnost Benficinog Enza Fernándeza i dalje nije jasna. Posljednja je novost da se 22-godišnji Argentinac ne nalazi u sastavu za utakmicu 18. kola portugalske lige između Benfice i Arouce. Kao što je od ranije poznato, Chelseajevi dužnosnici su u Lisabonu i naporno rade na sklapanju ovog posla, ali Benfica ne odustaje.


21:35

Jorginho i službeno postao Topnik

Arsenal je iz Chelsea u transferu vrijednom 12 milijuna eura uz dodatne bonuse doveo iskusnog 31-godišnjeg talijanskog veznjaka Jorginha. Ugovor je potpisan na godinu dana, a imat će opciju produljenja na još jednu godinu. Ove je sezone odigrao čak 25 utakmica u svim natjecanjima, ali se već neko vrijeme šuškalo o njegovom odlasku iz Chelseaja.


21:26

Seferović potpisao za Celtu

Haris Seferović, 30-godišnji švicarski reprezentativac, prebacio se s posudbe u Galatasarayju, na posudbu u Celtu Vigo do kraja sezone. Napadačev matični klub je Benfica, s kojom važeći ugovor ima do kraja lipnja tekuće godine. Za Švicarsku ima 92 nastupa i 25 pogodaka.


21:20

Nakon što su prodali Pedra Porru, Sporting zamjenu našao u Barceloni

Hector Bellerin i službeno je postao novi igrač lisabonskog Sportinga. Nakon što je u Barceloni, koja ga je potpisala nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom, proveo samo prvi dio ove sezone, katalonski klub prodao ga je Sportingu koji će ga platiti milijun eura uz dodatne bonuse.


21:18

Branič Intera odlazi u PSG, ali tek na ljeto

Milan Škriniar će 100% napustiti Inter u lipnju na besplatnom transferu i pridružiti se PSG-u, tako da su nagađanja o ranijem prelasku već u siječnju, propala. Izvršni direktor Giuseppe Marotta potvrdio je to za talijanske novine, gdje je komentirao da Škriniar odlazi na kraju sezone kad postane slobodan igrač. - Milan je napravio izbor, to je njegovo pravo i mi ga moramo poštovati.


20:54

Istra našla pojačanje u Španjolskoj

U finišu prijelaznog roka Istra 1961 sporazumno je raskinula posudbu za Princa Mumbu, koji se vraća u Zambiju. Dobra je vijest da se nije konkretizirao transfer Maura Perkovića u AEK, što je bilo na korak od realizacije. Perković ima interesenata i iz Rusije, ali vjerojatnija je opcija da će barem do ljeta ostati u Istri i nastaviti rasti, što je pokazao i protiv Hajduka odličnom partijom. Iz Alavesa su pak u Istru na godinu i pol na posudbu usmjerili razvojnog igrača iz Athletic Bilbaoa II, 21.godišnjeg veznog igrača Unai Naveiru.


20:45

Thorgan Hazard na posudbu u PSV

Mlađi brat Edena Hazarda, Thorgan do kraja će sezone nositi dres PSV-a, potvrdio je talijanski novinar Fabrizio Romano. U Eindhoven dolazi iz Borussije Dortmund za koje je u svim natjecanjima ove sezone nastupio 21 put uz skroman učinak od samo jednog pogotka. Putovao je i s Belgijom na Svjetsko prvenstvo u Katar gdje je od prve minute započeo jedino u porazu od Maroka (2:0). U Dortmund je stigao u ljeto 2019. godine za 25,5 milijuna eura iz Borussije Mönchengladbach.


20:19

Barcelona blizu dovođenja desnog beka

Julián Araujo, 21-godišnji desni bek LA Galaxyja, blizu je dolaska na Camp Nou. Klubovi su blizu konačnog dogovora, a katalonski div već je dogovorio osobne uvjete s meksičkim igračem.

Araujo ima tri nastupa za meksičku reprezentaciju, a u "Grad anđela" stigao je prije gotovo četiri godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura.


20:00

Završio je prijelazni rok u Serie A

Nakon Bundeslige, službeno su završeni dolasci igrača u Serie A. Ove zime su talijanski klubovi imali vrlo miran prijelazni rok, bez velikih ulaznih transfera, a valja istaknuti kako je od hrvatskih nogometaša Josip Brekalo prešao iz Wolfsburga u Fiorentinu čiji će dres zadužiti do ljeta 2026. godine. Inter i Atalanta jedini su klubovi koji nisu nikoga doveli ove zime dok su s druge strane Sampdorija i Spezija obogatili svoj roster za novih osam igrača.


19:50

Lazio doveo braniča iz Juventusa

Nakon što je Luca Pellegrini odigrao prvu polovicu sezone na posudbi u Eintracht Frankfurtu, sada će ga Juventus proslijediti u Lazio. Ovaj 23-godišnjak koji ima čak i jedan nastup za seniorsku momčad Italije došao je u Rim na posudbu s pravom otkupa od 15 milijuna eura na kraju sezone. Talijanski SkySport prenosi kako je u ovom poslu presudila činjenica da je Pellegrini strastveni navijač Lazija zbog čega je i sam zagovarao ovu posudbu. Za Eintracht je ove sezone nastupio u devet ligaških utakmica i četiri puta u Ligi prvaka.


19:21

United doveo veznjaka iz Bayerna

Manchester United ekspresno je reagirao nakon ozljede Christiana Eriksena u utakmici FA Kupa (3:1) protiv Readinga, zbog koje će Danac biti izvan travnjaka dva do tri mjeseca. Zamjenu za njega pronašli su u Marcelu Sabitzeru (28) koji je na Old Trafford došao iz Bayerna na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa. Cijena ovog posla još nije poznata, a austrijski veznjak trenutno putuje prema Manchesteru gdje će obaviti liječnički pregled prije nego li odjene dres "crvenih vragova". Za Bayern je nastupio 54 puta, postigavši ​​dva gola, otkako im se pridružio iz RB Leipziga u ljeto 2021. godine.


18:52

Llorente stigao u Romu

Dosadašnji branič Leeds Uniteda Diego Llorente pridružio se Romi na posudbi do kraja ove sezone, s obavezom otkupa. Od dolaska na Elland Road iz Real Sociedada u ljeto 2020., španjolski srednji branič je upisao 59 nastupa, postigavši ​​četiri pogotka. Novi trener Jesse Marsch preferira Liama ​​Coopera, Robina Kocha kao i novopridošlicu iz RB Salzburga Maxa Wobera na njegovoj poziciji, stoga je Llorente ove sezone nastupio samo 13 puta u svim natjecanjima. Postao je tako drugi igrač koji je ove zime došao kod Josea Mourinha nakon Norvežanina Ole Solbakkena koji je besplatno stigao iz Bodø/Glimta.


18:20

Portugalci pišu: Fernández sve bliže Londonu

Pregovori između londonskog kluba i Benfice još uvijek traju, ništa još nije službeno dogovoreno, ali kako portugalski mediji pišu, sve su veće šanse da će Enzo Fernández preći u Chelsea. Dužnosnici londonskog kluba nalaze se u Lisabonu i spremni su Argentincu omogućiti liječnički pregled u Portugalu, sve u svrhu toga da transfer bude obavljen do 23 sata kad se zatvara prijelazni rok u Engleskoj.


18:00

Završio je prijelazni rok u njemačkoj Bundesligi

U 18 sati službeno su završeni dolasci igrača u Bundesligu. Ove zime čak je nekoliko Hrvata obilježilo prijelazni rok u toj državi. Dion Drena Beljo (Osijek) za tri milijuna odnosno David Čolina (Hajduk) za 650 tisuća eura pojačali su redove 14-plasirane momčadi Bundeslige, Augsburg. Josip Juranović je pak iz Celtica prešao u Union Berlin u poslu teškom osam i pol milijuna eura. Od ostalih transfera valja istaknuti prelazak Yanna Sommera iz Borussije Mönchengladbach u Bayern Munchen, a u redove bavarskog velika na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora je iznenađujuće stigao João Cancelo iz Manchester Cityja. Jedina momčad koja nije dovela niti jedno pojačanje ove zime je deseta momčad prvenstva Werder Bremen.

Prelasci iz Bundeslige u ostale lige i dalje su moguće, a čini se da će austrijski veznjak Marcel Sabitzer dres Bayerna zamijeniti onim Manchester Uniteda, budući da je prije nekoliko trenutaka uslikan na minhenskom aerodromu. Uskoro opširnije...


17:42

Navas blizu prelaska u Premiership

Nottingham Forest je napravio novi iskorak za potpis vratara Paris Saint-Germaina Keylora Navasa, pišu izvješća iz Španjolske. Činilo se da od posla neće biti ništa jer u PSG-u nisu bili voljni prodati svog rezervnog vratara, a onda je španjolski novinar Matteo Moretto, došao do informacija bliskih pariškom klubu i napisao za Relevo: "Keylor Navas je vrlo blizu Nottinghama. Ostali su mali detalji." Njegove tvrdnje potvrdio je i Fabrizio Romano na svojem profilu.


17:20

Mateo Pavlović napustio Rijeku i ponovno krenuo put Francuske

Nakon neuspješne epizode u Rijeci, 32-godišnji branič Mateo Pavlović seli u francuski Saint-Étienne. Igrač koji je ljetos stigao na Rujevicu iz francuskog Amiensa nije ispunio očekivanja, a sada će pokušati pomoći najtrofejnijem francuskom klubu (10 naslova državnog prvaka). Nakon što su prošle sezone ispali iz Ligue 1, sada se nalaze na predzadnjem mjestu u drugoj ligi i nadaju se da će im dolazak Pavlovića pomoći u borbi za o(p)stanak. Karijeru je započeo u Zagrebu, a nakon što se u tri sezone nije nametnuo u Werder Bremenu, prešao je u Angers gdje je igrao pet uspješnih sezona prije nego li je otišao put Amiensa.


17:18

Raste napetost oko transfera Fernándeza

Benfica i Chelsea još uvijek nemaju dogovor oko transfera Enza Fernándeza. Momčad iz Londona spremna je platiti 120 milijuna eura za argentinskog veznjaka (što odgovara otkupnoj klauzuli), ali žele to učiniti kroz više od pet godina. Benfica želi novac u kraćem roku, stoga je portugalska A Bola prenijela informaciju kako neće biti ništa od transfera. S druge strane, Sky Sports prenosi kako su dužnosnici Chelsea u Lisabonu i spremni su s igračem dogovoriti liječničke preglede u Portugalu kako bi ispoštovali vremenski rok do 23 sata do kada je otvoren prijelazni rok u Engleskoj.


16:38

Mislav Oršić dobiva novo pojačanje u Southamptonu

Nigerijac Paul Onuachu postat će novi igrač Southamptona, javlja belgijski novinar Sacha Tavolieri. Napadač visok dva metra i jedan centimetar na Otok će stići iz belgijskog Genka za 18 milijuna eura, uz još tri milijuna eura bonusa. Za Genk je odigrao 134 utakmice i postigao 85 pogodaka, dok za nigerijsku reprezentaciju ima tri pogotka u 16 nastupa.


16:23

Ziyech prošao liječnički pregled u PSG-u

Pao je dogovor između Chelsea i PSG-a oko prodaje Hakima Ziyecha. Marokanski internacionalac ovog je podneva prošao liječnički pregled u Parizu i uskoro će postati novi igrač aktualnog prvaka francuskog šampionata za koje će ga ugovor vezati do 2025. godine. Ove se sezone mučio s borbom za mjesto u prvih 11 u londonskoj momčadi kod trenera Grahama Pottera, sakupio je deset ligaških nastupa u kojima je većinom ulazio s klupe, a zabilježio je jednu asistenciju. Ipak, impresionirao je svojim izvedbama na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je bio glavna zvijezda Maroka u njihovom povijesnom pohodu koje je završilo četvrtom pozicijom.


16:08

Halilović raskinuo ugovor i produžio prema Arisu

Nije suradnja trajala dugo, manje od sedam mjeseci. Alen Halilović je u srpnju prošle godine potpisao za Rijeku koja se nadala bi nekadašnji igrač Dinama, Barcelone i Milana u njenim redovima mogao revitalizirati karijeru. Nije se dogodilo i u utorak ujutro s Rujevice je stigla vijest da je ugovor s Halilovićem raskinut. Ništa neobično budući da je trener Sergej Jakirović već javno rekao da na Halilovića u proljetnom dijelu prvenstva ne računa, tako da njegov ostanak na Kvarneru ne bi imao nikakvog smisla. Riječani su s pripremama za derbi 20. kola koji će se odigrati u nedjelju na Poljudu s Hajdukom ionako već krenuli bez njega.

Halilović neće dugo biti bez kluba, grčki mediji tvrde kako je novu destinaciju već pronašao. Ofenzivni veznjak, koji će u lipnju proslaviti 27. rođendan, prema tim je navodima sve dogovorio sa solunskim Arisom, koji vodi bivši menadžer Newcastlea Alan Pardew. Haliloviću je spremljen ugovor na godinu i pol dana, a njegov novi trener poznaje ga iz dana u Nizozemskoj kad je Halilović igrao za Heerenveen, dok je engleski stručnjak bio na klupi Den Haaga.

Grčka će biti osma država u kojoj će Halilović igrati, a Aris, peta momčad Super lige nakon 20 kola, njegov je 12. klub u karijeri. Gazzetta.gr piše da će Halilović tijekom dana stići u Solun kako bi potpisao ugovor.

U Rijeci neće puno plakati za Halilovićem, nije ostavio dublji trag. Odigrao je ukupno 11 utakmica u svim natjecanjima, odradio samo 482 minute i zabio jedan pogodak (bez asistencije), onaj s bijele točke u listopadu u Velikoj Gorici. Na šest ligaških utakmica ocijenjen je u SN, prosjek mu je 5,67. (dd)


Isco i Juranović ipak neće biti suigrači?

Fabrizio Romano, talijanski novinar koji je poznat po pouzdanosti kada su u pitanju transferi, javio je kako je Isco sve dalje od potpisa za Union Berlin nakon liječničkog pregleda. Philipp Marquardt, njemački novinar, prvi je objavio tu vijest na Twitter profilu, a Španjolac navodno više nije zainteresiran za dolaskom u njemačku prijestolnicu.

>>> VIŠE PROČITAJTE OVDJE


Manchester United želi Sabitzera

Njemački mediji navode da je Manchester United kontaktirao Bayern u svrhu pregovora oko Marcela Sabitzera. Vijest je tek stigla u javnost, stoga još nije poznato kakvu su ponudu spremili Crveni vragovi, no zna se da je poziv u Bavariju reakcija na nesretne vijesti o Christianu Eriksenu. Danski veznjak zbog ozljede će pauzirati sve do travnja, pa su na Old Traffordu u zadnji tren krenuli u lov na zamjenu. Sabitzer je austrijski reprezentativac, a u Bayern je stigao 2021. iz RB Leipziga za 15 milijuna eura.


Barca izgubila na dva fronta

Barcelona je još jednom, teško je izbrojati po koji put, pokušala dovesti Bernarda Silvu, tvrdi španjolski list AS pozivajući se na izvore bliske portugalskom igraču. I još jednom neuspješno. Manchester City iznio je čvrsti stav o ostanku Silve na Etihadu i, premda će se pregovori nastaviti do kraja dana, šanse za njegovu selidbu na Camp Nou gotovo da su nepostojeće. Silva ljetos nije krio simpatije prema Barci, ali iz smjera Katalonije nije stigla adekvatna ponuda, stoga je u konačnici produžio ugovor s ‘Građanima‘.

Istovremeno, Fabrizio Romano iznosi da se pregovori Barce i Fiorentine oko Sofiana Amrabata privode kraju, s podjednakim uspjehom kao u Silvinom slučaju. Kaže da pravila financijskog fair-playa ne dopuštaju Kataloncima da aktiviraju otkupnu klauzulu Marokanca (30 milijuna eura), a Fiorentina ne planira pristati na posudbu kojom bi zaradila svega 4 milijuna. Amrabat se nije pojavio na večerašnjem treningu, jasno je kakav bi on scenarij volio gledati..


Oršić dobio konkurenciju

Dosadašnji suigrač Lovre Majera u Stade Rennesu postat će jedan od velikih konkurenata Mislavu Oršiću na poziciji lijevog krila Southamptona. The Athletic piše da je Kamaldeen Sulemana novo pojačanje na stadionu Svete Marije, a Southampton je izdvojio čak 25 milijuna eura računamo li i bonuse. Ganski napadač mogao je birati između ‘Svetaca‘ i Evertona, dodaju. Za Rennes je zabio jedan pogodak u 14 ligaških nastupa, no samo dvaput je bio starter.

Southamtpon je ovim poslovanjem odradio rekordnu kupnju, točnije izjednačio dosadašnji najviši trošak na pojačanja - nikada u povijesti klub nije platio igrača više od 25 milijuna eura, a toliko su svojevremeno izdvojili za Dannyja Ingsa i Jannika Vestergaarda.


Rekordno pojačanje za Igora Tudora

Portugalski O Jogo iznosi da je transfer Vitinhe iz Brage u Marseille sve izvjesniji. Portugalac bi se trebao priključiti momčadi pod vodstvom Igora Tudora, a Marseille će za njegove usluge izdvojiti 30 milijuna eura, što je najviši izdatak na pojačanje u klupskoj povijesti. Predvodnik liste najskupocjenijih pojačanja za sad je Dmitri Payet, koji je stigao iz West Hama za 29.3 milijuna eura prije šest godina. Fabrizio Romano, pak, tvrdi da je posao već riješen.

Vitinha je 22-godišnji polivalentni napadač, a za Bragu je ove sezone postigao 11 golova u 22 nastupa. Budio je interes mnogih engleskih klubova, među kojima su se isticali Southampton i Brighton, ali čini se da mu je aktualni doprvak Francuske primamljivija opcija.


Joao Cancelo službeno došao u Bayern

Minhenski Bayern službeno je objavio kako je na posudbu do kraja sezone, iz Manchester Cityja, došao 28-godišnji portugalski nogometaš Joao Cancelo.

Nakon Svjetskog prvenstva Joao Cancelo je sve češće gubio sigurnu poziciju u prvoj momčadi Manchester Cityja nakon čega su krenule priče da bi mogao napustiti Etihad. To se i dogodilo, a na kraju sezone Bayern će imati mogućnost otkupa njegovog ugovora. Otkupna klauzula ovog igrača je 70 milijuna eura.

Ove sezone je Joao Cancelo upisao 26 nastupa za City te je pritom postigao dva pogotka uz pet asistencija, ali na posljednje tri utakmice nije uopće nastupio.

U posljednje tri sezone Joao Cancelo je stalno bio u najboljoj momčadi Premier lige na poziciji lijevog beka, a u klub je došao 2019. godine iz Juventusa. Karijeru je počeo u Benfici, a još je igrao za Valenciju i milanski Inter.

„Došao sam u Bayern, jedan od najboljih klubova na svijetu te mi je već to ogromna nova motivacija. Znam da se u ovom klubu cijene samo titule i dat ću sve od sebe da nastavimo osvajati“, rekao je Joao Cancelo po dolasku u Bavarsku.



Rekord Premier lige na pomolu

Hoćemo li do kraja dana govoriti o najskupljem transferu u povijesti Premier lige? Chelsea je spreman ponuditi 120 milijuna za Enza Fernandeza, tvrde dobro upućeni insajderi, a to je iznos koji je predsjednik Benfice Rui Costa prvotno zahtijevao. Izgleda da su mu Plavci ispunili želju, nadali su se da će tijekom noći stići zeleno svijetlo iz Lisabona.

Izvori bliski klubu naznačuju da je nakon sinoćnjih pregovora porastao optimizam na Stamford Bridgeu. Jutros su nastavljeni pregovori i čeka se konačna odluka. Isplati li Chelsea 120 ili više milijuna eura, argentinski veznjak "skinut" će Jacka Grealisha (117.5 milijuna €) s vrha liste najskupljih pojačanja u povijesti Premier lige.


Jorginho na pragu Emiratesa

Fabrizio Romano iznosi ažurirane informacije o pregovorima između Arsenala i Chelseaja. Topnici su osigurali Jorginha i pripremaju potrebnu dokumentaciju, a u idućih nekoliko sati stići će i službena potvrda transfera vrijednog oko 12 milijuna eura uz bonuse. Brazilac je pristao na vjernost Emiratesu do ljeta 2024. godine.

Istovremeno, Chelsea radi i na prodaji drugog veznjaka - Connora Gallaghera, za kojeg postoji interes mnogih engleskih klubovima među kojima se najviše ističe Everton. Je li prodaja dvojca iz središnje linije znak da je Chelsea napokon uspio prigrabiti Enza Fernandeza iz Benfice? Ako jest, uskoro nas čeka objava rekordnog transfera u Premier ligi..


Doherty na posudbi u Atleticu

Atletico Madrid postigao je s Tottenhamom dogovor o posudbi Matta Dohertyja. Desni bek do kraja sezone igrat će za sastav Diega Simeonea, a ugovor ne podrazumijeva mogućnost punog transfera. Ovaj transfer posljedica je Porrovog dolaska u bijeli dio Londona. Doherty je ove sezone nastupio u 12 ligaških utakmica i postigao jedan gol.


Gil iz Tottenhama u Sevillu

Španjolski veznjak Bryan Gil (21) napustio je Tottenham i do kraja ove sezone posuđen je Sevilli iz koje je 2021. i preselio u londonski klub.

Tottenham je 2021. od Seville kupio mladog veznjaka za 22 milijuna eura, a u dresu Spursa upisao je 31 nastup.

Međutim, dolaskom menadžera Antonia Contea ispao je iz prve momčadi, pa je u siječnju 2022. posuđen na šest mjeseci u Valenciju. Gil nije dobio pravu priliku niti nakon povratka, pa je upućen na novu posudbu, ovoga puta u Sevillu u kojoj je počeo svoju nogometnu karijeru.

Gil je prošao sve španjolske reprezentacije, a za seniorsku vrstu je upisao četiri utakmice.


Monteiro preselio u Leeds United

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka Leeds United je iz Servettea doveo 18-godišnjeg portugalskog braniča Dioga Monteira koji je potpisao ugovor na tri i pol godine.

Monteiro je debitirao za Servette sa 16 godina, postavši treći najmlađi igrač koji je nastupio u švicarskoj Super ligi.

Klub je promijenio i 19-godišnji brazilskli krilni napadač Marquinhos kojeg je Arsenal posudio u Norwich City.

Marquinhos je u Arsenal stigao u lipnju prošle godine iz Sao Paula i u dresu "Topnika" upisao je samo šest nastupa.



Barcelona u pregovorima sa Sportingom

Budući da je Pedro Porro novitet Tottenhama, Sporting is Lisabona u lovu je na novog desnog beka. Španjolska Marca piše da im je Hector Bellerin iz Barcelone glavna opcija, a Katalonci su zatražili milijun eura odštete. Bellerin se proslavio u Arsenalu, a tijekom aktualnog mercata imao je nekoliko premierligaških ponuda, no ne sviđa mu se ideja o povratku u Englesku. U Barci, pak, nema mnogo za tražiti, jer Sergi Roberto, Kounde i Araujo opcije su kojima je Xavi mnogo skloniji.


Ništa od Sose u Bayeru?

Njemački mediji su jučer pisali o transferu Borne Sose u Bayer. Momčad iz Leverkusena je u potrazi za lijevim bekom, prvi izbor im je bio Fran Garcia iz Rayo Vallecana, ali do njega nisu mogli doći pa su se okrenuli hrvatskom reprezentativcu. Ipak, Kicker danas piše kako od tog transfera neće biti ništa jer je cijena previsoka za Bayer. Naime, Stuttgart za Vatrenog traži 15 milijuna eura, a Bayer na raspolaganju ima 10. Ako u Leverkusenu ne pronađu još 5 milijuna, Sosa ostaje u Stuttgartu...


Mourinhovo pojačanje ovisi o prodaji

Corriere dello Sport donosi kako je Dušan Tadić dogovorio prelazak u Romu. Kapetan Ajaxa se s 34 godine želi okušati u Serie A, a nizozemski klub mu neće praviti probleme s tim. No, problem je što se Roma nalazi u lošoj financijskoj situaciji pa ne može registrirati Tadića dok ne proda Nicolu Zaniola. On je odbio transfer u Bournemouth, Jose Mourinho na njega na računa, a ako Zaniolo ne promijeni klub u zadnjem danu prijelaznog roka, teško će i Tadić doći u Rim.


Tottenham doveo Pedra Porra

Ivan Perišić dobio je novog suigrača u liku Pedra Porra. Španjolac je u Tottenham stigao iz Sporting Lisabona za 45 milijuna eura odštete i večeras će sletjeti u London obaviti formalnosti. Porro pokriva poziciju desnog beka i veznog igrača, a ove sezone za Sporting je odigrao 19 utakmica i zabilježio dva gola uz šest asistencija.


Jorginho posljednja opcija Arsenala?

Ako Arsenal ne uspije dovesti Moisesa Caiceda iz Brightona, rezervna opcija u posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka bit će Jorginho, izvještavaju brojni engleski mediji. Brazilac je u Chelseaju izgubio mjesto u startnoj postavi, a dovedu li Plavci Enza Fernandeza na Stamford Bridge, Jorginho bi mogao u potpunosti pasti u drugi plan. Arsenal je dvaput poslao ponudu za Caiceda, no Brighton ga se ne planira riješiti već u siječnju, a još nije poznat iznos koji su Topnici spremili za Jorginha.


Hakim Ziyech odlazi u PSG

Tako tvrdi novinar Fabrizio Romano. Prema njemu, klubovi još uvijek razgovaraju o uvjetima transfera 29-godišnjeg Marokanca. Sam igrač pristaje na transfer u pariški klub. Dodatni razgovori održat će se danas.

Ziyech je ove sezone upisao 15 nastupa u svim natjecanjima i upisao jednu asistenciju. Njegov ugovor s Chelseajem traje do ljeta 2025. godine. Portal Transfermarkt vrijednost igrača procjenjuje na 20 milijuna eura. (rš)



Veznjak Igora Tudora otišao kod Rakitića u Sevillu

Veznjak Marseillea Pape Gueye preselio je u Sevillu, stoji na službenoj stranici kluba. Ugovor o najmu s 24-godišnjim Senegalcem vrijedi do kraja sezone 2022./23. Gueye je ove sezone upisao 19 nastupa za Marseille, zabio je gol i upisao asistenciju. (rš)


Azmoun blizu prelaska u Marseille

Napadač Bayera Serdar Azmoun mogao bi nastaviti karijeru u Francuskoj, tvrdi novinar Fabrizio Romano. Prema njemu, Marseille žestoko radi na tome da dovede 28-godišnjeg Iranca, inače odličnog napadača koj ise u Leverkusenu nije najboljer snašao. Francuski klub pregovara o punopravnom transferu igrača. Azmoun je ove sezone upisao 13 nastupa i upisao dvije asistencije. Portal Transfermarkt vrijednost igrača procjenjuje na 12 milijuna eura. (rš)


Barcelona želi veznjaka Fiorentine Sofiana Amrabata

Prema insajderu Gerardu Romeru, Katalonci rade na šestomjesečnoj posudbi veznjaka Fiorentine Sofiana Amrabata (26). Barca ne planira uključiti obvezni otkup u uvjete posla. Amrabatov trenutni ugovor s Fiorentinom traje do ljeta 2024. Portal Transfermarkt vrijednost igrača procjenjuje na 25 milijuna eura. Ove sezone je za Fiorentinu odigrao 25 ​​utakmica u svim natjecanjima i nije zabio gol. (rš)



30. siječnja

McKennie iz Juventusa preselio u Leeds

Engleski premierligaš Leeds je potvrdio ono što se najavljivalo posljednjih dana, novi igrač tog kluba je 24-godišnji američki nogometaš Weston McKennie.

No, igrač koji je u karijeri upisao 41 nastup za reprezentaciju SAD-a i pritom postigao devet pogodaka, došao je zasad jedino na posudbu do kraja sezone. Leeds je posudbu platio milijun i pol eura, a u lipnju će imati mogućnost kupnje koju će platiti 33 milijuna eura uz određene bonuse.

McKennie je u Juventus došao 2020. godine iz Schalkea. Prvo je bio na posudbi, a potom i službeno igrač Juventusa za koji je ukupno odigrao 96 utakmica te je pritom postigao 13 pogodaka uz pet asistencija.

Leeds je u ovom trenutku na 15. mjestu premierligaške ljestvice i ima samo jedan bod više od zone ispadanja.


Brazilac Joao Gomes novi igrač Wolverhamptona

Engleski premierligaš Wolverhampton službeno je obznanio kako je u svoje redove doveo 21-godišnjeg brazilskog nogometaša Joaa Gomesa.

U Premier ligu Joao Gomes je došao iz brazilskog Flamenga, a vezni igrač je potpisao ugovor na pet i pol godina, uz mogućnost produljenja na još jednu. Wolverhampton je za ovog igrača platio odštetu od 15 milijuna engleskih funti.

Karijeru je Joao Gomes i počeo u Flamengu, a nakon što je igrao u mlađim uzrastima uglednog brazilskog kluba, prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača prve momčadi Flamenga, koji je osvojio Copa Libertadores.

Wolverhampton je trenutačno blizu opasne zone ispadanja na ljestvici Premier lige te se nalazi na 17. mjestu. Joao Gomes je već šesto pojačanje Wolverhamptona tijekom zimskog prijelaznog roka. (Hina)


Alen Halilović ima novi klub?

Prema pisanju grčke Gazzette Alen Halilović je na pragu potpisa za solunski Aris. Navodno je cijeli posao blizu završetka i ostaju tek detalji prije nego nekada veliki talent, kojem su tepali da je ‘hrvatski Messi‘, potpiše za svoj 12. klub u karijeri.

Hrvatski 27-godišnji veznjak s Rijekom ima ugovor do 2024. godine, no klub mu neće raditi probleme jer ga je trener Sergej Jakirović već ranije otpisao. Ostaje za vidjeti koliko će peti klub grčke lige morati platiti na ime odštete i na koliko će Halilović potpisati.


Radja Nainggolan ima novi klub

Bivši igrač Rome Radja Nainggolan je početkom godine raskinuo ugovor s Antwerpenom koji ga je ranije i suspendirao na tri mjeseca nakon što je uhvaćen s cigaretom na klupi za rezerve. Ove je sezone u 18 utakmica zabio tri gola i upisao dvije asistencije, a sada je potpisao za Spal koji nastupa u talijanskoj Serie B.

Zanimljivo, s klupe ga vodi bivši kapetan i suigrač iz Rome Daniele De Rossi. Spal ga je i službeno predstavio zanimljivim videom iz popularne igrice Fruit Ninja, a taj video možete pogledati OVDJE.


PSG ne želi dati više od 15 milijuna za Škriniara

PSG već neko vrijeme pregovara s Interom oko dovođenja Milana Škriniara. Francuzi su najprije ponudili 10 milijuna eura, no Talijani su to odbili i traže 20 milijuna. PSG je spreman ponuditi 15 milijuna, ali ni centa više jer Škriniaru na ljeto ističe ugovor pa će biti besplatan.


Joao Cancelo odlazi u Bayern

Bayern je doveo veliko pojačanje iz Manchester Cityja. Na posudbu do ljeta je stigao Joao Cancelo, a njegov dolazak nije dobra vijest za Josipa Stanišića koji sada ima ogromnu konkurenciju. No, postoji nešto što bi moglo pomoći Stanišiću. O čemu se radi pročitajte OVDJE.


Dinamo prodao Lauritsena, uskoro bi mogao stići Omeragić

Nakon Mislava Oršića, Dinamo je realizirao još jedan izlazni transfer. Danski stoper Rasmus Lauritsen karijeru će nastaviti u Bröndbyju, godinu i pol dana prije isteka ugovora s Dinamom. Poruku danskog stopera i nešto više o ovom transferu možete pročitati OVDJE.

Spomenimo i da je po našim informacijama pri kraju završetak posla oko dolaska Švicarca Bećira Omeragića. U sljedeća dva-tri dana bi se trebalo saznati hoće li stići u ovom zimskom mercatu ili ipak na ljeto kad klub napusti Theophile.


Zakompliciralo se s pojačanjem za Tottenham

Što se događa s transferom Pedra Porra u Tottenham? Jučer su engleski mediji pisali kako su Spursi i Sporting dogovorili sve detalja posla oko dolaska 23-godišnjeg desnog bočnog u Tottenham, ali danas engleski mediji pišu kako ipak nije sve gotovo. The Athletic čak tvrdi kako je posao propao dok Sky Sports ističe kako to nije točno, ali nije još ni sigurno kako će do transfera doći. Portugalski klub inzistira na ispunjenje izlazne klauzule od 45 milijuna eura što je Tottenham spreman platiti, ali problem se javio u ritmu isplate - Sporting bi cijeli iznos želio dobiti odjednom dok bi engleski klub ipak želio platiti u ratama. Posao su preuzeli odvjetnici koji proučavaju uvjete te izlazne klauzule.


Mourinho dovodi bivšeg igrača Reala

Jose Mourinho dovodi igrača koji je karijeru počeo u Realu. Talijanski mediji pišu kako je u Rim došao Diego Llorente, 29-godišnji obrambeni igrač koji je trenutno član Leedsa. On bi u Romi do kraja sezone igrao na posudbi, a ‘Vučica‘ bi imala pravo na otkup njegovog ugovora. Llorente je iz Reala otišao u Real Sociedad u ljeto 2017., a u Leedsu je od 2020. godine.


Odbijena i druga ponuda za Caiceda

Brighton je odbio ponudu Arsenala od 70 milijuna funti za Moisesa Caiceda, donosi Sky Sports. Ovo je već druga ponuda za 21-godišnjeg ekvadorskog veznjaka koju su ‘Topnici‘ poslali, a koju ja Brighton odbio - prva je bila 60 milijuna funti, a britanski mediji donose kako bi Caicedo prešao u Arsenal ako bi ponuda bila 90 milijuna funti. Dok se čeka novo povećanje ponude sam igrač je pokušao iznuditi transfer, a trener Brightona Roberto De Zerbi je izjavio kako je klub spreman nastaviti dalje bez Caiceda. Očigledno je da će se ovaj transfer dogoditi u posljednja dva dana prijelaznog roka, pitanje je samo na kojem će se iznosu dva kluba naći.


Chelsea ne odustaje od Fernándeza

Kreće nova runda pregovora, javlja Fabrizio Romano, a radi se o pokušaju Chelseaja da u svoje redove dovede najboljeg mladog igrača SP-a u Kataru, a ujedno i svjetskog prvaka Enza Fernándeza. Romano tvrdi da je čitav fokus kluba umjeren na Fernandeza i engleski velikan mogao bi iskrcati ogromnih 120 milijuna eura. Veznjak portugalske Benfice navodno ne bi imao ništa protiv transfera, ali dosta toga će se pitati predsjednika kluba Ruija Costu.


29. siječnja

Gordon potpisao za Newcastle

Dva dana prije završetka prijelaznog roka, Newcastle je objavio da je zaključio transfer 21-godišnjeg Anthonyja Gordona iz Evertona. "Svrake" su za lijevokrilnog igrača koji ove sezone ima tri pogotka u 18 nastupa isplatile 45,6 milijuna eura, što znači da se radi o drugom najvećem poslu ove zime.

- Ljudi još nisu svjesni za što sam sve sposoban. Uvjeren sam da je Newcastle klub za mene - poručio je Gordon, kojeg je prošlog ljeta htio dovesti i Chelsea.

Jedini igrač za kojeg je u siječnju isplaćena veća odšteta je Mihajlo Mudrik, koji je prešao iz Šahtara u Chelsea za inicijalnih 70 milijuna eura.


Gusto i službeno u Chelseaju

Desni bek Lyona Malo Gusto potpisao je s Chelseajem ugovor do lipnja 2030. godine. Transfer je vrijedan 30 milijuna eura plus pet milijuna bonusa, objavio je francuski klub.

Devetnaestogodišnji Gusto, koji je za Lyon odigrao 77 utakmica u svim natjecanjima, ostat će na posudbi do kraja sezone u Olympique Lyonnaisu, trenutno devetom u francuskom prvenstvu. (Hina)


Caicedo pokušava iznuditi transfer

Iako je još prije nekoliko dana govorio kako je fokusiran na ostanak u Brightonu, 21-godišnji Ekvadorac Moises Caicedo sada je promijenio ploču. Na društvenim mrežama jasno je dao do znanja upravi kluba da želi napustiti klub. "Najmlađi sam od desetoro braće i sestara iz siromašnog kraja u Santa Domingu u Ekvadoru. Moj san je da postanem najtrofejniji igrač u povijesti države. Ponosan sam što sam u situaciji da Brightonu donesem rekordnu svotu novca", referirao se na ponudu Arsenala tešku 70 milijuna funti. Prema Daily Mailu, Brighton traži 90 milijuna funti za igrača koji je nedavno igrao na Svjetskom prvenstvu. U Topnike je već ove zime iz Brightona prešao Leonard Trossard za sumu od 24 milijuna funti. Više pročitajte ovdje.


28. siječnja

Tottenham dovodi Pedra Porra

Tottenham je stigao korak bliže realizaciji transfera Pedra Porra iz lisabonskog Sportinga, javlja Fabrizio Romano.

Spursi su postigli usmeni dogovor s portugalskim klubom, a 23-godišnji španjolski desni bek trebao bi i službeno postati suigrač hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića u sljedeća 24 sata ako će sve ići prema planu. Očekuje se da će potpisati ugovor do 2028. godine.

Zanimljivo je da je Porro bio na posudbi u Sportingu od ljeta 2020. godine, a Manchester City ga je prošlog ljeta prodao portugalskom klubu uz odštetu od 8,5 milijuna eura.

Za Sporting je u 97 nastupa postigao 12 pogodaka i upisao 20 asistencija.



PSG želi zaboravljenu zvijezdu

Brazilski napadač Malcom trebao je biti uzdanica Barcelone kada je 2018. stigao iz Bordeauxa u transferu vrijednom 41 milijun eura. No, na Camp Nouu nikako se nije iskazao i već nakon godinu dana Kataloniju je zamijenio ruskim Zenitom, a sada budi interes Paris Saint-Germaina.

- Razgovarao sam s Malcomom i čekamo formalnu ponudu, onda ćemo vidjeti što će se dogoditi - rekao je predsjednik Zenita Sergei Semak u intervjuu za službene stranice kluba.


Zaniolo ostaje u Romi

Izgleda da Nicolo Zaniolo ipak neće napustiti Romu već u siječnju. Bila je to velika želja zvijezdi Mourinhove ekipe, a prilika se ukazala 30 milijuna eura teškom ponudom Bournemoutha, no Zaniolo je čekao interes nekog većeg kluba. I nije ga dočekao, čini se..

- Nažalost, Zaniolo ostaje s nama. Kažem nažalost jer nam je svima rekao da više ne želi igrati za Romu niti prisustvovati treninzima. Iako ostaje u Romi, on više nije dio našeg projekta - poručio je Jose Mourinho uoči nedjeljnog ogleda s Napolijem.


Manchester United zainteresiran za stopera milanskog Intera

Sport Italia piše da bi u posljednjim danima zimskog mercata u Inter trebala stići ponuda s Old Trafforda. Naime, Manchester United zainteresiran je za Stefana de Vrija, iskusnog stopera Nerazzurra kojem ugovor istječe završetkom ove sezone. Tada će moći napustiti klub bez odštete, stoga je njegova prodaja i u interesu talijanskog velikana. Spomenuti izvor navodi da će Crveni vragovi imati ozbiljnu konkurenciju u liku Tottenhama, Newcastlea, Villarreala i Feyenoorda, koji također vide interes u Nizozemcu.


McKennie službeno u Leedsu

Engleski mediji potvrdili su da je Weston McKennie postigao dogovor s Leeds Unitedom. Američki veznjak iz Juventusa će otići u vidu posudbe, a ugovor uključuje i otkupnu klauzulu od 33 milijuna eura u slučaju da ga Leeds želi zadržati nakon ove sezone. McKennie je za Staru damu odigrao 15 ligaških utakmica u aktualnoj sezoni te postigao jedan pogodak. U Premier ligi, čini se, čeka ga borba za opstanak. Leeds je 15. na ljestvici s bodom više od Bournemotha, prve ekipe unutar crvene zone.


Leicester dovodi brazilsko krilo iz Lyona

Brazilskom krilnom igraču Tetêu preostalo je samo staviti potpis na ugovor s "lisicama". Igrao je 17 puta u Ligue 1, gdje je postigao šest golova i tri asistencije. Odlično se ubacuje s boka, gdje je konstantna opasnost za suparničke momčadi. Francuskoj momčadi na posudbu stiže iz Šahtara.


Jose Mourinho se vraća u Chelsea?

Daily Mail jutros je objavio kako postoji mala mogućnost da se Jose Mourinho po treći put pojavi na klupi londonskog Chelseaja. Special One s klubom sa Stamford Bridgea u dva je mandata osvojio tri titule engleskog prvaka. Ipak, za mogućnost novog angažmana spominje se tek "mala šansa". Vlasnici Chelseaja zasad čvrsto stoje iza Grahama Pottera unatoč krizi rezultata, dok Mourinho u Romi nema adekvatnu financijsku podršku uprave u borbi za naslov talijanskog prvaka.


Anthony Gordon u Newcastleu

Newcastle United dogovorio je naknadu s Evertonom za Anthonyja Gordona. Dva kluba su došla do početne odštete od 40 milijuna funti za Gordona, plus dodaci koji bi mogli dovesti do ukupnog transfera teškog 45 milijuna funti. Osobni uvjeti se još dogovaraju, ali sve je bliži napadačev prelazak na St James‘ Park.


27. siječnja

Semenyo u Bournemouthu

Engleski nogometni prvoligaš Bournemouth angažirao je ganskog reprezentativnog napadača Antoinea Semenya (23), dosadašnjeg člana drugoligaša Bristol Cityja.

Semenyo, koji je igrao za Ganu i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Katru, s Bournemouthom je potpisao ugovor na četiri i pol godine. (H)



Josip Brekalo ima novi klub: Evo kako je predstavljen

Prema pisanju talijanskih medija Josip Brekalo je novi igrač Fiorentine. Talijanski prvoligaš je sve dogovorio i s njim i s njegovim Wolfsburgom. Informacije iz Italije govore kako bi Brekalo trebao potpisati na tri i pol godine, a taj ugovor mu donosi dva milijuna eura po sezoni uz bonuse. Wolfsburg bi na ime transfera trebao zaraditi milijun i pol eura.

Iako ga Fiorentina još nije službeno predstavila ni potvrdila ovaj transfer, na Twitteru kluba je osvanula nedvakidašnja objava koja najavljuje dolazak Hrvata. Klub je objavio šahovsku ploču u bojama hrvatskog dresa na kojoj se nalazi kralj u boji Fiorentine, a u desnom donjem kutu se nalazi i grb HNS-a.

OBJAVU FIORENTINE POGLEDAJTE OVDJE.


Tudor za 23 milijuna eura doveo marokanskog veznjaka

Igor Tudor je u svojem Marseilleu doveo veliko pojačanje. Iz Angersa mu stiže Azzedin Ounahi, a Tudorov klub će posljednjoj ekipi u Francuskoj uplatiti 23 milijuna eura. Ounahi se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je odigrao svih sedam utakmica, a samo je protiv Hrvatske ušao s klupe, do tada je bio starter.

Marokanac će potpisati na četiri i pol godine, a za njega su interes pokazivali i Leeds i Leicester. Ovo je najveći transfer Marseillea u Tudorovoj eri i treći najveći u povijesti kluba.


Chelsea nastavlja kupovati

Chelsea je ove sezone na pojačanja potrošio 460,5 milijuna eura, samo ove zime 178 milijuna, i ne kani stati. Malo Gusto, desni bočni Lyona, pred potpisom je za klub sa Stamford Bridgea. Lyon je pristao na odštetu od 30 milijuna eura uz bonuse koji su uključeni u posao. Gusto se, međutim, neće odmah preseliti u London nego će ostati u Lyonu na posudbi do kraja sezone.



Odbijena ponuda Arselana za Caiceda

Ni rekordna odšteta u klupskoj povijesti nije slomila Brighton. Odbijena je 68 milijuna eura vrijedna ponuda Arsenala za Moisésa Caiceda. Prema tvrdnjama otočkih medija, Arsenal unatoč odbijenici nije odustao od ekuadorskog reprezentativnog veznjaka i vratit će se s još jačim iznosom. Caicedo (21) ima još dvije i pol godine ugovora s Brightonom i čini se da ga ne smetaju nagađanja o njegovoj budućnosti. "Fokusiran sam na Brighton. Ovdje sam, igram svaki dan. Ono što se događa van terena mi ne smeta mi, niti mi oduzima fokus" kazao je. Rekordan transfer Brighton bio je Marca Cucurelle u Chelsea za 65 milijuna eura.


Newcastle kupio Gordona za 40 milijuna

Newcastle je osigurao prvi potpis ove zime. Everton je prihvatio 40 milijuna eura "tešku" ponudu sa St James Parka za krilnog napadača Anthonyja Gordona, javlja Fabrzio Romano. Koliko je taj posao dobar po Everton ostaje za vidjeti jer usred neizvjesne borbe za opstanak u Premier ligi odlučili su prodati svog najboljeg strijelca za kojeg je konkretno zanimanje pokazao i Chelsea. Transfer je, doduše, bio iznuđen jer Everton je u problemima zbog financijskog fair-playa, a taj je "požar" ugašen brzom prodajom na tržištu najcijenjenijeg igrača.


Šibenik doveo Čanađiju i Đurića

Trenutačno pretposljednji sastav HNL-a Šibenik objavio je kako je za nastavak sezone angažirao veznjaka Darija Čanađiju (28) i braniča Nikolu Đorića (22).

Čanađija je u Šibenik stigao kao slobodan igrač iz Norveškog Aalesunda te je s njim dogovorena suradnja do kraja sezone s mogućnošću produženja, dok je Đorić stigao na polugodišnju posudbu iz Austrije Klagenfurt.

U prvoj polovici prvenstva Šibenik je ostvario tek jednu pbojedu te se sa 13 bodova nalazi na devetom mjestu, četiri boda manje ima posljednja Gorica, dok mu osma Rijeka bježi tri boda.


Turski velikan želi Livakovića

Za vratara Hrvatske reprezentacije i Dinama ranije se spominjao interes Villarreala i Notthinham Forresta, a sada se pojavila priča o interesu turskog velikana Fenerbahčea. Turski Fotomac tvrdi kako je upravo Livaković glavna meta turskog diva, no postoji i jedan potencijalni problem.

Opširnije pročitajte OVDJE


Keylor Navas na pragu Premier lige

Ugledni francuski list L‘Equipe piše da je vratar Keylor Navas pristao na ponudu Nottingham Forresta, te bi do završetka aktualnog prijelaznog roka trebao napustiti Paris Saint-Germain. Detalji dogovora nisu poznati, no zna se da je riječ o posudbi do završetka sezone, osim ako se u tijeku pregovora dvije strane ne dogovore o punom transferu. Izvještaji kažu da je Navas, nekoć nezamjenjivi vratar Real Madrida, oklijevao oko ovog transfera, ali na kraju ipak pristao. Na stolu je još imao ponude Al Nassra i Bournemoutha. U Kraljevskom klubu Navas, između ostalog, podigao tri trofeja Lige prvaka.


Jurićev veznjak sve bliže Londonu

Saša Lukić ove sezone odigrao je 15 ligaških utakmica pod vodstvom Ivana Jurića u Torinu, a engleski mediji prenose da je sve bliže Fulhamu. Početa ponuda iz Londona iznosi 8 milijuna eura, a pregovori napreduju, izvještava Fabrizio Romano. Lukić je bio jedan od reprezentativaca Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, odigrao je sve tri utakmice skupine (Brazil, Kamerun, Švicarska) i ostao bez golgeterskog učinka. Za Torino je ove sezone zabio dva pogotka na poziciji veznjaka.


Arsenal sprema veliku ponudu?

Nakon što su osigurali prvo veliko pojačanje u vidu belgijskog napadača Leandra Trossarda, Topnici bi ponovno mogli "šopingirati" u Brightonu. Popularni Goal.com prenosi da je Arsenal spreman izdvojiti oko 80 milijuna eura za Moisesa Caiceda, a Fabrizio Romano kaže da je prva ponuda već poslana, no nešto je manja od naznačenog iznosa. Za kolumbijskog veznjaka raspitivao se i Chelsea, koji je nedavno ‘preoteo‘ Mihajla Mudrika rivalima iz Londona. Caicedo je upisao 18 ligaških nastupa za Brighton ove sezone te upisao gol i asistenciju.


26. siječnja

Trener Ajaxa dobio otkaz

Ajax je 18. prvenstvenom kolu napravio novi kiks, odigravši na domaćem terenu tek 1:1 protiv Volendama, 16. momčadi lige, a ceh je ekspresno platio trener Alfred Schreuder.

Iako je imao ugovor do ljeta 2004. godine, nizozemski prvak odlučio je otpustiti nasljednika Erika Ten Haga čija je momčad ove sezone upisala devet pobjeda, dva poraza i čak sedam remija.

Čelnici kluba trpjeli su seriju loših rezultata, ali ne i novi posrtaj na domaćem terenu, nakon kojeg se Ajax nalazi na petom mjestu. Otkaz je zajedno s trenerom dobio i njegov pomoćnik Matthias Kaltenbach.


Hajduk doveo igrača iz druge francuske lige

Kao što semo već najavljivali, Yassine Benrahou je postao novi igrač Hajduka s kojim je potpisao do 2026. godine. Marokanac je već u četvrtak navečer predstavljen na Poljudu.

Više o ovom poslu možete pročitati OVDJE



Srpski reprezentativac promijenio odluku i stiže - Vlašiću

Ivan Ilić bio je na pragu potpisa za Marseille, no veznjak Verone i reprezentacije Srbije u posljednji je trenutak promijenio odluku.

Iako je odlično obaviješteni Fabrizio Romano već objavio svoj poznati ‘Here we go‘ najavljujući Ilićev odlazak na Velodrome, Srbin je odlučio ostati u Italiji.

Naime, iz Verone je preselio u Torino te se priključio momčadi koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić. Preostali su još samo detalji, no Ilić je želio baš u Torino, tvrdi Gianluca Di Marzio.

Jurićev klub trebao bi platiti odštetu od oko 14 milijuna eura. Ilić je 21-godišnjak sa sedam reprezentativnih nastupa, ponikao je u Crvenoj zvezdi, a bio je i u mladim momčadima Manchester Cityja.

U aktualnoj sezoni upisao je 11 nastupa i jednu asistenciju za Veronu. U Torinu već nastupaju trojica srpskih igrača, to su vratar Vanja Milinković-Savić, veznjak Saša Lukić i krilni napadač Nemanja Radonjić. (gčm)


Ivica Ivušić novi vratar Pafosa

Ivica Ivušić je novi igrač ciparskog Pafosa. Kao što smo već pisali, brončani iz Katara karijeru će nastaviti na Cipru gdje je potpisao višegodišnji ugovor. Osijek bi za svojeg vratara trebao dobiti oko dva milijuna eura uz bonuse i postotak od iduće prodaje. Ivušić je stigao na Cipar gdje kreće u nove izazove u karijeri.

"Hvala Osijeku na svemu što mi je pružio u ove četiri i pol godine! Klub i grad su mi mnogo dali i na tome ću zauvijek biti zahvalan i zbog toga ću uvijek biti uz vas!", poručio je Ivušić u svom oproštaju od Osijeka.


Andrej Kramarić dobio novog suigrača

Američki 29-godišnji središnji branič John Anthony Brooks novi je igrač njemačkog bundesligaša Hoffenheima, a potpisao je ugovor do 30. lipnja 2024., objavio je njegov novi klub.

Brooks je došao iz lisabonske Benfice, u kojoj se zadržao jednu polusezonu, ali se nije uspio nametnuti.

Brooks ima američko državljanstvo, ali je rođen u Berlinu pa je veći dio karijere proveo u njemačkom klupskom nogometu, a ima i jedan nastup za njemačku U20 reprezentaciju.

Brooks je u Bundesligi odigrao 216 utakmica u dresovima Herthe i Wolfsburga.

"Jay je iskusan, čvrst i vrlo snažan branič u zračnim duelima, kojeg ne treba posebno predstavljati, jer se već dokazao u više od 200 odigranih utakmica u Bundesligi. On će doprinijeti našoj obrambenoj stabilnosti svojim iskustvom, svojom vizijom i nazočnošću", izjavio je sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Brooks je sakupio i 45 nastupa za američku reprezentaciju za koju je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Hoffenheim se trenutačno nalazi na 13. mjestu sa 19 bodova, pet više od Herthe koja je u zoni izravnog ispadanja u niži rang.

U posljednjem kolu hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je s dva pogotka donio bod Hoffenheimu na domaćem terenu u dvoboju sa Stuttgartom (2-2), čime je prekinut negativan niz od četiri poraza.

Hoffenheim na novu pobjedu u Bundesligi čeka još od sredine listopada, a prvu priliku za to imat će u subotu, kad će ugostiti Borussiju Moenchengladbach.



Bielsa i Dyche glavni kandidati za klupu Evertona

Argentinac Marcelo Bielsa (67) i Englez Sean Dyche (51) glavni su kandidati za novog menadžera Evertona, prenose britanski mediji. Everton je u ponedjeljak otpustio Franka Lamparda nakon serije loših rezultata. Klub sa stadiona Goodison Park se trenutačno nalazi u zoni ispadanja s dva boda manje od zone spasa.

Bielsa je snimljen kako stiže u zračnu luku Heathrow nakon što je iz Brazila doletio u Ujedinjeno Kraljevstvo i sada ga očekuju razgovori s čelnicima Evertona.

Mediji nagađaju kako Bielsa, koji je u veljači prošle godine dobio otkaz u Leeds Unitedu, traži milijun funta mjesečno za njega i stručni stožer koji je dio paketa i o tome se ne može pregovarati. Argentinac je vodio Leeds United od lipnja 2018. godine, a prije toga je trenirao Lille, Lazio, Marseille, Athletic Bilbao, reprezentaciju Čilea, Espanyol, Velez...

S druge strane Dyche je bez posla od travnja kada je dobio otkaz na klupi Burnleyja kojeg je vodio deset godina.

Everton je trenutačno na 19. mjestu engleskog prvenstva sa 15 bodova koliko ima i "fenjeraš" Southampton. Wolverhampton na 17. mjestu, posljednjem koje osigurava premierligaški spas, ima 17 bodova. (H)



McKennie iz Juventusa u Leeds

Kako pišu talijanski mediji tijekom četvrtka 24-godišnji američki nogometaš Weston McKennie, vrlo je blizu odlaska iz Juventusa u engleskog premierligaša Leeds.

Igrač i Leeds su navodno dogovorili sve detalje oko transfera, no trenutačno je, po pisanju talijanskih medija, sporno sedam milijuna eura. Naime, Leeds je za ovaj transfer Juventusu ponudio 28 milijuna eura, ali Juventus traži 35 milijuna.

No, to ne bi trebala biti prepreka pišu La Gazzetta dello Sport, Tuttosport i ostali, jer Juventus nikako ne želi ispustiti šansu da ovog siječnja proda igrača koji je tijekom karijere upisao 41 nastup za reprezentaciju SAD-a i pritom postigao devet pogodaka.

„Leeds je jako blizu McKennieja“ piše Tuttosport, ali i navodi kako u cijeloj priči postoji treća strana, odnosno, Arsenal prati razvoj događaja i možda se ubaci u igru.

McKennie je u Juventus došao 2020. godine iz Schalkea. Prvo je bio na posudbi, a potom i službeno igrač Juventusa koji bi mogao krenuti u pozamašnu rasprodaju tijekom ovog siječnja. (Hina)

Josip Čondrić iz Zrinjskog odlazi u Astanu

Hrvatski vratar Josip Čondrić napustio je Hrvatski športski klub (HŠK) Zrinjski iz Mostara, potvrdili su u četvrtak iz nogometnog prvaka BiH, a karijeru će nastaviti u kazahstanskoj Astani.

"HŠK Zrinjski Mostar službeno potvrđuje odlazak 29-godišnjeg vratara Josipa Čondrića, koji redove "Plemića" napušta nakon što je aktivirana raskidna klauzula u njegovom ugovoru," naveli su na službenim stranicama mostarskog kluba.

Čondrić je u Zrinjski stigao u rujnu 2021. godine kao slobodan igrač nakon što je u prethodnoj sezoni branio za ruski Rotor, dok je u HNL branio za NK Zagreb, Rudeš i Istru 1961.

Za Zrinjski je Čondrić upisao 38 nastupa te čak 20 puta mrežu sačuvao netaknutom osvojivši jedan naslov prvaka. (Hina)


Real želi novu mladu zvijezdu

Novi mladi igrač je na radaru Reala. Španjolski Sport piše kako Kraljevski klub budno prati igre 19-godišnjeg Danca Rasmusa Højlunda. Ovaj napadač je iz austrijskog Sturma prošlog ljeta za 17 milijuna eura prešao u Atalantu za koju je postigao 6 golova u 18 nastupa. Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 15 milijuna eura, ali Sport tvrdi kako bi Atalanta za njega tražila najmanje dvostruko više. Inače, Højlund ima i dva nastupa za reprezentaciju Danske.


Lilian Thuram o zanimanju Barcelone za njegovog sina

"To bi za njega bilo ispunjenje sna." Tim je riječima Lilian Thuram komentirao zanimanje Barcelone za njegovog sina Marcusa koji je trenutno član Borussije Mönchengladbach. Thuram je procijenjen na 32 milijuna eura, ali mu ugovor istječe na kraju ove sezone pa katalonski klub već sada može dogovoriti s njim besplatni dolazak na Camp Nou za sljedeću sezonu.


Tottenham nikako ne može slomiti Sporting

Pedro Porro je velika želja Tottenhama. Ovaj 23-godišnji desni bek upisao je jedan nastup za španjolsku reprezentaciju, a nakon što se nije najbolje snađao u Manchester Cityju, trenutno igra za Sporting iz Lisabona. Portugalski klub se pokazao kao tvrd pregovarač i traži da Spursi plate 45 milijuna eura, koliko iznosi izlazna klauzula za Porra. Engleski klub odbija to platiti, a za danas je najavljena nova runda pregovora oko ovog transfera.


Vlašić ne ostaje u Torinu?

Događa li se preokret u slučaju Nikole Vlašića? Sve je izgledalo kao da bi se hrvatski reprezentativac i nakon ove sezone trebao zadržati u Torinu, ali engleski mediji pišu kako bi se mogao dogoditi povratak na Otok. Opširnije pročitajte OVDJE.


Inter ne da Škriniara u ovom prijelaznom roku

Milan Škriniar je odbio potpisati novi ugovor s Interom pa je sve izvjesnije kako će slovački stoper karijeru nastaviti u PSG-u. Parižani su već odavno zainteresirani za Škriniara, a koliko god se Nerazzurri nadali da će ga moći zadržati, toliko je zov Parižana očigledno za njega bio privlačniji. PSG već sada može dogovoriti uvjete s igračem koji bi došao na ljeto kao slobodan igrač, ali talijanski mediji pišu kako bi francuski klub želio Škriniara dovesti već sada te je Interu ponudio 10 milijuna eura za taj transfer. No, Talijani su tu ponudu glatko odbili.


25. siječnja

Niko Kovač dobio pojačanje

Niko Kovač i njegov Wolfsburg su doveli Nicolasa Cozzu iz Montpelliera. Ovaj 24-godišnji branič koji je procijenjen na pet milijuna eura ima sedam nastupa za francusku U-21 i to je prvi Wolfsburgov transfer ove zime.


Bayern našao zamjenu za Lewandowskog?

Nakon što je Robert Lewandowski otišao u Barcelonu, Bayern je ostao bez izrazitog napadača. U sustavu 4-2-3-1, kojeg preferira trener Julian Nagelsmann, Bavarci su kao središnjeg napadača često koristili nekog od krila poput Sadia Manea, a u posljednje vrijeme u vrhu napada uglavnom igra Eric Maxim Choupo-Moting. Iako je on postigao 12 golova ove sezone te s Jamalom Musialom dijeli prvo mjesto klupske liste strijelaca, on ipak nije klasa kakvu trebaju Bavarci. I zbog toga se piše kako Bayern traži veliko napadačko ime za sljedeću sezonu.

To ime je Harry Kane. Engleski napadač je već duže vremena na meti Bayerna koji ga je želio dovesti prošlog ljeta. No, Tottenham se nije želio odreći svoje najveće zvijezde za manje od 160 milijuna eura što je iznos kojeg Bayern nije želio platiti. Sada se interes opet obnovio, a više o svemu pročitajte OVDJE.


Celtic doveo napadača

Celtic je počeo s potrošnjom novca kojeg je dobio od Union Berlina za Josipa Juranovića. U Škotsku je tako došao Hyeon-gyu Oh, 21-godišnji južnokorejski reprezentativac. Ovaj napadač je došao iz južnokorejske lige, iz kluba Suwon Bluewings, a Celtic je za njega platio 2,8 milijuna eura.


Zaniolo u Milanu do kraja sezone

Talentirani veznjak Rome Nicolo Zaniolo odbio je potpisati novi ugovor (aktualni traje do lipnja 2024.) s matičnim klubom. Za 23-godišnjeg talijanskog reprezentativca (vrijednost mu na Transfermarktu iznosi 30 milijuna eura) bio je poprilično zainteresiran londonski Tottenham, no Zaniolo je naposljetku dogovorio transfer u Milan.

Radi se o posudbi do kraja sezone premda je Milan želio realizaciju višegodišnjeg ugovora. Prema objavi talijanskog novinara Alfreda Pedulle, Zaniolo bi u Milanu trebao zarađivati oko 65.000 eura tjedno.


Messi se vraća kući

Ugovor Lionela Messija i PSG-a istječe posljednjeg dana lipnja ove godine. Prema francuskim medijima, Argentinac odbija potpisati novi ugovor s pariškim klubom. Novinar Gerard Romero na Twitteru je objavio:"Osvajanjem Svjetskog prvenstva, Messi je ostvario sve ciljeve u svojoj nogometnoj karijeri, a posljedično je promijenio i način razmišljanja.

Sigurno će odabrati klub u kojemu se najbolje osjeća." Španjolska Marca potvrđuje Romerove navode i tvrdi kako je Messi vrlo blizu povratku u Barcelonu.


Celtic potpisao mladog korejskog reprezentativca

Oh Hyeon-Gyu četvrto je pojačanje Celtica u zimskom prijelaznom roku. Ovaj 21-godišnji mladi korejski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor sa škotskim prvakom za odštetu od 2,8 milijuna eura (korejskom klubu Suwon Bluewings). Menadžer Celtica Ange Postecoglou ističe detalj, koji je presudio da dovede mladog Korejca:

- Osim mladosti i talenta u sklapanju ovog posla presudila je upornost i odlučnost igrača da se pridruži upravo Celticu. Veselim se našoj budućoj suradnji.


Ivica Ivušić ide na Cipar

Vratar Osijeka Ivica Ivušić karijeru će nastaviti na Cipru! Osijek i Pafos dogovorili su detalje transfera reprezentativnog vratara, brončanog iz Katra. Više o ovom višemilijunskom poslu pročitajte OVDJE


Ništa od povratka Josipa Brekala u Dinamo

Zasad nema nikakvih novosti u svezi možebitnih ulaznih transfera u Maksimiru. Josip Brekalo u ponedjeljak nije bio nimalo bliže povratku u Dinamo nego prije nekoliko dana, iako su neki inozemni mediji objavili da je zagrebački klub praktički sve dogovorio s njemačkim bundesligašem Wolfsburgom.

Istina je da ništa nije dogovoreno i da dolazak povremenog hrvatskog reprezentativca u Maksimir zasad nije blizu...


Arijan Ademi ostaje na Maksimiru!

Dinamov sportski direktor i trener, Ante Čačić, u dogovoru s Upravom, nije “podignuo rampu” na izlaznim klupskim vratima za odlazak kapetana Arijana Ademija. Doznajemo i koji ga je španjolski klub želio dovesti. Više o ovom nerealiziranom poslu pročitajte OVDJE


24. siječnja

Aston Villa sprema rušenje klupskog rekorda

U Aston Villi spremni su srušiti klupski rekord kada su u pitanju ulazni transferi i dovesti Nica Williamsa iz Athletic Bilbaa, piše Daily Mail.

Taj je potencijalan transfer intrigantan otočkim medijima pogotovo zbog toga što je za usluge 20-godišnjeg španjolskog nogometaša ganskih korijena zainteresiran i Kloppov Liverpool.

Međutim, čini se da će se čelnici Aston Ville morati dodatno potruditi za brata poznatijeg Iñakija Williamsa (također nogometaša Athletic Bilbaa), iako su već sad spremni izdvojiti čak 45 milijuna funti.

Nico Williams privukao je pozornost svojim ovosezonskim igrama u kojima je postigao pet golova i četiri asistencije u 22 nastupa, uz dojmljiv nastup na SP-u u Kataru.

Do kraja prijelaznoga roka još je samo tjedan dana.


Tottenham izveo krađu stoljeća

Nizozemski nogometaš Arnaut Danjuma (25) obavio je u subotu liječnički pregled u Evertonu i trebao je postati njihov novi igrač ovoga utorka, ali je nevjeroatnu pljačku odradio Tottenham koji ga je Karamelama u posljednji čas oteo ispred nosa. Kako Sky prenosi, Frank Lampard bio je ključna figura u njegovom dovođenju, međutim, trener je jučer dobio otkaz, a možda je upravo to odigralo ulogu da Danjuma iz Villarreala pređe u Spurse. U španjolskom klubu nastupio je 17 puta ove sezone i postigao šest golova. Igrač već ima iskustva igranja u Premier ligi jer je u sezoni 2019.-2020., nosio dres Bournemoutha.


Tudoru dolazi pojačanje iz bivšeg kluba

Fabrizio Romano piše kako je Igor Tudor u Marseilleu od ljeta bogatiji za još jednog veznjaka. Na Velodrome bi nadolazećeg ljeta u transferu vrijednom 15 milijuna eura iz Hellas Verone trebao stići Ivan Ilić. Tudor je 21-godišnjeg veznjaka vodio dok je sjedio na Veroninoj klupi i vrlo dobro zna što od njega može dobiti stoga je srpski reprezentativac bio prvenstveno njegova želja. Nogometaš koji je Srbiju predstavljao na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Kataru, bio je na radaru još jednog hrvatskog trenera, Ivana Jurića u Torinu, a za njegove su se usluge piše Foot Mercato interesirali Napoli i Lazio, ali Tudor je u ovoj utrci čini se izašao kao pobjednik.


Talentirani Senegalac dres Villarreala mijenja onim engleskog prvoligaša

Povratnik u najviši rang engleskog nogometa Bournemouth koji se trenutno nalazi na 17. mjestu u zoni ispadanja, odlučio se pojačati u prednjem dijelu terena. Za 23 milijuna eura iz Villarreala je doveo talentiranog senegalskog napadača Nicolasa Jacksona. On će tako postati drugo pojačanje ove zime za Trešnjice koje su prije nekoliko dana iz Lorienta dovele Danga Ouattaru (20), reprezentativca Burkine Faso. Razlog ovakvim pojačanjima leži u ozljedi koljena koju je početkom godine pretrpjela njihova udarna igla Dominic Solanke koji će neko vrijeme izbivati s travnjaka.


Milan se uključio u utrku za zvijezdu Rome

Nicolò Zaniolo na meti je brojnih klubova, a prema saznanjima talijanskih medija u utrku se uključio i AC Milan te tako postao konkurencija Tottenhamu koji se posljednjih dana spominjao kao lider u toj utrci. Baš kao i engleski klub, Milan bi radije izabrao posudbu s opcijom otkupa. No, problem velikana sa San Sira mogla bi biti odšteta. Roma je postavila cijenu od 40 milina eura, dok je Milan navodno spreman ponuditi 22...


Chelsea naganja dvojac iz istoga kluba

Klub sa Stamford Bridgea ne staje i čini se da bi mogao jednim udarcem riješiti transfer dvojice igrača iz Evertona. Riječ je o mladom engleskom reprezentativcu Anthonyju Gordonu i belgijskom veznjaku Amadouu Onani. Britanci podsjećaju da je Gordon bio "glavna meta Chelseaja za ljetni transfer, ali da je Everton odbio ponudu od 60 milijuna funti". Onana je pak na Goodison Park stigao prošlog kolovoza, ali je već impresionirao. Informacije s Otoka govore da bi Bluesi uskoro mogli realizirati ove transfere, ali i da postoji mogućnost da u tom slučaju obojicu do ljeta ostave na posudi u Evertonu.


Messijeva odluka uskoro postaje službena?

Nakon što su posljednjih dana naslovnice preplavili napisi da bi Lionel Messi mogao odbiti produljenje ugovora s PSG-om, Fabrizio Romano donosi potpuno drugačiju priču te otkriva kako će se uskoro održati sastanak na kojem će se raspravljati o duljini novog ugovora te da će potom uslijediti potpis. "Leo planira nastaviti u Parizu, o verbalnom dogovoru se raspravljalo u prosincu", piše Romano.


Tottenham lovi španjolskog braniča

Prema informacijama kojima raspolaže Fabrizio Romano, Tottenham i Sporting održat će tijekom dana novu rundu pregovora oko transfera Pedra Porra. Spursi za 23-godišnjeg Španjolca navodno nude 37 milijuna eura i bonuse, a raspravlja se i o tome da još jedan igrač bude uključen u ovaj posao. Porro igra na poziciji desnog beka, ponekad i nešto ofenzivnije na krilu. U dresu Sportinga upisao je 96 nastupa, 12 pogodaka i 20 asistencija, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 25 milijuna eura.


23. siječnja

Marokanska zvijezda želi kod Mourinha?

Nije tajna da Hakim Ziyech želi napustiti Chelsea, pitanje je samo u kojem će smjeru marokanski napadač otići sa Stamford Bridgea. Nedavno je bilo poveznica s Milanom, pa i Barcelonom, a britanski The Sun sada iznosi da je talijanska Roma najizgledniji scenarij. Tvrde da su započeli pregovori na relaciji London-Rim, te da bi trener ‘Vučice‘ Jose Mourinho volio vidjeti Ziyecha u svom sastavu. Marokanac je vrhunac karijere dosegao sjajnim partijama u Ajaxu, dok u Chelseaju nije ostavio zamjetan trag.. No, u reprezentaciji Maroka oduvijek slovi za superzvijezdu.


Manchester City uzeo 20-godišnjeg Argentinca

Manchester City potpisao je ugovor s 20-godišnjim argentinskim veznjakom Maximom Perroneom iz Velez Sarsfielda do 2028. godine, priopćio je u ponedjeljak klub iz Premier lige.

Peronne je zabio tri puta i imao dvije asistencije nakon što je u ožujku debitirao za momčad iz Buenos Airesa.

Perrone trenutno igra u južnoameričkom prvenstvu do 20 godina, a u Cityju će se pridružiti sunarodnjaku i svjetskom prvaku Julianu Alvarezu, koji je u Manchester stigao prošle godine.

City je drugi u Premier ligi, pet bodova iza Arsenala, nakon što je odigrao utakmicu više od londonske momčadi, s kojom igra u petak u četvrtom kolu FA Cupa.


Josip Brekalo se vraća u Dinamo?

Preokret u vezi Josipa Brekala! Neće u Fiorentinu, barem tako po najnovijem obratu informacija tvrde svi viđeniji talijanski novinari. Čekao je, nadao se ne bi li se transfer u redove Viola završio, no nije se dogodilo. Fiorentina, naime, nije reagirala...

Prema napisima talijanskog novinara Alfreda Pedulle, u talijanskom klubu i dalje dvoje oko toga treba li im igrač tipa Brekala ili ne. Platiti visoku odštetu Wolfsburgu ili ne...

Talijani dalje donose, a to je informacija koja može varirati iz "tople" u "hladnu" vijest, da je Dinamo obnovio interes za usluge povremenog hrvatskog reprezentativca.

Više pročitajte OVDJE.


Antonio Mance seli u Mađarsku

Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek službeno je na svojim internetskim stranicama obznanio da je 27-godišnji napadač Antonio Mance još jednom napustio klub iz Slavonije.

Mance će karijeru nastaviti u redovima mađarskog prvoligaša Debrecena. Riječ je o sedmoplasiranoj momčadi tamošnjeg prvenstva koja se u proljetnom dijelu sezone želi uključiti u borbu za europski plasman.

U Osijek je Mance došao u srpnju 2019. godine i za Osijek ukupno upisao 66 nastupa uz 16 golova i pet asistencija. Gradski vrt je napustio 2020. te je igrao za mađarsku Puskas Akademiju i potom za njemačkog drugoligaša Aue na posudbi. Potom se vratio u Osijek, a neki od njegovih golova ostat će upamćeni zbog značaja kojeg su imali, posebno onaj pobjedonosni u utakmici s Dinamom u veljači prošle godine na 75. godišnjicu osnutka Osijeka.

Mance je rođen u Rijeci, a profesionalnu karijeru je počeo u Istri 1961.


Tottenham i Harry Kane pregovaraju o produženju ugovora

Tijekom ponedjeljka engleski mediji pišu kako su Tottenham i najbolji klupski igrač i strijelac Harry Kane otvorili pregovore o produženju ugovora ovog engleskog reprezentativca.

Aktualni ugovor Kaneu ističe u lipnju iduće godine i kako većina medija navodi, puno su veće šanse za ostanak Kanea u Tottenhamu nego li odlazak. Barem u posljednje vrijeme najčešće se spominjao njegov mogući odlazak u Manchester United. Ranije se, pak, dovodio u kontekst mogućeg nastavka karijere u madridskom Realu.

Cijelu svoju nogometnu karijeru Kane je proveo u Tottenhamu gdje je prvo, od 2004. do 2011. godine prošao nogometnu školu. Od 2011. godine 29-godišnji napadač je član prve momčadi s tim da je imao kratke posudbene epizode u Leytonu, Milwallu, Norwichu i Leicesteru.

Za Tottenham je ukupno u Premier ligi odigrao 299 utakmica te je postigao 198 pogodaka. Trenutačno je s 15 pogodaka drugi strijelac lige, prvi je Norvežanin Haaland s deset golova više.


Vida prema starom gnijezdu?

Prema pisanju turskih medija, Domagoj Vida želi se vratiti u Bešiktaš iz AEK-a. "Vatreni" je u nedjelju zabio prvijenac za grčki klub, ali Turci su prenijeli vijest da se ipak želi ponovno doći u Istanbul.

>>> OPŠIRNIJE OVDJE


Brekalo na prekretnici

Danas bi mogao biti ‘dan D‘ po pitanju nogometne budućnosti Josipa Brekala. Igrač s 33 nastupa za "vatrene" mora odvagati između Fiorentine i Dinama.

>>> OPŠIRNIJE OVDJE


Arsenal i Dortmund bore se za mladog Španjolca

Iván Fresneda 18-godišnji je desni bek Real Valladolida, a uskoro bi trebao napustiti Španjolsku. Za usluge mladog braniča zagrizli su Arsenal i Borussia Dortmund, a navodno, oba su kluba dogovorili uvjete s Valladolidom, tako da na samom igraču ostaje odabir. Odšteta bi iznosila 15 milijuna eura, a igrač bi ostao u matičnom klubu na posudbi do kraja sezone.


Milan blizu potpisa sa zvijezdom Rome

Nicolò Zaniolo uskoro bi mogao postati igrač Milana. Za usluge talijanskog veznjaka zainteresiran je i Tottenham, ali on sam želi ostati u Serie A. "Rossoneri" ga žele prvo dovesti na posudbu, a zatim i otkupiti njegov ugovor za 22 milijuna eura. Za talijansku reprezentaciju skupio je 11 nastupa, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 30 milijuna eura.


Chelsea se uključio u lov na mladog Brazilca iz Lyona

Malo Gusto, 19-godišnji desni bek Lyona, već od ranije na nišanu je Real Madrida, Barcelone i Manchester Uniteda, a među udvarače se sada uključio i najaktivniji klub na tržištu u ovom prijelaznom roku - Chelsea. Brazilac je u Lyon stigao prije godinu i pol, a ugovor s francuskim klubom ima do 2024. Transfermarkt mu trenutačnu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.


Engleski reprezentativac na meti Liverpoola

Mason Mount, 24-godišnji veznjak Chelseaja, na meti je Liverpoola. Guardian prenosi kako bi "redsi" najkasnije na ljeto htjeli dovesti igrača s 36 nastupa za Englesku. Ipak, "bluesi" iz Londona rado bi ga zadržali u svojim redovima, pa će mu tako pokušati ponuditi novi, bogatiji ugovor, kojim bi ga vezali za Stamford Bridge. U trenutačnoj ravnoteži snaga, Mount je jedan od slabije plaćenih igrača u svlačionici Grahama Pottera.


22. siječnja

Bašić odlazi iz Lazija?

Toma Bašić je došao u Lazio u kolovozu 2021., ali 26-godišnji veznjak koji ima i 2 nastupa za Vatrene se nije izborio za svoje mjesto u rimskoj momčadi. Ove je sezone upisao 13 prvenstvenih nastupa, ali igrao je samo 361 minutu s obzirom na to da je uglavnom ulazio s klupe. Bašić s Lazijom ima ugovor do ljeta 2026., ali mogao bi vrlo brzo da promjeni sredinu. Naime, Corriere dello Sport donosi kako je za njega zainteresirana Salernitana u koju bi mogao otići već ove zime. Nejasno je samo bi li se radilo o transferu ili posudbi.


Tudor želi igrača kojeg je trenirao u bivšem klubu

Igor Tudor je prije Marseillea vodio Veronu, a sada bi u Francusku htio dovesti jednog od igrača kojeg je trenirao u Italiji. Naime, talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio donosi vijest kako bi Marseille želio u svoje redove dovesti srpskog veznjaka Ivana Ilića. Ovog 21-godišnjaka želi i Ivan Jurić, cijena mu je prema Transfermarktu 13 milijuna eura, a Di Marzio tvrdi kako se Veroni sviđa ponuda Marseillea jer bi Francuzi Ilića platili sada, a ostavili ga do ljeta u aktualnom klubu.


Atanasov otputovao na potpis s Cracovijom

Još od sredine tjedna čeka se realizacija transfera Janija Atanasova, a u nedjelju je napravljen korak bliže potpisu. Sjevernomakedonski reprezentativac otputovao je u Poljsku gdje bi u ponedjeljak trebao obaviti liječnički pregled i potom potpisati ugovor s Cracovijom.


Rice više vjeruje Arteti nego Potteru

Arsenal uzvraća udarac! Nakon što je poslije višetjedne licitacije 20-godišnji ukrajinski (krilni) napadač Mihajlo Mudrik potpisao ugovor s Chelseajem (za 70 milijuna eura, plus bonusi), u nadmetanju dviju ponuda za engleskog reprezentativca Declana Ricea, klub iz sjevernog dijela Londona, trenutačno stoji puno bolje.

Bilo je izvjesno da će se Rice vratiti na Stamford Bridge budući da je u dječačkoj dobi pohađao Chelseajevu akademiju, prije nego se pridružio West Hamu. No, The Guardian navodi da je veznjak "ćekićara" skloniji Arsenalu kao opciji, prvenstveno zbog menadžera, koji trenutačno vode londonske klubove. Rice očigledno više vjeruje projektu Mikela Artete, nego priči Grahama Pottera u Chelseaju.


Bellingham će odbiti ponudu Borussije

Kako zadržati Judea Bellinghama? Borussia Dortmund pripremila je ponudu, koja bi engleskog reprezentativca trebala "izuti iz cipela". Za produljenje ugovora bundesligaš nudi engleskom tinejdžeru, prema pisanju Daily Maila – 180.000 funti tjedno! Prevedeno u domaću valutu, to iznosi preko deset milijuna eura godišnje!

No, engleski izvori ističu da će Bellingham ponudu petogodišnjeg ugovora – odbiti!? Igrač, ali i menadžerija koja skrbi o njegovoj karijeri, unisonog su mišljenja da je 19-godišnjak "prerastao" Borussiju Dortmund i Bundesligu. Za njegove su usluge već sada iznimno zainteresirani Real Madrid, Manchester City, Liverpool...


Arsenalove ambicije glede Camavinge nisu realne

Pomalo senzacionalno zvuči informacija da na Santiago Bernabeu pristižu ponude za igrače Reala. Međutim, upravo se to događa ovih dana. Londonski je Arsenal poslao ponudu "kraljevskom klubu" za francuskog veznjaka Eduarda Camavingu. Premda je menadžer "topnika" Mikel Arteta prošlog tjedna angažirao belgijskog reprezentativca Leandra Trossarda iz Brighton & Hove Albiona, ambicije vodećeg kluba Premierlige time nisu zadovoljene.

Stručnjak za transfere, talijanski novinar Fabrizio Romano za CaughtOffside je prokomentirao Camavingin potencijalni transfer u Arsenal:"Iako se ove sezone pojavio svega četiri puta u početnom sastavu Reala nije realno za očekivati njegov odlazak iz Madrida. "Kraljevski se klub" nalazi u kritičnom trenutku sezone, a Camavinga je jedan od projekata trenera Ancelottija"


Chelsea želi i Dumfriesa

Londonski je Chelsea u aktualnom prijelaznom roku potrošio rekordnih 455 milijuna eura za pojačanja i – ne misli stati! Trenutačno desetoplasirani klub engleske Premierlige pregovara s milanskim Interom oko transfera nizozemskog braniča Denzela Dumfriesa. Chelseajev desni branič Reece James imao je dosta problema s ozljedama ove sezone i nije iznenađenje što menadžer Graham Potter želi dovesti još jednog beka.

Budući da James može djelovati i kao desni vezni, Potter bi praktički mogao koristiti obojicu u početnoj postavi. Prema pisanju portala 90min, Inter za Nizozemca potražuje 35 milijuna funti.

21. siječnja


Vlahović ponuđen Manchester Unitedu

Čini se da se Juventusu ostvaruju najveći strahovi - nakon presude koja je praktički izbacila Staru damu iz utrke za plasman u Ligu prvaka - igrači razmišljaju o novim opcijama. Engleski 90min doznaje da bi Dušan Vlahović prvi mogao napustiti torinsku momčad.

Kažu, srpski centarfor želi igrati u Ligi prvaka, a Juventus razumije njegove zahtjeve i spreman je ponuditi ga primarno Manchester Unitedu, a onda i ostalim velikanima. Tražit će onoliko za koliko su ga i doveli iz Fiorentine, dakle 80 milijuna eura. Crveni vragovi nisu u najboljem financijskom stanju, što bi moglo predstavljati problem, ali nedostaje im klasni centarfor.

Premda je već poznato da na Old Traffordu ne planiraju trošiti na veliko, Erik Ten Hag ovog tjedna opet je naglasio da će "Manchester United dovesti pojačanje ako se ukaže prilika". Ostaje nam saznati vidi li ju u Vlahoviću, a i Harry Kane dovodi se u vezu s Old Traffordom, pisao je Daily Mail.


Everton posudio zvijezdu Villarreala

Arnaut Danjuma, napadač koji je prošle sezone u dresu Villarreala srušio Bayern u četvrtini finala Lige prvaka, stigao je na posudbu u Everton do kraja sezone. Fabrizio Romano iznosi da je već obavio medicinski pregled i čeka se službena potvrda, a posudba ne podrazumijeva i opciju potpunog transfera.

Danjuma je u spomenutom pohodu u Ligi prvaka tresao mrežu i Juventusu u osmini finala. Tada mu se prognozirala budućnost u nekom od velikana, ali zasad će se morati zadovoljiti borbom za opstanak u Premier ligi s ‘Karamelama‘.


Majer prema Atleticu

Nakon što je svoje nogometno umijeće pokazao u dresu francuskog Rennesa te ga potom potvrdio i na najvećoj pozornici, Svjetskom prvenstvu, za Lovru Majera poraslo je zanimanje platežno moćnih klubova.

Čini se da u zimskom prijelaznom roku veznjak Vatrenih neće promijeniti sredinu, ali je njegov transfer izvjestan na kraju aktualne sezone.

Jako je nezahvalno prognozirati za koga će potpisati bivši igrač zagrebačkog Dinama, pogotovo s obzirom na čitav niz informacija iz različitih izvora koje su ga posljednjih tjedana ‘selile‘ po različitim odredištima.

Još jedna vijest vezana uz Majerovu budućnost dolazi iz Španjolske. Kako je objavio Todofichajes, hrvatski nogometaš mogao bi na ljeto krenuti prema Atletico Madridu. Već se ranije Majera povezivalo s momčadi koju više od desetljeća vodi Diego Simeone, sad je ta priča ponovno aktualizirana.

U redovima Rojiblancosa Majer bi trebao zamijeniti Argentinca Rodriga De Paula, kojem zamjeraju da se ne zalaže dovoljno, pogotovo nakon jako dobrih izdanja u dresu Argentine s kojom je u Kataru osvojio svjetski naslov.

Majer bi u Atleticu trebao zamijeniti De Paula, kojeg navodno traže neki talijanski klubovi. Koliko je istine u toj priči, doznat ćemo kroz par mjeseci...


Moukoko ostaje u Borussiji

Dortmundska Borussia odnijela je jednu pobjedu u zimskom prijelaznom roku. Njemački klub je objavio kako je 18-godišnji Youssoufa Moukoko potpisao novi ugovor s klubom. Ovaj talentirani napadač je ove sezone postigao 6 prvenstvenih golova te upisao i 4 asistencije, a takav učinak je zaintrigirao mnoge klubove koji su ga poželjeli dovesti u svoje redove. No, njemački reprezentativac je danas potpisao novu ugovornu obvezu s Borussijom po kojoj će u Dortmundu ostati do 2026. godine.


Juranović korak do potpisa

Hrvatski bek uskoro bi trebao i službeno biti igrač Uniona iz Berlina. Bild je objavio da će bivši igrač Hajduka tijekom vikenda obaviti liječnički pregled, a potom bi trebao potpisati ugovor s njemačkim klubom. Bit će to rekordan posao kluba iz Berlina.

Specijalist za transfere i obično dobro upućeni Fabrizio Romano također je potvrdio da je sve dogovoreno i otkrio da će Josip Juranović potpisati ugovor do lipnja 2027. godine. Prema njegovim saznanjima, Union Berlin Vatrenog će Celticu platiti osam milijuna eura, a na to će još stići i bonusi (ranije se pisalo da bi kroz bonuse mogla stići još tri milijuna). Njemački klub najveći posao u povijesti odradio je u ljeto 2021., kada su za 8,55 milijuna kupili Taiwa Awoniyija. Dakle, Vatreni će vjerojatno srušiti rekord i postati, kad se sve zbroji, najskuplji ulazni transfer ovoga kluba.


Ziyech se "nudi" Barceloni

Marokanac se nije previše naigrao u Chelseaju, a sada bi, prema pisanju Sporta, htio otići na Camp Nou i zamijeniti Memphisa Depaya. Štoviše, igrač je bio na meti katalonskog kluba i već ranije, kada ga je kupio londonski klub, ali i prošle sezone kada su ipak kupili Ferrana Torresa i Adamu Traorea.


Noni Madueke postao igrač Chelseaja

Ono što se najavljivalo, sada je i službeno. Chelsea je potvrdio još jedan posao - za klub sa Stamford Bridgea potpisao je Noni Madueke. 20-godišnji krilni napadač stiže iz PSV-a, a prema Transfermarktu Chelsea je za njega izdvojio 35 milijuna eura. Madueke je potpisao ugovor na sedam i pol godina s tim da klub ima opciju produljenja na još godinu dana, javljaju britanski mediji.


Leipzig čeka ponudu za Gvardiola od "kraljevskog kluba"

Fichajes, španjolski portal koji se bavi isključivo nogometnim tržištem, navodi da Real već sprema "ponudu koja se ne može odbiti".

>>> OPŠIRNIJE OVDJE


Juranović na pragu Bundeslige, pojavila se cifra koju nude za Vatrenog

Desni bek koji je oduševio na Mundijalu u Kataru, pred dogovorom je s Unionom iz Berlina, a trebao bi to postati najveći posao u povijesti njemačkog kluba.

>>> OPŠIRNIJE OVDJE


Leicester doveo mladog braniča

Prvak Engleske iz 2016. godine kupio je 20-godišnjeg Victora Kristiansena. Donedavni lijevi bek Kopenhagena, na Otok stiže u poslu vrijednom oko 19 milijuna eura. Danac nema još niti jedan nastup za reprezentaciju, ali igra za dansku mladu vrstu. Ugovor je potpisao na pet i pol godina, a za danski klub odigrao je 73 utakmice.


Engleski velikani love španjolskog vratara

David Raya 27-godišnji je vratar Brentforda, a za njegove usluge zagrizli su Manchester United i Chelsea, koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima, javljaju otočki mediji. Spominje se odšteta od oko 23 milijuna eura, a od ranije je već zainteresiran i Tottenham. Ugovorno je vezan uz Brentford do ljeta 2024., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 22 milijuna eura.


20. siječnja

Josip Juranovič na pragu Union Berlina!

Fabrizio Romano počastio je svoje fanove na Facebooku objavom da su pregovori između Josipa Juranovića, aktualnog igrača škotskog Celtica, njegovih agenata i njemačkog Union Berlina u završnoj fazi i da bi se Vatreni vrlo brzo trebao priključiti njemačkom bundesligašu.

>>> OPŠIRNIJE OVDJE


Harry Kane prelazi u Manchester United?!

Engleski Daily Mail donosi priču o tome kako je klub s Old Trafforda zainteresiran za dovođenje engleske "devetke". Štoviše, i sam Kane ne bi imao ništa protiv da nakon 18 godina ode iz Tottenhama...

>>> OPŠIRNIJE OVDJE


Napadač Reala budi interes u Italiji

Mariano Diaz nikako se nije uspio prometnuti u jednog od glavnih napadačkih aduta Carla Ancelottija, stoga bi kontinuitet mogao potražiti na nekoj drugoj destinaciji u potrazi za prekretnicom karijere. La Gazzetta dello Sport izvještava da je Lazio zainteresiran za transfer u vidu posudbe te vjeruje da bi Mariano bio sjajno pojačanje za Sarrijevu momčad. No, također navodi da bi prepreku mogla predstavljati plaća od pet milijuna eura po sezoni, jer najplaćeniji igrači u Laziju (Immobile i Milinković-Savić) zarađuju četiri. Rimski velikan nije spreman na toliki trošak, ali svejedno neće odustati od pregovora, tvrdi Ser Deportivos.


Bellerin odbio opciju povratka u Premier ligu

Hectoru Bellerinu ugovor s Barcelonom istječe na kraju ove sezone, njegova budućnost na Camp Nouu i više je nego neizvjesna, ali odbio je povratak u Premier ligu, gdje se svojevremeno iskazao u Arsenalu. Španjolski list SPORT piše da desni bek odbio nekoliko ponuda s Otoka, od kojih je najistaknutija bila ona od Evertona. Isti izvor tvrdi da Bellerin više nema ambicija usmjerenih ka Engleskoj, više mu se sviđa povratak u Real Betis, odakle je i stigao u Barcu.


Još jedan igrač stiže u Chelsea

Talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano javlja da je posao oko dovođenja Nonija Maduekea, krilnog napadača PSV-a gotov. Svi papiri su potpisani, a uskoro se očekuje i službena objava Chelseaja. To će biti 13. igrač kojeg je potpisao klub sa Stamford Bridgea otkako ga je preuzeo američki multimilijarder Todd Boehly.


Škriniar od ljeta u Paris Saint-Germainu

Milan Škriniar, stoper milanskog Intera i svojevremeno ponajbolji branič talijanske Serie A, dogovorio je osobne uvijete s Paris Saint-Germainom, te će krajem sezone preseliti na Park prinčeva. Isti transfer bio je na pomolu i prošlog ljeta, no Inter je odlučio produžiti ugovor slovačkom reprezentativcu, no isti istječe završetkom aktualne sezone. Ususret tomu, Škriniar će napustiti Inter bez ikakve odštete.


Arsenal doveo braniča

Jakub Kiwior novi je igrač Arsenala, potvrdili su brojni engleski mediji. Poljski branič stigao je iz talijanske Spezije u transferu vrijednom 20 milijuna eura, a uz dodatne bonuse cifra bi mogla narasti na 25 do 30 milijuna. Kiwior se obvezao na Emirates petogodišnjim ugovorom, te se očekuje da će se u idućih 48 sati pridružiti momčadi Mikela Artete u trening kampu. Ove sezone za Speziju je odigrao 17 utakmica.


Marin Jakoliš na Cipru

Bivši igrač Hajduka, 26-godišnji Marin Jakoliš, stigao je na posudbu do kraja sezone u ciparski AEK iz Larnace. Prošlog siječnja napustio je Hajduk za 500 tisuća eura, nakon sjajne polusezone na posudbi u Šibeniku, te potpisao za francuskog prvoligaša Angers, u kojem se ipak nije naigrao, pa će tako karijeru ponovno pokušati oživjeti na Cipru. U dresu Angersa skupio je 11 nastupa.


Newcastle ostao bez napadača

Chris Wood (31) pred potpisom je ugovora s Nottingham Forestom. Novozelandski napadač među "svrake" stigao je prije godinu dana za čak 30 milijuna eura, međutim, u 39 nastupa postigao je tek pet pogodaka. Trener Newcastlea Eddie Howe poručio je kako će tražiti novog napadača, što znači da bi ovih dana moglo biti prometno i na St. James‘ Parku.


Arsenal dovodi dva nova pojačanja

Leandro Trossard, 28-godišnje belgijsko krilo, pred potpisom je za trenutačno vodeću momčad Engleske. Fabrizio Romano izvještava kako je igrač već obavio liječnički pregled, pa tako do kraja posla preostaje još samo i službeni potpis ugovora. Talijan također javlja kako su "topnici" blizu potpisa Jakuba Kiwiora, 22-godišnjeg poljskog stopera koji je ostavio dobar dojam na Mundijalu. Branič je trenutačno član Spezije, a Arsenal bi ga platio oko 20 milijuna eura.


Bayern dovodi veznjaka sa Stamford Bridgea?

Chelsea je ove sezone iznimno aktivan na tržištu, moglo bi se dogoditi da u jednoj sezoni na pojačanja potroše pola milijarde eura, a sve više se priča i o odlascima sa Stamford Bridgea. Jedan od igrača koji bi mogao napustiti klub je 23-godišnji njemački reprezentativac Kai Havertz. On je došao iz Bayera u ljeto 2020. za 80 milijuna eura, a po isteku ove sezone bi se mogao vratiti u Bundesligu. Naime, Sky Sports i Sport 1 donose kako je za njega zainteresiran Bayern koji ga je želio dovesti i prije dvije i pol godine, ali Bavarci tada nisu željeli ulaziti u financijsku utrku s londonskim klubom. Sada bi Bayern za Havertza bio spreman dati 50 milijuna eura, a Chelsea bi tu ponudu mogao i prihvatiti...


Guedes umjesto u Barcelonu otišao u Benficu

Gonçalo Guedes se vratio u Benficu. Ovaj 26-godišnji krilni napadač je došao na posudbu u portugalski klub iz Wolverhamptona u koji je došao prošlog ljeta iz Valencije za 32,6 milijuna eura. Guedes se nije snašao u Premiershipu, postigao je samo 2 gola u 18 nastupa za Vukove u svim natjecanjima pa ga je engleski klub odlučio poslati na posudbu. Španjolski novinari su ga prije nekoliko dana povezivali s Barcelonom jer ga je Xavi navodno vidio kao najbolju zamjenu za otišlog Memphisa Depayja. No, Guedes se ipak vratio u Benficu u kojoj je započeo karijeru te 2017. za 30 milijuna eura otišao u PSG.


Zaniolo može otići iz Rome, zainteresiran je Tottenham

Roma je spremna prodati Nicolòa Zaniola, jednu od svojih najvećih zvijezda. Tu je vijest donio uvijek pouzdani Fabrizio Romano, a rimski klub spreman je na prodaju već u siječnju. Zainteresiran je Tottenham, a Roma nikako ne želi poslati veznjaka na posudbu, nego ga odmah želi prodati, te traži odštetu od 40 milijuna eura.


Englezi u borbi za nizozemskog topnika

Everton i Nottingham Forest bore se za posudbu Arnauta Danjume, 25-godišnjeg napadača Villarreala. Nizozemski golgeter posebno bi dobro došao momčadi Franka Lamparda, koja trenutačno drži 19. mjesto Premier lige, a Transfermarkt vrijednost Danjume procjenjuje na 35 milijuna eura. Ima i šest nastupa za Nizozemsku, te dva postignuta pogotka.


19. siječnja

Chelseaju nije dosta - iz PSV-a stiže mladi engleski reprezentativac za 35 milijuna eura

Chelsea je ove sezone srušio sve rekorde u potrošnji, ali klub sa Stamford Bridgea ne misli stati. Ove zime su već doveli Mihajla Murdika, Benoita Badiashilea, Joao Felixa, Andreyja Santosa i Davida Datro Fofanu, zajedno s ljetnim kupnjama potrošili 425,49 milijuna eura, ali to nije sve. Do kraja prijelaznog roka u Chelsea bi trebao doći 20-godišnji Noni Madueke iz PSV-a. On igra na poziciji desnog krila, a može se snaći i u vrhu napada, a tek se probija u prvu momčad nizozemskog kluba te je ove sezone upisao 9 nastupa u svim natjecanjima u kojima je postigao 2 gola. Madueke je u PSV došao 2018. iz Tottenhama, mladi je engleski reprezentativac s 4 nastupa u toj selekciji, a Transfermarkt ga procjenjuje na 15 milijuna eura. No, nizozemski mediji javljaju kako će ga Chelsea platiti 35 milijuna eura.


Bavarci predstavili Sommera

Bayern je službeno predstavio Yanna Sommera kao svojeg novog vratara. Transfermarkt donosi kako je Borussia Monchengladbach na ime odštete dobila 8 milijuna eura.


Hrvat predstavljen u Fortuni

Kristijan Bistrović se nije naigrao u Lecceu gdje je bio na posudbi iz moskovskog CSKA u prvom dijelu sezone pa je tražio i dobio odlazak iz Italije. No, nije se vratio u Rusiju nego će ovaj 24-godišnji veznjak karijeru nastaviti u Nizozemskoj. Njegov novi klub je Fortuna Sittard koja je Bistrovića dovela na posudbu do ljeta s opcijom otkupa ugovora.


Josipu Juranoviću propada transfer u Monzu?

Licitacija klubova u koje bi Juranović mogao prijeći događa se iz dana u dan, a u svim vijestima je talijanska Monza figurirala kao jedan od najvećih kandidata za njegov dolazak. Klub u vlasništvu Silvija Berlusconija tražio je pojačanje na poziciji desnog beka, bili su jako zagrizli za njegovo dovođenje, ali izgleda kako od toga zbog mogućeg dovođenja Pola Lirola neće biti ništa. Opširnije pročitajte OVDJE.


Morata je Depayu poželio dobrodošlicu preko TVE

Nakon što je Atletico prebrodio gostovanje kod Levantea (2-0) i plasirao se u četvrtfinale Kupa kralja, strijelac Alvaro Morata, govoreći za TVE poslije utakmice, poželio je dobrodošlicu novom suigraču – Memphisu Depayu (koji bi se "colchonerosima" trebao pridružiti već ovoga tjedna):

- On je vrhunski igrač. A Atletico je mjesto gdje bi mogao biti sretan. Radujemo se njegovom dolasku i pozdravljamo raširenih ruku svakoga tko priskoči u pomoć.

Da je priča oko transfera Depaya okončana bilo je jasno već u srijedu kada se Nizozemac nije pojavio na treningu Barcelone.


Roma spremna prodati Zaniola već u siječnju

Pregovori Rome i talentiranog Nicola Zaniola o produljenju ugovora (sadašnji vrijedi do lipnja 2024.) ponovno su završili u slijepoj ulici i rimski je klub voljan prodati svog "dragulja". Zainteresiranih ima podosta: Tottenham Hotspur, Arsenal, West Ham United i Borussia Dortmund...

Prema Transfermarsktu tržišna vrijednost Zaniola iznosi 30 milijuna eura, ali Sky Sport navodi da ga Roma neće pustiti ispod 35 milijuna. No, rimski je klub spreman i na posudbu do ljeta kako bi donekle rasteretio budžet.


Turci u lovu na Livaju

Bivši nogometaš beogradskog Partizana, Aleksandar Stanojević danas se bavi trenerskim poslom i upravo je ovih dana preuzeo momčad turskog Konyaspora. Sve navedeno bilo bi posve irelevantno da Stanojević kao ultimativni zadatak klupskim čelnicima nije postavio – dovođenje Marka Livaje u Konyaspor!

>>> OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE


Kraj mukama za bivšeg dinamovca?

Football Italia nudi informaciju da su Fiorentina i Brekalo u poodmaklim pregovorima oko definiranja višegodišnjeg ugovora. Također, Sky Sport Italia tvrdi kako posao Fiorentine oko dovođenja Brekala nije povezan s eventualnim odlaskom Nicolasa Gonzalesa, za kojeg je zainteresiran Leicester City. Premda Argentinac i Hrvat praktički igraju na istoj poziciji.

>>>OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE


18. siječnja

Barcelona našla zamjenu za Depayja

Barcelona je prodala Memphisa Depayja u madridski Atletico, a Xavi je od uprave kluba odmah tražio zamjenu za nizozemskog napadača. Španjolski As donosi kako je prvi izbor katalonskog kluba Gonçalo Guedes, 26-godišnji Portugalac koji igra u Wolverhampton u koji je došao prošlog ljeta iz Valencije za 32,6 milijuna eura. Guedes je ove sezone u Premiershipu postigao samo jedan gol pa bi ga Wolverhampton bio spreman pustiti na Camp Nou, ali samo na posudbu do kraja sezone. To i odgovara Barceloni jer zbog financijskog fair-playa trenutno ne mogu kupovati igrače.


Napoli dovodi veznjaka koji je oduševio igrama na Mundijalu

Azzedine Ounahi je svojim dobrim igrama na Svjetskom prvenstvo u Kataru skrenuo pažnju mnogih europskih klubova. Ovaj 22-godišnji marokanski veznjak trenutno igra za francuski Angers, ali vrlo brzo bi mogao promijeniti klub. Za njega su interes već ranije pokazali Leeds, Aston Villa i Roma, a izgleda kako je najveći favorit za njegovo dovođenje Napoli. Aktualni lider talijanskog prvenstva u potrazi je za veznjakom, a tamošnji mediji donose kako im je Ounahi prvi izbor. Angers bi mogao lijepo zaraditi jer Transfermarkt Marokanca procjenjuje na 15 milijuna eura. Prije Mundijala je vrijedio 3,5 milijuna eura, a dobra stvar za Angers je činjenica da Ounahi ugovor ima do 2026. jer je novi potpisao u kolovozu prošle godine.


Gotovo je: Barcelona i Atletico dogovorili prelazak Depaya

Španjolski nogometni velikani Barcelona i Atletico iz Madrida postigli su dogovor oko prelaska nizozemskog reprezentativnog napadača Memphisa Depaya iz Barcelone u Atletico, objavila je francuska novinska agencija AFP pozivajući se na izvor iz katalonskog kluba.

Vrijednost transfera navodno bi iznosila samo tri milijuna eura, a Depay bi s Atleticom potpisao ugovor do ljeta 2025.

Zbog brojnih ozljeda na početku sezone Depay nije mnogo igrao za Barcelonu ove sezone, a potom je izgubio i status kod trenera Xavija pa je dosada odigrao tek četiri utakmice i postigao jedan pogodak u tekućem natjecanju. Stoga je zatražio odlazak s Camp Noua i prije isteka ugovora u lipnju ove godine.


Bivši igrač Porta na Rujevici

Rijeka je dobila još jedno pojačanje. Na Rujevicu je stigao igrač koji je u mlađim uzrastima bio i kapetan Porta.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE


Bayern nakon vratara dovodi i veznjaka

Konrad Laimer je na pragu transfera u redove njemačkog prvaka Bayerna. Ovaj 25-godišnji veznjak RB Leipziga i austrijski reprezentativac je već neko vrijeme na meti Bavaraca, no sad je posao na pragu realizacije. Kako je izvijestio novinar Sport Bilda Christian Falk, Bayern se javio Laimerovom agentu, a sportski direktor Hasan Salihamidžić želi što prije zaključiti ovaj posao.


Monza ne može do Juranovića pa je dovela igrača kojeg je Tudor otpisao

Pol Lirola, 25-godišnji desni bek Marseillea koji je trenutačno na posudbi u Elcheu, prelazi u redove talijanskog prvoligaša Monze. Informaciju je objavio Gianluca Di Marzio. Španjolac se Marseilleu priključio iz Fiorentine u siječnju 2021. godine za 13 milijuna eura, odigrao je 51 utakmicu uz jedan pogodak i dvije asistencije. No, kako nije bio u Tudorovim planovima, potražio je novu sredinu. Vjerojatno je ovim transferom Monza odustala od nauma dovođenja hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića, koji je i dalje član Celtica iako za njega navodno postoji interes velikih europskih klubova.


Bayern ‘slomio‘ Borussiju

Hoće li Yann Sommer doći u Bayern ili neće? To pitanje muči navijače bavarskog kluba već danima od kada se Manuel Neuer ozlijedio, a čelnici Bayerna označili Švicarca kao prvi izbor za njegovu zamjenu. Sommer je odmah bio zainteresiran, ali moralo se nešto pitati i Borussiju iz Monchengladbacha koja je bila tvrda u pregovorima i sve do sada nije pristala na odlazak svojeg čuvara mreže. No, dobro obaviješteni Bild sada tvrdi kako je Bayern uspio ‘slomiti‘ svojeg rivala te da bi mogao braniti za Bayern već u petak u derbiju protiv Leipziga. Službena potvrda transfera navodno se očekuje u sljedećim satima ili najkasnije sutra ujutro. Bavarci će platiti 8 milijuna eura, a Borussia može zaraditi još 1,5 milijun na ime bonusa.


Guardiola uskoro bogatiji za još jednog wunderkinda iz Argentine

Ranije ovog mjeseca, Diario AR je objavio da će Manchester City aktivirati klauzulu za dovođenje veznjaka Máxima Perronea i očekuje se da će on stići na Etihad nakon Južnoameričkog nogometnog prvenstva za mlade u veljači. Prije tri dana, predsjednik Vélez Sarsfielda Sergio Rapisarda potvrdio je da su Građani dali ponudu, ali to ih nije uvjerilo. Šef kluba također je otkrio da je Pep Guardiola zvao igrača u tri različita navrata i pokušao ga nagovoriti da dođe u momčad. Čini se da postoji novi razvoj događaja. Prema talijanskom novinaru Fabriziju Romanu, igrač je ‘na korak od potpisa‘ za aktualnog prvaka Premier lige. Perrone u svom ugovoru ima otpusnu klauzulu od 8 milijuna eura, ali novinar tvrdi da će Englezi platiti više od ove cifre kako bi osigurali njegov potpis. Nakon što se ovaj 20-godišnjak pridruži Cityju, Guardiola će u rosteru dobiti još jednog talentiranog Argentinca uz Juliana Alvareza koji se pridružio iz River Platea i već sada pokazao kao pun pogodak.


Milan spustio rampu velikim klubovima i na pragu je potpisa novog ugovora sa Superstarom

Milan je svjestan kakvog dragulja u ekipi ima u liku i dijelu Rafaela Leãa i žele što brže pokrenuti pregovore oko novog ugovora s igračevim agentom. Talentirani Portugalac prema Transfermarktu vrijedi 85 milijuna eura, a Milan bi mu ponudio više od 7 milijuna eura neto plaće po sezoni, uključujući dodatne bonuse. Ove je godine postigao 8 pogodaka i 6 asistencija u 17 nastupa talijanske Serie A. Za njegove usluge interesirali su se Real Madrid, Chelsea, Manchester City kao i Bayern Munich.


Trampa na relaciji Napoli-Fiorentina

Novinar Gianluca Di Marzio prenosi kako je Napoli dogovorio dolazak novog čuvara mreže. U pitanju je Atalantin Pierluigi Gollin koji se nalazi na jednogodišnjoj posudbi u Fiorentini, nakon što se prošle sezone nije snašao u dresu Tottenhama. Ovoga će puta ostvariti transfer u aktualnog lidera Serie A, Napolija, a u suprotnom pravu, odnosno put Fiorentine trebao bi krenuti veteran napuljske momčadi Salvatore Sirigu. Nedostaje još samo formalizacija cijele operacije da se ona definitivno privede kraju, ali klubovi su postigli dogovor i oba igrača to prihvaćaju. Večeras Sirigu nije igrao u utakmici Coppa Italia protiv Cremonesea ni iz ovog razloga: sada je blizu oproštaja od Napolija - napisao je Di Marzio.


U Osijek stigla ponuda za Ivušića

Za nekoliko igrača Osijeka postoje ponude za transfere, neke su i odbijene kao neprihvatljive, a jedna od onih koja se našla na stolu je i za Ivicu Ivušića. Reprezentativnog vratara u svojim redovima, naime, želi ciparski klub šampionskih ambicija Paphos. Opširnije pročitajte OVDJE.


Ronaldu stiže nekadašnji suigrač iz Real Madrida?!

Cristianu Ronaldu uskoro bi se u Al-Nassru mogao pridružiti njegov nekadašnji suigrač iz Real Madrida Keylor Navas. Nekoliko izvora javlja da ambiciozni klub iz Saudijske Arabije namjerava u svoje redove namamiti vratara PSG-a koji je ugovorom za francuskog velikana vezan još 18 mjeseci. Iz Al-Nassra bi se na ovaj potez mogli odlučiti zbog ozljede prvog vratara, inače bivšeg člana Arsenala, Davida Ospine. Prema pisanjima Marce, klub je već krenuo pregovarati oko dovođenja Navasa do kraja sezone. Ronaldo i Navas su, podsjetimo, na Santiago Bernabeuu zajedno proveli četiri godine (2014. - 2018.).


17. siječnja

Sarabia u Wolverhamptonu

Dosadašnji krilni napadač Paris Saint-Germaina Pablo Sarabia pronašao je novi klub. Engleski Wolverhampton angažirao ga je do ljeta 2025. godine, te se očekuje da će predstavljati značajno pojačanje u borbi za opstanak.

Wolvesi su loše otvorili novu sezonu te je u misiju spašavanja stigao bivši trener Seville Julen Lopetegui, koji je 30-godišnjeg Španjolca vodio u španjolskoj U-19 reprezentaciji te kratko i u Sevilli 2019. godine.

Sarabia je stigao uz odštetu od pet milijuna eura, a u PSG-u je bio u sdrugom planu, te je ove sezone započeo tek tri prvenstvene utakmice. Wolvesima bi trebao donijeti iskustvo i kreaciju...


Stvara se najveća hrvatska kolonija na Otoku?

Tek što se malo stišala medijska ‘buka‘ oko zimskog transfera Josipa Juranovića, s Otoka stižu nove informacije o potencijalnoj promjeni sredine desnog beka Vatrenih i škotskog Celtica. Više pročitajte OVDJE


Ryerson došao iz Uniona u Borussiju Dortmund

Norveški branič Julian Ryerson novi je igrač Borussije Dortmund, objavio je trenutačno šestoplasirani klub njemačke Bundeslige.

Ryerson je u ovoj sezoni imao 21 nastup u dresu Union Berlina, a sa svojim novim klubom je potpisao ugovor do kraja lipnja 2026.

Borussia je odlučila angažirati 25-godišnjeg Norvežanina nakon što se ozlijedio belgijski reprezentativac Thomas Meunier.

"Pred nama su veliki sportski izazovi pa nam je potrebna stabilnost u obrani", izjavio je sportski direktor kluba iz Dortmunda Sebastian Kehl.

"Julian Ryerson je inteligentan, i u pozitivnom smislu agresivan, obrambeni igrač. Uz sve to, možemo ga koristiti na lijevoj i desnoj strani u sustavu s četvoricom ili trojicom igrača u obrani", dodao je Kehl.

Norveški reprezentativac je za Union Berlin igrao od 2018.

Borussia za vodećim Bayernom zaostaje za devet bodova, a u nedjelju će, u nastavku natjecanja u Bundesligi, ugostiti Augsburg.

U veljači momčad iz Dortmunda očekuje i nastup u osmini finala Lige prvaka, a suparnik "žuto-crnih" je londonski Chelsea.


Rijeka bez komentara o navodnoj ponudi Tenerifa za Vukčevića

Španjolski nogometni drugoligaš Tenerife pregovara s hrvatskim prvoligašem Rijekom oko kupnje crnogorskog lijevog beka Andrije Vukčevića (26), izvijestile su španjolska radijska postaja Cadena SER i novine Marca.

Vukčević je u Rijeku došao prije dvije godine iz belgijskog Beverena.

“Tenerife je odmakao u pregovorima s Rijekom oko kupnje te igraču nudi ugovor na minimalno godinu i pol dana”, izvijestila je Cadena SER ne navodeći izvor informacije.

Vukčević, koji ima tri nastupa za reprezentaciju Crne Gore, bio je u podmlatku španjolskog kluba Seville od siječnja 2016. do lipnja 2017. godine.

Luis Miguel Ramis, trener Tenerifa, bio je upitan na konferenciji za medije oko transfera u tom klubu s Kanarskih otoka, no rekao je samo da se sve “sporo odvija”.

Tenerife zauzimaju 17. mjesto među 22 kluba španjolske druge lige.

Rijeka se nalazi na 8. mjestu među deset klubova HNL-a, a iz kluba su odbili reći jesu li primili ponudu Tenerifa za Vukčevića.

"HNK Rijeka ne komentira navode, odnosno nagađanja vezano za transfere bilo kojeg igrača, radilo se o odlaznim ili dolaznim transferima", navedeno je u e-mailu poslanom Hini.

"U slučaju realizacije nekog transfera, odlaznog ili dolaznog, klub će, kao i svaki put dosad, obavjestiti medije i javnost", dodano je.

Vukčević je za Rijeku nastupio u 72 utakmice. Ugovor mu istječe u lipnju sljedeće godine, a tržišna vrijednost mu se kreće oko 700.000 eura, podaci su sa specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.


Giakoumakis na izlaznim vratima Celtica, Southampton želi Maedu

Grčki nogometni reprezentativac Giorgos Giakoumakis (28) napušta redove škotskog velikana Celtica i karijeru bi trebao nastaviti u japanskoj ekipi Uwara Red Diamonds.

Celtic u ovom trenutku u svojim redovima ima čak pet japanskih nogometaša (Kyogo Furuhashi, Yuki Kobayashi, Yosuke Ideguchi, Tomoki Iwata, Daizen Maeda), a čini se kako će suprotnom smjeru krenuti grčki napadač koji je pred vratima Uware.

Kako navode škotski mediji, Giakoumakis će preseliti u Japan za četiri milijune eura odštete. Klubovi još nisu potvrdili transfer, ali su navodno ostale tek formalnosti.

Grčki napadač je na Celtic Park stigao u kolovozu 2021. godine iz Venla premda je potpisao ugovor na pet godina, već nakon 18 mjeseci napušta klub. U 56 nastupa zabio je 25 golova.

Posljednji pogodak postigao je prošlog vikenda u 2-0 pobjedi protiv Kilmarnocka u polufinalu Liga kupa.

"Uživaj u svakom trenutku kao da ti je posljednji. Do finala! Hvala na neizmjernoj podršci," napisao je tada na društvenim mrežema.

Nagađa se kako bi još dva igrača škotskog velikana mogla napustiti Glasgow, naš Josip Juranović i japanski napadač Daizen Maeda.

Hrvatskog reprezentativca povezivalo se s Atletico Madridom, Barcelonom, Monzom, a sada se spominje i Espanyol.

Navodno je na izlaznim vratima i Japanac Maeda, kojeg su navijači hrvatske reprezentacije dobro upoznali na Svjetskom prvenstvu u Katru kada nam je zabio pogodak u osmini finala.

Navodi se kako Maedu prati Southampton koji je nedavno doveo hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića.


Kalaica potpisao za Lokose

Bivši Dinamov junior, Branimir Kalaica (24), potpisao je ugovor s Lokomotivom. Ovaj je srednji branič, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci napustio Benficu, u Lisabonu je od 2016. godine igrao za drugu momčad, a upisao je i jedan nastup (i jedan pogodak!) za prvi sastav portugalskog velikana. Bio je na Kajzerici na probi posljednjih mjesec i pol dana i u utorak je, dan uoči službenog početka prijelaznog roka u HNL, potpisao ugovornu obvezu s Lokosima.

Kalaica bi trebao pojačati posljednji obrambeni red, trener Lokosa, Silvijo Čabraja, sad u svlačionici ima četvoricu srednjih braniča. Uz Kalaicu, tu su De Haas, Salihu i ozlijeđeni Mersinaj, a po potrebi na tom mjestu može igrati i Bubanja, koji je ljetos iz nikšićke Sutjeske i doveden kao srednji branič, ali ustalio se, nakon odlaska Cokaja, na poziciji zadnjeg veznog.


Dortmund doveo zamjenu za ozlijeđenog Meuniera

Za glavnog rivala bavarskog giganta, Borussiju Dortmund potpisao je Julian Ryerson iz redova Unije Berlin kako prenosi Sky Germany i Sport1. Crno-žuti su navodno aktivirali otpusnu klauzulu od 5 milijuna eura u ugovoru norveškog reprezentativca. Očekuje se da Ryerson nakon što stigne na liječnički pregled u Dortmund i pridruži se ekipi popuni rupu na poziciji desnog braniča, nastaloj nakon ozljede Thomasa Meuniera koji će izbivati ​​nekoliko tjedana. Do sada je bio standardan u njemačkom klubu u kojega je došao 2018. godine iz Vikinga.


Aston Villi stiglo pojačanje iz MLS-a

Engleski prvoligaš Aston Villa pojačala je kadar za nastavak sezone u vidu 19-godišnjeg kolumbijskog napadača Jhona Durana. Južnoamerikanac je u Englesku stigao iz američkog Chicago Firea u kojemu je proveo jednu godinu te postigao osam golova u 27 nastupa. Duran slovi za iznimnog talenta te je dosada upisao tri nastupa na najbolju selekciju svoje zemlje. Kako bi se transfer kompletirao, još mora dobiti radnu dozvolu.


Nübel se neće vratiti u Bayern prije isteka posudbe

Agent njemačkog nogometnog vratara Alexandera Nübel (26) Stefan Backs otklonio je mogućnost ranijeg povratka njegova klijenta iz Monaca u Bayern. Nübel je na posudbu iz Bayerna u Monaco otišao još u ljeto 2021. godine te bi u Kneževini trebao ostati do kraja ove sezone te se tek tada vratiti u Bavarsku s obzirom da ima ugovor s Bayernom do ljeta 2025. No, nakon što je prvi vratar Bayerna Manuel Neuer prošloga mjeseca slomio nogu na skijanju te neće braniti do kraja ove sezone Nuebel je iskočio kao glavni kandidat da zauzme Neuerovo mjesto. Nakon ozljede Neuera Bayern je ostao na samo jednom iskusnom vrataru, 34-godišnjem Svenu Ulreichu, dok niti jedan drugi vratar iz aktualnog kadra nema iskustva igranja za prvu momčad.


Pojačanje za Igora Tudora i Marseille

Francuski veznjak Florian Thauvin (29) koji se 2018. godine okitio naslovom svjetskog prvaka u Rusiji, mogao bi po treći put u svojoj karijeri odjenuti dres OM-a, piše France Football. Pred igračem je treća sezona u meksičkom Tigresu, ali je potpuno pao u drugi plan otkako je trenersku klubu preuzeo Diego Cocca. Da stvar bude još gora, klub posjeduje maksimalan broj stranih igrača na svom popisu, a kako Thauvin ne igra, čini se da bi se upravo njega mogli riješiti. Francuzi navode kako je najbliže povratku u Marseille za koji je prvi put igrao od 2013. do 2015., a drugi mandat od 2016. do 2021.


Veznjak Manchester Uniteda na pragu posudbe

Manchester United zakazao je novu rundu razgovora s agentom talentiranog Urugvajca Facunda Pellistrija (21) o mogućoj posudbi u siječnju prenosi ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano. Isti autor piše kako se čeka odluka kluba i glavnog trenera Erika ten Haga jer su mnogi klubovi tražili posudbu, uključujući Valenciju, Bolognu i Flamengo. Još se ne zna u kojem će pravcu napadač otići na ‘kaljnje‘


Borussia odbila Bayern

Bayern je u potrazi za vratarom zbog ozljede Manuela Neuera, a jedna od glavnih meta im je švicarski veteran Yann Sommer. Ovaj 34-godišnjak je član Borussije Monchengladbach koja se ne želi olako oprostiti od vratara koji je upisao 80 nastupa za reprezentaciju Švicarske. Tako njemački mediji donose da je Borussia odbila ponudu Bayerna od 8 milijuna eura za Sommera.


Newcastle želi trojac iz Chelseaja

Chelsea je ove zime doveo dosta igrača pa bi na redu mogli biti i odlasci sa Stamford Bridgea, a to bi mogli da iskoriste u Newcastleu. Naime, Daily Telegraph tvrdi kako najbogatiji klub na svijetu želi dovesti čak tri igrača iz Chelseaja - na meti su im Hakim Ziyech, Conor Gallagher i Ruben Loftus-Cheek. Svu trojicu bi ‘Svrake‘ željele dovesti za vrijeme ovog prijelaznog roka.


Brazilac predstavljen u Nottinghamu

Nottingham Forest je predstavio svoje veliko zimsko pojačanje. Na City Ground je stigao Danilo, brazilski 21-godišnji veznjak koji je za 20 milijuna eura stigao iz Palmeirasa.


Španjolski reprezentativac stiže u Premier ligu

Dosadašnji veznjak PSG-a i španjolske reprezentacije Pablo Sarabia potpisat će tijekom dana ugovor s Wolverhamptonom. Liječnički pregled je dogovoren i klub bi ga uskoro trebao i službeno predstaviti. Sky Sports javlja da će 30-godišnji Španjolac potpisati na dvije i pol godine, a premierligaški klub za njega će izdvojiti pet milijuna eura, što je čak 15 manje od njegove tržišne vrijednosti prema Transfermarktu. Wolverhampton bi, uz Sarabiju, ovoga tjedna trebao predstaviti i Joãa Gomesa.

16. siječnja

Vratar mladih Modrih i bivši hajdukovac karijeru nastavljaju u susjedstvu

Donedavni vratar juniorske momčadi Dinama Luka Pršlja te napadač Tomislav Kiš postali su novi članovi Zrinjskog, bosanskohercegovačkog nogometnog prvaka, objavili su službeno iz mostarskog kluba.

Kiš je još kao 9-godišnjak ušao u školu zagrebačkog Dinama, da bi 2011. preselio u U-19 sastav Hajduka i kasnije ušao u prvi tim, ali uglavnom odlazio na posudbe (Dugopolje, Gorica, DNŠ Zavrč). Na ljeto 2015. Hajduk ga je prodao belgijskom Kortrijku za 150 tisuća eura.

"Suradnja između aktualnog prvaka i 28-godišnjeg napadača je dogovorena do 31. svibnja 2024. godine, a Kiš u redove lidera prvenstva stiže nakon angažmana u mađarskom Mezőkövesdu. Dobrodošao, Tomislave!" - još je u subotu objavio Zrinjski, a danas je služben postao još jedan transfer, onaj Luke Pršlje.

Pršlja je 18-godišnji vratar koji je u omladinskom pogonu Dinama od 2012., a prikupio je i pet nastupa za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Luka Pršlja od danas je i službeno novi igrač HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja između lidera prvenstva i 18-godišnjeg vratara je dogovorena na tri i pol godine. Pršlja je U19 reprezentativac BiH, a u redove aktualnog prvaka stiže iz GNK Dinamo Zagreb. Novi vratar Plemića s prvom momčadi trenira od početka priprema, a do kraja aktualne sezone imat će pravo nastupa i za našu U19 momčad. Dobrodošao, Luka!" -poručili su iz Zrinjskog.

Zrinjski je trenutno vodeća momčad Premijer Lige s 39 bodova, tri više od prvog pratitelja Širokog Brijega.


Bivša zvijezda Dinama pronašla novi klub

Junior Fernandes svojevremeno je "žario i palio" travnjacima HNL-a, a navijačima zagrebačkog Dinama posebno će u sjećanju ostati njegov pogodak Arsenalu u Ligi prvaka 2015. godine. Čileanac sada ima novi klub, iz Universidad de Chilea preselio je u turskog drugoligaša Manisu u transferu bez odštete. Fernandes je nepune četiri godine karijere (2013. - 2017.) proveo kao igrač Dinama te upisao 51 gol uz 20 asistencija (158 nastupa), da bi preselio u turski Alanyaspor, te kasnije još nastupao u dresu Ittihad Kalbe i Bašakšehira.


Marco Reus se povezuje s odlaskom u Manchester United

Engleski mediji pišu tijekom ponedjeljka kako je uskoro moguć dolazak 33-godišnjeg Marca Reusa, nogometaša dortmundske Borussije, u Manchester United.

Reusu na kraju ove sezone ističe aktualni ugovor s njemačkim klubom, a isti izvori navode kako je njegov menadžer već obavio nekoliko razgovora s klubom s Old Trafforda.

U karijeri je Reus igrao za samo tri kluba. Profesionalnu karijeru je počeo u Rot Weiss Ahlenu, potom je igrao za Borussiju iz Moenchengladbachu, dok je u Borussiju iz Dortmunda došao 2012. godine.

Ove sezone je postigao tri pogotka, uz četiri asistencije, za ‘žuto-crne‘ iz Dortmunda, dok je ukupno za Borussiju (D) odigrao čak 252 prvenstvene utakmice te je postigao 110 pogodaka.

Trebao je putovati i na nedavno Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin bio Katar, ali nije bio u njemačkoj reprezentaciji zbog ozljede.


Nova kombinacija u slučaju Brozovića, Xavi želi Vatrenog ispred Argentinca

Španjolski list Marca detaljnije je obradio eventualnu razmjenu na relaciji Barcelona - Inter Milan. Otprije je poznato da bi se Marcelo Brozović mogao zaputiti u Barcelonu, a u suprotnom smjeru tada bi išao Franck Kessie. No, Marca navodi da Inter razmišlja o kombinaciji u kojoj bi igrača ‘Blaugrane‘ dobila u zamjenu za svog napadača Jaquina Correau. Tvrde da trener Xavi Hernandez nije bio zadovoljan tom idejom, te je upravi jasno poručio da mu nije potreban argentinski napadač, već da bi radije prihvatio Brozovića u svom sastavu. Više o kombinaciji s veznjakom Vatrenih u centru pozornosti pročitajte OVDJE.


Gorica predstavila napadačko pojačanje

Gorica je i službeno predstavila svoje veliko pojačanje, 34-godišnjeg slovenskog napadača Tima Matavža. Osim u Sloveniji, on je u karijeri igrao u Nizozemskoj, Njemačkoj, Italiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj te na Cipru, a najviše uspjeha je imao dok je bio u redovima PSV-a. Tamo je u 102 utakmice postigao 44 i asistirao za 18 golova. Za reprezentaciju Slovenije je nastupio 39 puta i zabio 11 golova.


Chelsea se ne zaustavlja na Mudryku, Boehly dovodi Potteru bivše igrače

Najveći potrošač otkako je 1.siječnja započeo zimski prijelazni rok, dakako je Chelsea. Plavci su jučer službeno predstavili novo pojačanje vrijedno 70 milijuna funti, Mykhaila Mudryka, a prethodno su doveli braniča Monaca Benoita Badiashilea za 38 milijuna kao i Joao Felixa na posudbu iz Atletico Madrida koju su morali platiti 11 milijuna funti. Međutim, vlasnik kluba Todd Boehly nastaviti će svojem treneru Grahamu Potteru dovoditi pojačanja, a ovoga puta iz njegovog bivšeg kluba, Brightona. Kako navodi SkySport Chelsea je zainteresiran za usluge 21-godišnjeg veznjaka Moisesa Caiceda kao i za Leandra Trossarda (28). Transfermarkt njihovu zajedničku vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura, ali trebat će se Chelsea sigurno puno više isprsiti kako bi osigurao potpis makar jednoga od njih dvojice.


Nepoznati Hrvat eksplodirao u Sloveniji i otišao u Belgiju

Povećava se hrvatska kolonija u belgijskoj ligi. Novi član Oostendea, momčadi koja se trenutno nalazi na 16. mjesto tamošnje Jupiler Pro Lige, postao je 22-godišnji napadač Ivan Durdov. On je u Belgiju otišao iz momčadi Domžale i to nakon što je u 17 utakmica slovenskog prvenstva postigao 7 golova i imao 3 asistencije. Durdov je juniorsku karijeru proveo u Adriaticu i Splitu da bi ga Osijek sa 17 godina uzeo u svoju drugu momčad. Bio je i član Solina, Rudeša i Orijenta odakle je prošlog ljeta otišao u Domžale, a da nije odigrao niti jednu utakmicu u najvećem rangu hrvatskog natjecanja. Durdov je nakon toga eksplodirao u Sloveniji te ostvario transfer u Oostende, a on ima i jedan nastup za hrvatsku U20 reprezentaciju. Domžale bi na ime odštete trebalo dobiti između 500 i 600 tisuća eura


Barca i Inter razmjenjuju napadače?

Na pomolu je zamjena nogometaša između Barcelone i Intera. Španjolski novinar Gerard Romero donosi kako dva kluba dogovaraju zamjenu između Memphisa Depayja i Joaquina Corree. Oba napadača imaju po 28 godina, oba su procijenjena na 20 milijuna eura, a Romero tvrdi kako ova razmjena ovisi o Memphisu koji se još nije odlučio je li spreman napustiti Camp Nou.


Tottenham dovodi Zaniola?

Ivan Perišić bi mogao dobiti novog suigrača iz Serie A. Engleski The Sun donosi kako je Tottenham zainteresiran za dovođenje 23-godišnjeg talijanskog reprezentativca Nicole Zaniola. Ovaj veznjak je 2018. prešao iz Intera u Romu, a ove sezone je zbog nešto slabijih igara često bio kritiziran od Rominih navijača. Upravo zbog toge je Zaniolo, kako tvrdi The Sun, sklon promjeni sredine, a Tottenham je zainteresiran za njegovo dovođenje. Transfermarkt Zaniola procjenjuje na 30 milijuna eura.


15. siječnja

Mudryk predstavljen u Chelseaju?

Engleski nogometni prvoligaš Chelsea angažirao je ukrajinskog napadača Mykhaila Mudrika (22), dosadašnjeg člana Šahtara iz Donecka, s kojim je potpisao ugovor na sedam i pol godina.

Vrijednost transfera je 70 milijuna eura, a mogla bi narasti i do 100 milijuna ovisno o dodatnim bonusima.

Mudrik je već peto novo ime u redovima "plavih" u siječnju, nakon Benoita Badiashilea, Davida Fofane, Andreya Santosa i Joaoa Felixa.

Mladi je Ukrajinac postao tek drugi igrač iz te zemlje u redovima Chelsea, dosada je jedini član momčadi sa Stamford Bridgea bio legendarni Andrij Ševčenko.


Arsenal našao zamjenu za Mudryka u igraču koji poznaje Premiership

Britanski mediji prenose da je Arsenal u Barceloni pronašao krilnog igrača po svom ukusu. Raphinha, igrač kojeg su pokušali potpisati u ljeto 2022., ali koji im je tada iskliznuo kroz prste i iz Leedsa potpisao za Katalonce. Obzirom da im je Chelsea "preoteo" Mykhaila Mudryka, "Topnici" neće gubiti vrijeme i već povlače poteze da se pokuša potpisati Brazilca. Barca je za krilnog napadača platila 58 milijuna plus sedam milijuna u varijabilnim isplatama, što bi katalonski div želio nadoknaditi prodajom.


Pitanje trenutka kada će Mudryk staviti potpis na ugovor s Chelseajem

Iako još nije službeno predstavljen kao novi igrač londonskog kluba, Mykhailo Mudryk glavna je zvijezda društvenih mreža Chelseaja, što znači kako je sve dogovoreno oko tog posla. Englezi će Šahtaru za njega platiti oko 100 milijuna eura


Inter ostaje bez pouzdanog braniča

Slovački reprezentativac Milan Škriniar i milanski Inter, po završetku tekuće sezone trebali bi krenuti različitim putevima, prenosi La Gazzetta dello Sport. Stoper, koji će 11. veljače napuniti 28 godina, ima važeći ugovor do kraja lipnja ove godine, a izvjesno je kako će "nerazzurre" napustiti po isteku ugovora, bez odštete.


Guardiola zagrizao za mladog Argentinca

Máximo Perrone 20-godišnji je defenzivni veznjak argentinskog Véleza, a predsjednik kluba potvrdio je kako se o njegovim uslugama glasno raspituje Manchester City.

- Dali su nam ponudu, ali nismo bili zadovoljni. On je igrač sjajnog kalibra, a Pep Guardiola zvao nas je tri puta - rekao je Sergio Rapisarda, predsjednik Véleza.
Odšteta klauzula za Perronea iznosi osam milijuna eura, a važeći ugovor ima do kraja 2023. godine.


Di Marzio tvrdi: Barcelona poslala službenu ponudu za Marcela Brozovića!

Talijanski ekspert za transfere Gianluca di Marzio objavio je kako je katalonski klub ozbiljno zagrizao za hrvatskog reprezentativca. Posao bi se trebao realizirati kao razmjena igrača s Interom u koju je uključen i Barcin veznjak Franck Kessie. Više o velikom dogovoru pročitajte OVDJE.


Rekordni transfer Leedsa!

Francuski napadač Georginio Rutter koji je dosad igrao u Hoffenheimu kao suigrač našeg Andreja Kramarića pojačao je redove Leeds Uniteda. Engleski klub potvrdio da je da je posao realiziran, a otočki mediji barataju s iznosom od čak 40 milijuna eura odštete njemačkom klubu.

20-godišnji Rutter je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.


14. siječnja 2023.

Everton se mora pojačati ako misli ostati u Premershipu

Španjolski mediji javljaju kako je Everton vrlo zainteresiran za potpis Felipea Monteira. Branič igra za Atletico, a na meti je i Wolvesa. Ali Lampardova momčad bi trebala imati glavnu riječ. Everton cilja na braniča kako bi pojačao vlastitu obranu u pokušaju izbjegavanja relegacije u drugi rang "Otočkog" nogometa. Ipak, u Lampardovoj momčadi znaju da to neće biti lak posao i da će morati dati dobru ponudu ako misle zadovoljiti apetiti "Atleta".


Wolverhampton dovodi drugo pojačanje zimskog prijelaznog roka

Pablo Sarabia pao je u nemilost kvalitete kadra Paris Saint-Germaina i završit će prelazak u Premierligaša Wolverhampton. Dva su kluba postigla dogovor o transferu bivšeg krilnog napadača Seville, a ponuda odgovara PSG-ovoj procjeni igrača. Sarabia je već dogovorio osobne uvjete, tvrdi talijanski gruru za transfere Fabrizio Romano. Tako će "Vukovi", koji su također potpisali Matheusa Cunhu iz Atlético Madrida u siječanjskom prijelaznom roku, platit Parižanima naknadu od 5 milijuna eura plus dodatke.


Darijo Srna Mudryka prodao Chelseaju!?

Chelsea je sa Shakhtarom iz Donjecka dogovorio odštetu za Mykhaila Mudryka i tako, čini se, preoteo Arsenalov prioritet u zimskom prijelaznom roku.

Bivši kapetan Hrvatske i aktualni sportski direktor Šahtara Darijo Srna doputovao je u London gdje se sastao i pregovarao s predstavnicima obaju klubova. Momčad Mikela Artete dugo je vodila u potjeri za ukrajinskim 22-godišnjakom, ali Chelsea je pristao platiti Shakhtaru 62 milijuna funti unaprijed plus potencijalnih 26,5 milijuna u dodacima nakon pregovora u Poljskoj. Za usporedbu, Arsenal je bio spreman platiti oko 75 milijuna funti. Ako transfer bude završen, ukrajinski internacionalac s osam nastupa za nacionalnu vrstu postao bi drugo najskuplje potpisivanje u povijesti kluba.

Dogovor je potvrdio i stručnjak za transfere Fabrizio Romano.


Amrabat želja Jürgena Klopp, ali veznjak ima drugačije zamisli

Sofyan Amrabat je privukao veliku pažnju Liverpoola. Kako izvještava Mirror, Redsi su se sastali s igračevim agentima kako bi uvjerili marokanskog veznjaka da se pridruži engleskom klubu. Amrabat pak, čeka ponudu Atletico Madrida, za koje je sam rekao kako bi uživao noseći njihov dres. Ovaj 26-godišnjak zapeo je za oko mnogim europskim velikanima zbog svoje sveobuhvatne aktivnosti, vizije i energije na turniru u Kataru, pomažući Maroku da postane prva afrička nacija koja je stigla do polufinala natjecanja.


Španjolski velikan želi kapetana Dinama?

Nekoć veznjak poznat po borbenosti i požrtvovnosti, a danas u ulozi stratega. Gennaro Gattuso, trener Valencije, traži pojačanja, a Marca prenosi kako je 45-godišnji Talijan oko bacio i na kapetana Dinama - Arijana Ademija. Više možete pročitati OVDJE


Čolina i službeno u Augsburgu

Njemački bundesligaš Augsburg dan nakon Diona Drene Belje doveo je još jednog igrača iz HNL-a. Ovoga puta riječ je o polivalentnom igraču Hajduka, Davidu Čolini. Posao je objavljen u subotu ujutro, dva dana nakon što je Čolina otišao u Njemačku.

Dodajmo kako je Hajduk s finskim prvoligašem KuPS dogovorio posudbu 20-godišnjeg lijevog beka Ivana Dominića koji je prošlu polusezonu s dvojnom registracijom nastupao za Solin. Posudba će trajati pola godine.


Brekalo u Fiorentinu?

Josip Brekalo najnovija je želja Fiorentine. Talijanski prvoligaš sada pregovara s njemačkim Wolfsburgom za preuzimanje njegova ugovora. Novinar Nicolo Schira javlja da za njega u Firenci imaju spreman trogodišnji ugovor s plaćom od 1.8 milijuna eura. Brekalo je još ranije bio povezivan s dolaskom u Dinamo, no čini se kako je sve izglednije da će karijeru nastaviti u Serie A.


Barcelona poslala ponudu za Brozovića?

Marcin urednik Gerard Romero objavio je da je Barcelona ponovno zainteresirana za dovođenje hrvatskog nogometnog reprezentativca Marcela Brozovića iz Intera. Na Camp Nou bi htjeli napraviti zamjenu pa Interu poslati Francka Kessieja koji ih nije uspio očarati ove jeseni.


13. siječnja 2023.

Benfica kupila Danca i Norvežanina

Portugalski nogometni velikan Benfica pojačao je redove angažiravši dvojicu mladih nogometaša sa sjevera Europe.

Novi članovi lisabonskog kluba su 18-godišnji norveški krilni igrač Andreas Schjeldrup i 22-godišnji danski napadač Casper Tengstedt.

Prema pisanju norveških medija Schjeldrup je na Luz stigao iz Nordsjallanda za 10 milijuna eura, dok je Tengstedt stigao iz Rosenborga za sedam milijuna eura.

Benfica je vodeća u portugalskom prvenstvu nakon sa 40 bodova, šest više od Brage, dok je Porto treći sa 33 boda.


Weghorst ipak stiže u Manchester United

Talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano javlja da su konačno dogovoreni svi uvjeti glede prelaska Wouta Weghorsta iz Burnleyja u redove Manchester Uniteda na posudbu do kraja sezone. Zadnji detalj koji se "peglao" bio je onaj o otkupu njegova ugovora, a taj detalj neće biti ugraviran u posudbu. Dakle, Nizozemac će se 1. srpnja ponovno vratiti u Burnley.


Osasuna odbila ponudu za Budimira

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Budimir bio je želja talijanskog prvoligaša Verone. No, posao njegova dovođenja na posudbu neće biti proveden, klub iz Španjolske odbio je mogućnost slanja Vatrenog na posudbu. Diario de Navarra piše kako su u Osasuni koncentrirani na nastavak sezone za kojeg neće tražiti pojačanja. Verona je u međuvremenu potpisala Jaydena Braafa iz dortmundske Borussije. Španjolski list ističe kako Budimirov ugovor s Osasunom traje do ljeta 2025. godine, a ima i izlaznu klauzulu od 20 milijuna eura.


Arsenal ne odustaje od velikog pojačanja

Specijalist za transfere Fabrizio Romano javlja da je Arsenal poslao novu ponudu za Mihajla Mudrika. Pregovori Šahtara i engleskog kluba su u tijeku, a prema trenutno dostupnim informacijama Topnici vode u utrci. Romano dodaje i kako Chelsea, koji je navodno isto zainteresiran za ukrajinsku zvijezdu, još nije poslao službenu ponudu, dok je ona Arsenala teška skoro pa 70 milijuna eura. U igri su i bonusi, a Mudrik je navodno dao zeleno svjetlo i sad je sve na klubovima.


12. siječnja 2023.

Veznjak za kojega su se raspitivali Liverpool i Manchester United produžio suradnju s Milanom

Ismael Bennacer (25) stavio je na potpis na novi ugovor s Milanom, produživši tako svoju vjernost do lipnja 2027. Ovaj alžirski veznjak pridružio se Rossonerima u ljeto 2019. iz Empolija za nešto manje od 18 milijuna eura te je izrastao u ključan kotačić momčadi Stefana Piolija. Prema novom ugovoru, piše Transfermarkt, Bennacer će zarađivati 4,2 milijuna eura po sezoni, a njegova otkupna klauzula od 50 milijuna eura postat će aktivna u ljeto 2024. Za njegove su usluge interes pokazali klubovi iz engleske Premier lige, prvenstveno Liverpool i Manchester United, ali su se iz prijestolnice mode brzo aktivirali i sačuvali svoju ‘zlatnu koku.‘


Agent Nica Zaniole razgovarat će s Romom o novom ugovoru

Talijanski napadač Nico Zaniolo otkrio je u razgovoru za Sportmediaset kako će uskoro biti poznata njegova budućnost u dresu Rome za koju nastupa od 2018. godine. Za klub iz glavnog grada Italije vezan je do ljeta 2024. godine, ali ga se već dugo vremena povezivalo s odlaskom u Juventus. Nico je bio jasan: "Dobro mi ide u Romi i trenutno razmišljam samo o utakmicama koje nam dolaze. Moj agent će razgovarati s klubom, ja se time ne bavim.” Ove je godine u talijanskom prvenstvu upisao 13 nastupa u kojima je samo jednom zatresao protivničku mrežu.


Odrekao se velikih novaca i došao spasiti Genou

Nekada jedan od najvećih talenata talijanskog nogometa i svojevremeno reprezentativac, danas 36-godišnji veteran Domenico Criscito odrekao se velikog novca koji je zarađivao igrajući za Toronto kako bi se vratio u svoju Genou i na kraju karijere pomogao klubu da se vrati u Serie A.

S Genovom je potpisao ugovor vrijedan 2274 eura mjesečno. Toliku će plaću imati do ljeta kada mu istječe ugovor. To je zakonski minimum za plaću svakog nogometaša Serie B starijeg od 24 godine. Usporedbe radi u Kanadi je zarađivao 2 i pol milijuna dolara godišnje. Genoa se trenutno nalazi na trećem mjestu drugog razreda talijanskog nogometa sa šest bodova manje od prvoplasiranog Frosinonea. Bit će mu ovo četvrti put da igra u dresu kluba u kojemu je ponikao i započeo svoju karijeru.


Perišić na ljeto ostaje bez suigrača

Kako javlja Daily Telegraph ovo će biti posljednja sezona za Lucasa Mouru u dresu Tottenham Hotspura. Ugovor brazilskog napadača istječe na kraju sezone, a iz uprave Spursa su odlučili da neće iskoristiti klauzulu produljenja na jednu godinu. On će ovog ljeta napustiti klub kao slobodan igrač, a najveći interes pokazao je klub iz njegovog rodnog grada, São Paulo. Da Moura ove godine nije u planovima Antonija Contea pokazuje činjenica da niti jednu utakmicu Premier lige nije krenuo od prve minute, a u njih osam upisao je ulaske s klupe. U svakoj bez učinka.


Rebić ipak ostaje u Milanu?

Iako je talijanska La Gazzetta dello Sport u srijedu pisala kako je sudbina Ante Rebića u Milanu pod upitnikom, tehnički direktor kluba Paolo Maldini izjavom je dao drugačije stajalište. On je za MilanNews upitan o tome što navijači mogu očekivati u ovom prijelaznom roku, s obzirom da se spominjalo dovođenje novog vratara, kao i alternativa u prednjem dijelu terenu gdje bi Hakim Ziyech iz Chelseaja došao kao zamjena za Rebića, "Nećemo raditi velika ulaganja i nećemo raditi ništa na zimskom tržištu,” rekao je. Stoga će Pioli morati izvući najbolje iz momčadi koju ima na raspolaganju čak i unatoč dugoj listi problema s ozljedama s kojima se njegovi igrači bore. A isto tako, Ante Rebić će imati sigurnu rolu u klubu s kojim ga ugovor veže do ljeta 2025. godine.


Weghorst potpisuje za Manchester United

Talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano javlja da je sve dogovoreno na relaciji koja brojne klubove povezuje s Woutom Weghorstom. Iz turskog Besiktasa pristali su raskinuti valjani ugovor o posudbi s njime, pa će nogometaš Burnleyja drugi dio sezone odraditi na Old Traffordu, kao igrač Manchester Uniteda. S Old Trafforda će putem Istanbula otići 3 milijuna eura odštete kako bi se isplatilo turski klub, koji ga je po prvotnom planu trebao zadržati do ljeta.


Aubameyang ne može natrag u Barcelonu?

Španjolski mediji jutros pišu o mogućnosti da se Pierre-Emerick Aubameyang u siječnju iz Chelseaja vrati u Barcelonu, iz koje je ljetos i otišao na Stamford Bridge. No, niti Španjolski nogometni savez ne dopušta igračima da u tijeku jedne sezone budu registrirani tri puta. To znači da bi, osim u slučaju pronalaženja nekog angažmana u ligi koja to dopušta, Aubameyang mogao ostati u Londonu barem do kraja ove sezone.


11. siječnja 2023.

Pele se nudi Hajduku

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius je s Bijelima u Novigradu gdje se klub priprema za nastavak sezone. Nikoličius je od tamo objavio fotografiju na Instagramu, a u komentarima mu se ponudio nogometaš iz Gane.

"Dobro jutro gospodine Mindaugas Nikoličius. Moje ime je Mohammed Awal Pele. Nogomeaš sam iz Gane. Igram na krilu, jako sam brz i vješt. Bio bih zahvalan kada biste mi dali priliku da razvijem svoje talente i pozvali me na probu. Molim vas, gospodine Mindaugas Nikoličius", poručio je Pele.


I Roma želi Josipa Juranovića

Talijanski velikan Roma se uključio u utrku za Josipa Juranovića, piše La Gazzeta dello Sport. Vatreni je dobrim igrama na Svjetskom prvenstvu privukao brojne velikane, a sada izgleda da ga želi i Jose Mourinho. Roma bi se htjela riješiti Nizozemca Ricka Karsdorpa koji nije u dobrim odnosima s Mourinhom koji ga je nazvao amaterom i poručio mu da potraži novi klub.

Njegovim odlaskom će se otvoriti mjesto na desnom boku, a Mourinho navodno želi baš Juranovića koji je prva želja Rome. Ako ne uspiju dovesti Hrvata, okrenut će se Hamariju Traoreu iz Rennesa. Osim Rome, hrvatskog reprezentativca žele i Manchester United, Barcelona, Espanyol i Monza.


Aubameyang se vraća u Barcelonu?

Chelsea je prošlog ljeta za Pierrea-Emericka Aubameyanga Barceloni platio 10 milijuna eura, a sada bi ga mogli besplatno vratiti Španjolcima. Zbog pravilnika FIFA-e isti igrač ne može u jednoj sezoni nastupati za viđe od dva kluba pa je povratak u Barcu jedina opcija.


Još jedan slavni igrač otišao na Bliski istok

Javier Pastore je igrao sjajno u Palermu između 2009. i 2011. da bi zatim ostvario veliki transfer u PSG, a kasnije je nastupao i za Romu, odnosno Elche. Iz španjolskog kluba sada je otišao u Katar, u tamošnji klub Qatar SC.


Udinese prodao Matu Jajala

Talijanski prvoligaš Udinese odlučio je prodati 34-godišnjeg veznog nogometaša Matu Jajala, nekada hrvatskog, a kasnije bosansko-hercegovačkog reprezentativca.

Ove sezone Jajalo je upisao tek četiri službena nastupa za Udinese, a nova postaja za ovog nogometaša je Venezia, tamošnji član Serie B. Venezia je trenutačno u donjem domu drugoligaške ljestvice, na 17. mjestu.

Jajalo je karijeru počeo u Slaven Belupu gdje je igrao od 2007. do 2009. godine. Potom je nastupao za Sienu, Koeln i Sarajevo, dok je tijekom 2014. i 2015. nosio dres Rijeke. Dugo se potom zadržao u Palermu, dok je od 2019. godine bio član Udinesea.

Za hrvatsku mladu U21 reprezentaciju je odigrao čak 21 utakmicu te je pritom postigao četiri pogotka. Upisao je i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, dok je 2016. godine odlučio promijeniti reprezentaciju te je igrao za Bosnu i Hercegovinu za koju je upisao 11 nastupa.


Rebić uskoro napušta Milan?

Ante Rebić je u Milan došao u rujnu 2019, a izgleda kako se njegova era u redovima Rossonera bliži kraju. Naime, La Gazzetta dello Sport donosi kako je talijanski klub spreman na prodaju hrvatskog napadača kako bi se otvorilo mjesto za novo pojačanje.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE


Livaković na meti Villarreala

Hoće li Dominik Livaković biti drugi Dinamov reprezentativac koji će ove zime otići u inozemstvo? Mislav Oršić je već u Southamptonu, a španjolski mediji tvrde kako bi 28-godišnji vratar mogao otići u Villarreal.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE


Deset igrača za 174,85 miilijuna eura

Ovo je 10 najskupljih transfera u prvih 10 dana zimskog prijelaznog roka:

Cody Gakpo (PSV - Liverpool), 42 milijuna eura

Benoit Badiashile (Monaco - Chelsea), 38 milijuna eura

Gerson (Marseille - Flamengo), 15 milijuna eura

Carlos Alcaraz (Racing - Southampton), 13,65 milijuna eura

Andrey Santos (Vasco de Gama - Chelsea), 12,5 milijuna eura

Farnando Gorriaran (Santos Laguna - Tigres), 12,2 milijuna eura

Maximilian Wober (Salzburg - Leeds), 12 milijuna eura

David Datro Fofana (Molde - Chelsea), 12 milijuna eura

Evander (Midtjylland - Portland), 9,5 milijuna eura

Geronimo Rulli (Villarreal - Ajax), 8 milijuna eura


Atletico Madrid ‘krade‘ željeno pojačanje Rome i Juventusa

Roma i Juventus povezivali su se s Memphisom Depayem, ali sada se navodi da bi napadač Barcelone mogao prijeći u Atletico Madrid.

Nizozemski internacionalac trebao je postati slobodan igrač na kraju sezone i moglo bi mu se dopustiti da ode u siječnju za vrlo malu naknadu, jer Katalonci bi svakako voljeli uštedjeti na njegovoj plaći.

Juve je bio zainteresiran tijekom ljeta, ali nije uspio pristati na njegove zahtjeve, dok se s druge strane Roma nadala da bi prisustvo Josea Mourinha moglo natjerati Depaya da smanji svoja očekivanja.

Navodno je sada u igru ušao i Atletico Madrid koji je Depaya vidi kao zamjenu za Joaa Felixa


10. siječnja 2023.

Josip Brekalo neće u Dinamo?

Josip Brekalo je želja Dinama na zimskom prijelaznom roku, no osim Modrih interes pokazuju i talijanski prvoligaši. Nakon Monze, u igru se uključila i Fiorentina koja ga želi na ljeto kada će biti slobodan igrač.

Više pročitajte OVDJE.


Juranović na meti Manchester Uniteda

Prema pisanju Sky Sportsa, Manchester United je zainteresiran za dovođenje Josipa Juranovića koji je oduševio igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Više pročitajte OVDJE.


Dinamo raskinuo ugovor s ‘novim Olmom‘

Nakon tri godine i svega 17 odigranih utakmica, Dinamo je raskinu ugovor s velškim veznjakom Robbiejem Burtonom. Velšanin je u Maksimir stigao iz U23 momčadi Arsenala s epitetom velikog talenta, uostalom bio je kapetan rezervne momčadi "Topnika" i mladi reprezentativac Walesa, no nije se nametnuo pa su Modri sada raskinuli ugovor.

Više pročitajte OVDJE.


David Čolina odlazi u Bundesligu

David Čolina prelazi iz Hajduka u Augsburg koji ga prati već neko vrijeme. Transfer bi trebao iznositi oko 750.000 eura s bonusima.

Više pročitajte OVDJE.


Bivši Dinamov igrač otišao u Srbiju

Srpski drugoligaš Zlatibor doveo je bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske Mislava Komorskog. Komorski je prošao Dinamovu školu, a prvu HNL igrao je za Lokomotivu, Hrvatski dragovoljac i Inter iz Zaprešića. Osim toga, nastupao je za indijski NortEast United, kao i za Sesvete, Orijent i Kustošiju.


Atletico našao zamjenu za Felixa

Ateltico Madrid poslao je Joao Felixa na posudbu u Chelsea do konca sezone za 11 milijuna eura, a sada će se okrenuti ulaznim transferima. Prema pisanju španjolskih medija, prvi izbor Diega Simeonea je napadač Betisa Borja Iglesias, međutim potencijalnom poslu ispriječila se odštetna klauzula. Naime, sloboda španjolskog napadača prema klauzuli ugrađenoj u njegov ugovor iznosi okruglih 100 milijuna eura. Naravno kako u Betisu ne mogu računati na taj iznos, ali prvog strijelca momčadi (a zabio je osam prvenstvenih golova ove sezone) planiraju dobro naplatiti.

Druga, financijski ipak prihvatljivija opcija, je Memphis Depay. Nizozemcu koji je ljetos bio na pragu transfera u Juventus ugovor istječe u lipnju i Barceloni je u interesu koliko-toliko zaraditi na njegovom transferu jer u protivnom će Camp Nou za nekoliko mjeseci napustiti čistih papira. Pojedini španjolski mediji čak su i prenijeli kako će predstavnici Atletica i Barcelone do kraja tjedna sjesti i razgovarati o mogućem Depayevu transferu.


Novi talentirani klinac u Salzburgu

Salzburg nastavlja s dovođenjem talentiranih nogometaša iz cijelog svijeta. Tako su danas objavili kako je njihov član postao Alessandro Ciardi koji je stigao iz milanskog Intera. Ovaj 16-godišnjak igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, a redovni je član talijanske U16 reprezentacije.


Atletico produžio ugovor s Felixom pa ga poslao na posudbu u Chelsea

Španjolski mediji su potvrdili, Joao Felix do kraja sezone nosit će dres londonskog Chelseaja. Na Stamford Bridgeu zadržat će se samo do 30. lipnja ove godine, kada će se vratiti u Madrid, gdje je prije odlaska u London potpisao produljenje valjanog ugovora do lipnja 2027. godine.

Chelsea će preuzeti sva njegova primanja na sebe do ljeta, a Atletico je novi ugovor s njime potpisao kako bi izravnao knjigovodstvene papire. Sve skupa, Chelsea će Atleticu kao odštetu za posudbu platiti između 5 i 6 milijuna eura, a sav bi posao uključujući i plaću Londončane mogao stajati oko 11 milijuna eura.

Očekuje se da će Chelsea u tijeku utorka i službeno potvrditi dovođenje Felixa koji bi u Londonu trebao oživjeti karijeru, ali i pomoći Plavcima koji su u velikoj krizi rezultata i realizacije.


Newcastle sve bliže dovođenju njemačkog wunderkinda

Kako javlja Evening Standard Newcastle je stupio u kontakt s tinejdžerom Borussije Dortmund Youssoufom Moukokom (18). Njemačkom reprezentativcu ugovor ističe na kraju sezone, a čini se da neće doći do obnove novoga jer nogometaš zahtjeva ugovor vrijedan 10 milijuna eura, a to je iznos na koji žuto-crni ne žele pristati. Stoga bi čitavu situaciju iskoristio Newcastle koji je spreman Moukoku isplaćivati čak 150 tisuća funti tjedno! Moukoko ima šest golova u 14 nastupa u Bundesligi ove sezone što je bilo dovoljno da uđe u momčad Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ipak, odigrao je samo jednu utakmicu, a čuveni ‘‘elf‘‘ natjecanje je završio već u grupnoj fazi. Ipak, pred Moukokom je svijetla budućnost i sigurno bi Newcastle profitirao njegovim dolaskom, pobijedivši mnoge klubove koji stoje u redu za njegov potpis.


Suigrač Ivana Rakitića odbio ponudu iz Engleske, želi ostati u klubu

Marokanski napadač Youssef En-Nesyri na radaru je West Hama već duže vrijeme, The Athletic spominje kako ga ‘‘čekićari‘‘ prate još od 2021., a interes za njegove usluge pobudile su dobre partije na prvenstvu u Kataru gdje je Nesyri s Marokom dogurao do polufinala. Londonski klub ponudio mu je posudbu uz obavezu otkupa za 30 milijuna funti, navode engleski izvori, ali igrač je odbio preći u Premier ligu te će se radije ostati boriti u Sevilli koja se nalazi jedno mjesto od zone ispadanja. U tekućoj sezoni još nije zabio u dresu kluba iz Andaluzije, ali ostaje vidjeti hoće li u nastavku prvenstva biti bolji uslijed dobre forme iz Katara.


Weghorst radi veliki preokret u transferu

Manchester United želi dovesti 30-godišnjeg napdača Wouta Weghorsta na posudbu iz turskog Bešiktaša do kraja sezone, no Turci ga ne puštaju. Iako je u Bešiktašu također na posudbi iz engleskog Burnleyja, potonjima nije problem što bi zaigrao za United. Bešiktaš je taj koji ga ne pušta jer mu Weghorst dobro dođe do kraja sezone. No iz Istanbula su poručili kako nizozemski napadač može otići ali samo ako ostatak ugovora o posudbi koji ima s Bešiktašem sam isplati Turcima. Weghorst će to vjerojatno i učiniti kako bi dobio priliku na Old Traffordu.


09. siječnja 2023.

Danas ukupno potrošeno 16,86 milijuna eura

Prema podacima Transfermarkta danas su službeno dogovorena 424 transfera, a na njih je ukupno potrošeno 16,86 milijuna eura. Najskuplji je onaj u kojem je 20-godišnji Argentinac Carlos Alcaraz za 13,65 milijuna eura prešao iz Racinga u Southampton. Japanska Osaka je platila milijun eura za Tunižanina Issama Jebalija koji je do sada bio član Odensea, a to su bila jedina dva milijunska transfera dana.


Tudor i službeno dobio pojačanje

Ruslan Malinovski je i službeno igrač Marseillea. Francuski klub je na svojim društvenim mrežama predstavio nogometaša koji stiže iz Atalante na posudbu s mogućnosti otkupa na kraju sezone za 10 milijuna eura, a još 3 milijuna bi talijanski klub mogao dobiti na račun raznih bonusa.


Stiže kapitalac na Stamford Bridge?

Chelsea je itekako aktivan u zimskom prijelaznom roku - na Stamford Bridge su stigli Benoit Badiashile, David Datro Fofana i Andrey Santos. No, pravi kapitalac se tek čeka. Izgledno je kako to neće biti Enzo Fernandez jer je Benfica zauzela čvrsti stav oko njegovog potencijalnog odlaska, a izgleda da bi pojačanje moglo stići iz Španjolske. Naime, Joao Felix je navodno jako blizu dolaska u Chelsea. Atletico je spreman pustiti 23-godišnjeg Portugalca na posudbu do ljeta, a izgleda kako je klub sa Stamford Bridgea spreman za tu čast platiti 11 milijuna eura, koliko Madriđani traže. Daily Record donosi kako je Felix već rekao svojim suigračima kako će se preseliti u Englesku, a prvi izbor je izgleda Chelsea iako su za njega zainteresirani i Manchester United, odnosno Arsenal.


Juranović sve bliže Monzi

Josip Juranović i njegov možebitni odlazak iz Celtica su jedna od najvažnijih nogometnih vijesti u Škotskoj. Dobri nastupi za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru donijeli su veliko zanimanje za 27-godišnjeg desnog bočnog, a izgleda da je, među klubovima koji žele Juranovića, najkonkretnija talijanska Monza. Naime, škotski mediji donose kako su pregovori između kluba kojem je vlasnik Silvio Berlusconi i Celtica prilično odmaknuli te bi Juranović karijeru trebao nastaviti u Serie A. Barata se i iznosom kojeg su Talijani spremni platiti - riječ je o 7 milijuna eura s time da bi Juranović sada formalno došao na posudbu, a Monza bi za taj iznos bila obavezna otkupiti njegov ugovor po isteku aktualne sezone.


Aston Villa dobiva pojačanje iz Betisa

Alex Moreno bi uskoro po prvi put u karijeri trebao napustiti Primeru. Ovaj 29-godišnji lijevi bek na korak je do dogovora s Aston Villom, javlja talijanski novinar Fabrizio Romano. On je objavio kako je igrač dogovorio osobne uvjete s Englezima te da je ostalo samo da se klubovi dogovore oko odštete. Morenova vrijednost po Transfermarktu je 20 milijuna eura, a on je u karijeri, osim u Betisu, igrao u mladoj momčadi Barcelone, Llagosteri, Mallorci, Rayo Vallecanu i Elcheu.


Zvijezda Premier lige ipak neće put Barcelone

Wilfried Zaha ipak je odlučan ostati u Crystal Palaceu tijekom ovog prijelaznog roka unatoč interesu Barcelone i Juventusa . Trenutni ugovor zvijezde Palacea na Selhurst Parku istječe krajem sezone, odnosno koncem Lipnja, a igrač će nakon toga odlučiti hoće li potpisati novi ugovor ili će promjeniti sredinu. Postoji veliki interes za Zahu, ali prema The Athleticu, 30-godišnjak je predan ispoštovanju svog trenutnog ugovora. Produkt Palaceove akademije, Zaha je prvo igrao za klub na seniorskoj razini između 2010. i 2013. prije nego što se pridružio Manchester Unitedu. Vratio se u Palace na posudbu prije nego li se ponovno vratio u klub za stalno 2015. godine. Kako navode engleski mediji, Zaha ima odličan odnos s trenerom Patrickom Vieirom koji je preuzeo kormilo kluba u ljeto 2021. Ove je sezone Zaha u 16 nastupa postigao 6 pogodaka i zabilježio dvije asistencije.


Može li Fenerbahče pomrsiti račune Al-Nassru u borbi za igrača Real Madrida?

Agent Edena Hazarda u nadolazećim će danima doputovati u Madrid kako bi održao sastanak s čelnicima Real Madrida. Kraljevski klub želi što prije riješiti situaciju s Belgijancem kojega ugovor veže do ljeta 2024. godine. Zbog visoke plaće, u klubu ne bi imali ništa protiv toga da ih bivša zvijezda Chelsea napusti s obzirom na to da nije ispunio očekivanja koja su mu bila postavljena. Prošlih se dana pisalo o interesu Al-Nassra gdje bi se Hazard priključio Cristianu Ronaldu u saudijskoj momčadi, a sada su na Sky Sportu isplivale informacije kako je i turski Fenerbahče zainteresiran za njegove usluge. Mogu li Turci parirati ponudi s Arapskog poluotoka?


Chelsea želi ruskog wunderkinda

Londonski Chelsea i dalje prati 19-godišnjeg veznjaka moskovskog Dinama Arsena Zaharjana. Fabrizio Romano tvrdi da je i mladi Rus zainteresiran za odlazak u London, no nije jedini kojeg Chelsea prati pa će morati pričekati da se Englezi odluče koga će dovesti i krenu u konkretnije akcije.


Andrej Kramarić ostaje bez suigrača

Napadač Hoffenheima Georgino Rutter bi uskoro trebao potpisati za Leeds, a taj bi treansfer trebao postaviti rekord engleskog kluba. Hoffenheim traži više od 30 milijuna eura, a rekord drži Brenden Aaronson kojeg je Leeds kupio od RB Salzburga za 32.9 milijuna eura. Kramarićev suigrač je ove sezone odigrao 15 susreta i zabio dva gola, te upisao isto toliko asistencija.


Tottenham zainteresiran za Rayu

Kako prenose španjolski mediji, tamošnji je nogometni reprezentativac, David Raya, jedna od glavnih meta Tottenhama.

Lloris je pod ugovorom kao kapetan kluba u sjevernom Londonu do kraja sezone 2023./24., ali Tottenham već polako planira budućnost.

Priča se da je engleska zvijezda Jordan Pickford na njihovom radaru kao jedna od opcija uz zvijezdu Brentforda Raya.

Raya je vezan za Brentford do 2024., ali bi uskoro mogao bi biti otvoren za novi izazov u Engleskoj, a u prilog tome ide i činjenica kako u Brentfordu gotovo sigurno neće vidjeti nastup u Europi.


08. siječnja 2023.

Reus potvrdio pregovore s Al-Nassrom

"Moj savjetnik je već nešto rekao oko toga. Naravno da moram gledati naprijed. Imam još pola godine ugovora, tako da moram razmisliti o svemu. Imat ćemo razgovore sa Al Nassrom i onda ćemo vidjeti u kojem pravcu sve ide." Tim riječima je Marco Resu nagovijestio da bi se mogao priključiti Cristianu Ronaldu u saudijskom klubu o čemu se piše od kada je Portugalac predstavljen u Al-Nassru. Reus je od 2012. član Borussije Dortmund, ali nije dobio produženje ugovora koji mu istječe ovog ljeta.


Keane dobiva prvi trenerski posao?

Nije igrački, ali mogući je trenerski transfer. Nekadašnji irski reprezentativac Robbie Keane mogao bi dobiti prvi samostalni trenerski posao. Naime, engleski mediji pišu kako je za njega zainteresiran Portsmouth koji se trenutno natječe u League One, trećem razredu engleskog nogometa. Keane se trenerskom karijerom počeo baviti u Indiji kad je bio trener-igrač tamošnjeg kluba ATK, a bio je i pomoćnik u Middlesbroughu i reprezentaciji Irske. On sam je za Irsku svojedobno odigrao čak 146 utakmica uz 68 golova.


Guardiola dovodi novog mladog Argentinca

Pep Guardiola i Manchester City su prošle zime pokazali da imaju dobar skauting na argentinskom tržištu kada su potpisali Juliana Alvareza koji je eksplodirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa je samim time zanimljivije čuti da im je meta još jedan mladi Argentinac. Ovaj put radi se o veznjaku Maximu Perroneu, aktualnom članu Veleza i tamošnje U20 reprezentacije. Kako donosi dobro obaviješteni talijanski novinar Fabrizio Romano donosi kako bi uskoro Perrone trebao postati član Manchester Cityja. Nije poznat iznos kojeg bi ‘Građani‘ trebali platiti u ovom poslu, a Transfermarkt mladića procjenjuje na 8,5 milijuna eura. Romano tvrdi kako je Guardiola već pričao s Javierom Mascheranom, izbornikom argentinske U20 reprezentacije, oko potencijala kojeg Perrone ima.


Armin Hodžić i dalje bez kluba

Armin Hodžić, bivši igrač Dinama i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, bio je nadomak potpisa za tursku Kasimpasu, klub u kojem je igrao na posudbi dok je bio igrač mađarskog MOL Fehervara nakon što je napustio Maksimir. Hodžić je krajem prošle godine počeo trenirati s ekipom Kasimpase, te za medije iz BiH kazao da će "sigurno potpisati ugovor i krenuti u nove izazove". Međutim, sada je poznato da do potpisa ipak nije došlo, pa je Hodžić i dalje slobodan igrač u potrazi za novom destinacijom. Prema susjednim nam izvorima, nije isključena mogućnost povratka u FK Željezničar.


Southampton ne staje na Oršiću

Mislav Oršić prvo je zimsko pojačanje Southamptona, ali Sky Sports piše da posljednja momčad Premiershipa planira dodatno obogatiti napadačku liniju. Na radaru je Daizen Maeda, centarfor Celtica koji je u službi japanske reprezentacije zabio Hrvatskoj u osmini finala SP-a u Kataru. Trener engleske momčadi Nathan Jones jučer je kazao da planira dovesti tri ili četiri nova igrača na koje računa u borbi za opstanak u Premier ligi.


Chelsea kreće po centarfora

Chelsea vidi Marcusa Thurama kao veliku priliku na zimskom tržištu, iznosi Fabrizio Romano. Pregovori za francuskog centarfora trebali bi započeti u idućim danima i londonski velikan nada se da će ga osigurati do kraja siječnja. Thuram je zabilježio nastup za Francusku u pet od sedam utakmica katarskog Mundijala i upisao dvije asistencije, pritom jednu u finalu protiv Argentine. Za Borussiju M‘Gladbach zabio je 10 pogodaka ove sezone i drugi je strijleac Bundeslige. O cijeni možebitnog transfera više će biti poznato kad započnu službeni pregovori, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.


Prvo zimsko pojačanje za Tudora

Ruslan Malinovski idućeg tjedna postat će prvo zimsko pojačanje Marseillea, trećeplasirane momčadi Ligue 1 koju vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor. Prošlih dana francuski mediji pisali su da je transfer na pomolu, a sada je od Fabrizija Romana stigla potvrda da će Ukrajinac preseliti iz Atalante u redove aktualnog doprvaka Francuske uz odštetu od 10 milijuna eura. Malinovski će se do kraja sezone voditi kao veznjak na posudbi, ali već je poznato da će u lipnju biti registriran kao igrač Marseillea. Brojni engleski mediji izvještavali su da je ovaj ofenzivni veznjak bio nadomak Tottenhama, zainteresiran je bio i West Ham, no došlo do obrata situacije i Malinovski će se u narednim danima zaputiti prema Velodromeu. Osobni uvjeti već između igrača i kluba dogovoreni su prije nekoliko dana, nedostaje još samo službeni potpis. U Marseilleu vjeruju da je Malinovski sjajna zamjena za Aminea Harita, talentiranog Marokanca koji se ozlijedio uoči SP-a u Kataru.


Kolo Muani na meti velikana

Britanski The Guardian tvrdi da je Kolo Muani na radaru brojnih velikih klubova, od kojih se ističe interes Manchester Uniteda i minhenskog Bayerna. Muani je odradio dobru "samopromociju" na Svjetskom prvenstvu zabivši u polufinalu turnira u 2:0 pobjedi Francuske nad Marokom. Problem bi mogao biti što ga njegov Eintracht ne planira pustiti do ljeta, osim u slučaju da netko isplati 100 milijuna eura, što je zasigurno previše za igrača njegova kalibra iako se radi o centarforu u porastu forme.


Tammy Abraham na povratku u London?

La Repubblica da je Arsenal zainteresiran za Tammyja Abrahama, svojevremeno vodećeg talenta Chelseaja, a danas igrača Rome. Topnicima nedostaje adekvatni centarfor zbog ozljede Gabriela Jesusa, koji se ne očekuje tako skoro ponovno na travnjaku. Na sjeveru Londona ljetos je već postojao interes za Abrahama, ali čelnici kluba ipak su u brazilskom napadaču vidjeli bolju opciju. Abraham ove sezone bilježi pad forme, ali već je dokazan egzekutor. Prema Transfermartku vrijedi 45 milijuna eura, no još se ne spominje iznos eventualne odštete u engleskim medijima.


07. siječnja 2023.

Bayern ne može do vratara Borussije

Dio njemačkih medija ove subote piše kako su čelnici Borussije iz Moenchengladbacha odustali od prodaje svog vratara, Švicarca Yanna Sommera, Bayernu. Bayern je u problemima kada je u pitanju vratarska pozicija jer im se ozlijedio prvi golman Manuel Neuer i neće ga biti na terenima do kraja sezone. Zato posljednjih tjedana Bavarci gotovo grozničavo traže pravog vratara, a činilo se kako su pronašli sjajnu zamjenu u 34-godišnjem Švicarcu koji za Borussiju (M) brani od 2014. godine te je, u sjeni, jedan od ponajboljih europskih vratara posljednjih godina. Navodilo se, na početku, kako su čelnici dva kluba vrlo brzo pronašli „zajednički jezik“, a sada se situacija očito promijenila. „Ne želimo prodati Sommera i to smo dali do znanja i našim kolegama iz Bayerna. Taj se posao neće dogoditi“, rekao je sportski direktor kluba iz Moenchengladbacha Roland Wirkus. (Hina)

Nizozemac stiže na Old Trafford?

Manchester United grozničavo traži pojačanja, ponajviše ona napadačka, pa i ne čudi pomalo neobično ime koje se pojavljuje u pričama oko dolaska na Old Trafford. Naime, Foot Mercato donosi kako bi u redove Crvenih vragova mogao doći Wout Weghorst, 30-godišnji Nizozemac koji je trenutno član Bešiktaša u koji je došao prošlog ljeta iz Burnleyja. Weghorst je još igrao za Emmen, Heracles, AZ Alkmaar i Wolfsburg pa bi mu Manchester United definitivno bio najveći klub u karijeri.


Samo jedan transfer s odštetom

Samo 1,2 milijuna eura. To je službeni balans danas obavljenih transfera prema Transfermarktu. Jedini igrač za kojeg je plaćena odšteta je Bryan Teixeira, 22-godišnji krilni napadač iz Zelenorstkih otoka koji je za taj iznos prešao iz Austrije Lustenau u Sturm iz Graza. Transfermarkt za danas bilježi još 81 dogovoren transfer.


Na Stamford Bridge stigao i Santos

Chelsea je očigledno odabrao današnji dan za službenu objavu transfera koje je dogovorio proteklih dana. Nakon što je David Datro Fofana službeno postao igrao kluba sa Stamford Bridgea, isto može reći i Andrey Santos, 18-godišnji veznjak koji je došao iz Vasco de Game za 12,5 milijuna eura.


Brentford doveo Beckhama

Ne radi se o nekom velikom transferu, ali treba zabilježiti da je Brentford doveo Romea Beckhama, 20-godišnjeg nogometaša koji je ipak poznatiji kao sin Davida Beckhama. On je u Brentford stigao iz druge momčadi Intera iz Miamija, a i u Brentfordu će igrati za B momčad.


Tudor dovodi veznjaka iz Atalante

Igor Tudor dovodi pojačanje iz Serie A. Kako donosi dobro upućeni talijanski novinar Fabrizio Romano, Marseille je blizu dogovora s Atalantom oko dolaska 29-godišnjeg ukrajinskog reprezentativca Ruslana Malinovskog. Francuski klub će platiti odštetu od 12 milijuna eura za ovog veznjaka.


Chelsea predstavio Fofanu

Chelsea je službeno predstavio 20-godišnjeg napadača Davida Datro Fofanu koji je za 12 milijuna eura stigao iz norveškog Moldea. Klub sa Stamford Bridgea je jako aktivan ove zime. Doveli su i Benoita Badiashilea iz Monaca za 38 milijuna eura te Andreyja Santosa iz Vasco de Game za 12,5 milijuna eura, a još uvijek se čeka hoće li tijekom siječnja u Chelsea doći Enzo Fernandez iz Benfice te hoće li Chelsea sada već osigurati dolazak Joška Gvardiola, a spominje se i Dani Olmo


Dani Olmo odlazi u Chelsea?

Bivši igrač Dinama i španjolski reprezentativac Dani Olmo mogao bi već ove zime preseliti u redove londonskog velikana Chelseaja. Iako je Englezima najveća želja bio Mihajlo Mudrik iz Šahtara, on bi izgleda radije u Arsenal pa se Bluesi okreću novim rješenjima.

Zamjenu za njega pronašli su u RB Leipzigu i navodno su već poslali upit za Olma koji je u 106 utakmica za njemačkog prvoligaša zabio 19 golova i upisao 22 asistencije. Još nije poznato koliko bi transfer mogao iznositi, ali spominje se cifra od 60 milijuna eura. Zbog klauzule u ugovoru Dinamu bi u tom slučaju pripalo oko sedam milijuna eura.


Al-Nassr se ne zaustavlja, na radaru im je igrač Real Madrida

Nakon potpisa Cristiana Ronalda, Al-Nassr je navodno u potrazi za još europskih zvijezda, identificirajući Edena Hazarda kao igrača koji će pojačati momčad. Hazarda se već gotovo godinu dana povezuje s odlaskom iz Madrida; karijera krilnog napadača nikad nije krenula na Bernabeu. Čini se da je Al-Nassr spreman kapitalizirati, navodno zainteresiran za potpisivanje Hazarda ovog ljeta, prema Football Mercato. Ulogu bi u svemu mogao imati trener saudijskog kluba Rudi Garcia koji je s Hazardom surađivao u Lilleu gdje je Belgijanac stasao kao igrač. Hazardov ugovor istječe 2024. godine, a Al-Nassr si sigurno može priuštiti njegovu plaću. Otkako je 2019. stigao u Madrid, bivši igrač Chelsea nije ispunio očekivanja. U 51 nastupu postigao je četiri pogotka.


Nakon Katalonaca u igru za potpis Josipa Juranovića uključili se i Talijani

Hrvatski branič koji impresionira igrama u Celticu, a dodatno je pažnju na sebe skrenuo igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s Vatrenima osvojio brončanu medalju. Za njega su se raspitivali Chelsea, Barcelona, Atletico Madrid, Espanyol, a po novom - Monza.

Više o tome pročitajte OVDJE.


Topnici hitno traže opciju u napadu, blizu su dovođenja najskupljeg igrača

Prema izvješću Mirrora, Arsenal je spreman dovesti Joao Felixa na posudbu do kraja sezone. Navodno će ‘‘topnici‘‘ morati platiti 13 milijuna funti za posudbu španjolskom klubu, a igrač će imati plaću od oko 3 milijuna funti. Portugalski reprezentativac ovog je mjeseca došao na vrh popisa za kupovinu Mikela Artete, a sada trener Arsenala želi dovršiti njegov potpis prije zatvaranja siječanjskog prozora. Arsenal se trenutno bori za naslov u Premier ligi i sigurno bi im dobro došao kvalitetan napadač poput Felixas obzirom na to da im je glavni napadač Brazilac Gabriel Jesus trenutno izvan stroja zbog ozljede. Felix koji je u ljeto 2019. došao u Atletico Madrid za klupski rekord od 127 milijuna eura, dosad je imao razočaravajuću sezonu s Atletico Madridom i započeo je samo 6 ligaških utakmica za njih. Međutim, 23-godišnjak ima 4 gola i 3 asistencije u tom vremenu i mogao bi se pokazati kao koristan dodatak momčadi koja želi napokon osvojiti naslov prvaka nakon nepunih 20 godina čekanja.


Moises Caicedo otkrio prijateljima kako želi u Liverpool

Veznjak Brightona Moises Caicedo rekao je prijateljima da bi prihvatio priliku da se pridruži Liverpoolu, navode izvori za Football Insider. Čitavu priču potaknuli su dobri nastupi 21-godišnjeg Ekvadorca ove sezone koji je neizostavan član u klubu kao i u reprezentaciji s kojom je igrao na minulom Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ove je sezone igrao u svakoj osim jedne utakmice Premier lige i zajedno s Argentincem Alexisom MacAllisterom sačinjava kvalitetan vezni red koji je Brighton doveo do osme pozicije na ljestvici. Liverpool ga, kako isti izvor piše, prati još od starta sezone. Brighton je svjestan kakvu zlatnu kokoš ima u svojem vrtu i ne planiraju ga prodati za ispod 45 milijuna.


06. siječnja 2023.

Joško Gvardiol ipak u Chelsea?

Ovoga ljeta zamalo se ostvario transfer Joška Gvardiola u Chelsea. Nisu odustali, govorilo se da će prijeći na zimu, ima li tu čega?

"Nisu odustali, ali bio je dogovor da ćemo na zimu. Zima je došla pa treba vidjeti što ćemo i kako dalje, ali u redu je, ima još dosta vremena..", rekao je Gvardiol.

VIše o tome pročitajte OVDJE.


Matija Frigan blizu odlaska s Rujevice

Za Matiju Frigana su zainteresirani talijanski prvoligaši Spezia i Lecce, te MLS klub Portland Timbers, čije boje brani i nekadašnji branič Bijelih, Dario Župarić. Neslužbeno doznajemo kako je pristigla ponuda za Frigana iznosi između četiri i pet milijuna eura!

Što je o svemu rekao Friganov menadžer pročitajte OVDJE.


Mislav Oršić je novi igrač Southamptona

Mislav Oršić je potpisao za engleskog prvoligaša. Menadžer Southamptona Nathan Jones izjavio je:

“Mislav će značajno doprinijeti našoj momčadi i drago mi je što smo ga uspjeli dovesti tako brzo ovog mjeseca. On je ozbiljan napadač i siguran sam da će svatko tko je pratio njegov napredak ili vidio što je postigao na Svjetskom prvenstvu uvidjeti njegov talent. Uzbuđeni smo što je ovdje.”

Na to se nadovezao Mislav Oršić:

“Osjećam se jako sretno što sam ovdje, mislim da je san svakog nogometaša doći igrati u Premiership, a ja sam tu, spreman sam, motiviran i nadam se da ću pomoći momčadi u postizanju postavljenih ciljeva. Nevjerojatna je atmosfera u klubu i siguran sam da ću uistinu uživati ​​u vremenu koje ću provesti ovdje. Trenutno je pomalo teška situacija za klub, no smatram da se moramo držati zajedno. Imamo samo jedan plan - ostati u Premiershipu. Moramo naporno raditi svaki dan i nadam se da ćemo na kraju godine biti sretni."

Više pročitajte OVDJE.


20-godišnji sin Davida Beckhama impresionirao je trenersko osoblje svojim zalaganjem i radnim elanom

Romeo Beckham, sin bivšeg kapetana Engleske Davida Beckhama, potpisao je za B momčad Brentforda na posudbu do kraja sezone.

20-godišnjak stiže iz Inter Miamija, MLS kluba u kojem je njegov otac David suvlasnik. Beckham je bio dio rezervne momčadi Inter Miamija i upisao je 20 nastupa za momčad prošle sezone.


U utrku za Judea Bellinghama uključio se i Manchester City

Dosad se činilo kako će o potpisu wunderkinda Judea Bellinghama odlučivati Real Madrid i Liverpool. Međutim, prema pisanjima engleskih medija, sada se u utrku uključio i Manchester City.

Navode britanskih portala prenosi i španjolska Marca koja ističe da je Pep Guardiola odjednom pokazao ogroman interes za mladu zvijedu te da će City premašiti bilo koju ponudu koja stigne na adresu Borussije Dortmund za koju nastupa 19-godišnji Bellingham.

U madridskome klubu, pak, uvjereni su da mladome nogometašu mogu ponuditi bolje uvjete i napravit će sve da ga vide na Santiago Bernabeuu.


Real Madrid nudi 120 milijuna eura za Joška Gvardiola

Talijanski novinar Alfredo Pedulla tvrdi kako je Real Leipzigu na stol stavio ponudu od 120 milijuna eura za hrvatskog hit braniča Joška Gvardiola. Španjolci bi Nijemcima ovaj iznos isplatili u dvije rate, a Gvardiolu nude šest milijuna eura po sezoni.

Više o tome pročitajte OVDJE.


Mahmoud Abdallahi stigao u Istru 1961

Veznjak iz Mauritanije Mahmoud Abdallahi se vratio u Istru gdje je stigao na novu posudbu iz Alavesa. U istom je klubu igrao i prošle sezone, a posebno ga pamte navijači Hajduka koje je provocirao u susretu s Bijelima u svibnju prošle godine kada je zabio na Poljudu, a potom dobio i crveni karton. Prošlog ljeta se pričalo kako ga želi baš Hajduk, no Splićani su to brzo demantirali.


Napoli vodi u utrci za potpis senzacionalnog Marokanca

Kako javlja ekspert za transfere, Talijan Gianluca Di Marzio, Napoli je jako zainteresiran za marokanskog veznjaka Azzedinea Ounahija, igrača koji je sve svoje kvalitete pokazao svijetu kroz posljednje Svjetsko prvenstvo u Kataru u dresu Maroka s kojim je izborio četvrto mjesto. Kako se za njegov potpis raspituju brojni europski velikani, sportski direktor Cristiano Giuntoli iskoristio je gostujuću utakmicu u Milanu protiv Intera (1:0) da se sastane s igračevim agentom. Prvotna ponuda koju je Napoli iznjeo Angersu iznosi 15 milijuna eura, cifra koja bi trebala zadovoljiti apetit francuskog prvoligaša, ali treba vidjeti i kakve su zamisli 22-godišnjeg Ounahija kojega se po završetku prvenstva povezivalo čak i s Barcelonom.


Nekadašnji engleski reprezentativac posuđen Manchester Unitedu

Rezervni vratar Crystal Palacea Jack Butland (29) stigao je na Old Trafford gdje će odraditi polovicu sezone na posudbi u Manchester Unitedu. ‘‘Crveni vragovi‘‘ ostali su bez slovačkog vratara Martina Dubravke koji se vratio s posudbe u Newcastle, te im jedina alternativa za Davida De Geu ostaje 36-godišnji Tom Heaton stoga se uprava odlučila dodatno osnažiti na toj poziciji. Butland je svoje najbolje dane proveo u Stoke Cityju za kojega je nastupao od 2013. do 2020., a dobre partije omogućile su mu nastup na dva različita prvenstva u dresu Engleske reprezentacije. Bio je njen član na Europskom prvenstvu 2012., a jednako tako i u Rusiji šest godina kasnije. Na oba turnira nije upisao niti minute među vratnicama. Od 2020. je član Crystal Palacea za kojega je zabilježio samo deset nastupa.


Mislav Oršić danas potpisuje?

Talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je sinoć da je Mislav Oršić prošao dio liječničkog pregleda i da će u najkraćem mogućem roku staviti potpis na ugovor sa Southamptonom. Romano je objavio cijenu od 6 milijuna funti kao konačnu odštetu koju će engleski klub platiti Dinamu, bez spominjanja ikakvih bonusa.


05. siječnja 2023.

Daley Blind je novi igrač Bayerna

Bayern je i službeno predstavio Daleyja Blinda koji je potpisao do kraja sezone nakon što je raskinuo ugovor s Ajaxom. Iako je imao nekoliko ponuda, odlučio se kao slobodan igrač doći u svlačionicu bavarskog diva.


Cristiano Ronaldo želi u Al Nassr dovesti prijatelja

Cristiano Ronaldo je potpisao bogati ugovor sa saudijskim Al Nassrom, a sada od kluba želi da mu dovedu velikog prijatelja, iskusnog portugalskog stopera Pepea. Ovaj 39-godišnjak trenutno igra za Porto s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine, a Ronaldo ga odmah želi preseliti u svoj novi klub. Portgalski dvojac je u odličnim odnosima koš od kada su zajedno igrali u Real Madridu, a Marca javlja kako će Al Nassr Ronaldu ispuniti ovu želju.


Chelsea odustao Joška Gvardiola

Chelsea je objavio da je doveo Benoita Badiashilea iz Monaca. Ovaj 21-godišnji branič je londonski sastav koštao 40 milijuna eura i potpisao na sedam i pol sezona. Tako će izgleda Bluesi odustati od dovođenja znatno skupljeg hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola.


Matija Frigan na izlaznim vratima

Sjajni 19-godišnji napadač Rijeke Matija Frigan je u 13 nastupa zabip pet golova i tako privukao pažnju brojnim klubovima. Za njega su zainteresirani američki Portland Timbersi, u kojem igra nekadašnji kapetan Rijeke Dario Župarić, i LA FC koji je nedavno doveo Stipu Biuka iz Hajduka.

Osim klubova iz MLS-a, interes postoji i u Italiji gdje ga želi Lecce u kojem već igraju Kristijan Bistrović i Marin Pongračić, a tu je i interes Spezije koja ima dobre odnose s Rijekom još od vremena Gabrielea Volpija. Rijeka bi ga mogla zamijeniti Denijem Jurićem koji dolazi iz Dinama.


Bivši U-21 hrvatski reprezentativac otišao iz Srbije

Hrvatski 34-godišnji napadač Marko Šimić, koji je ranije u karijeri igrao za mlade uzraste Hrvatske, nakon pola godine odlazi iz Radničkog iz Niša s kojim je raskinuo ugovor nakon što je u šest utakmica zabio jedan gol. Šimić je odmah našao novi angažman i potpisao za iranski Sanat Naft FC do kraja sezone. To će mu biti 19. klub u karijere.


Manchester United pronašao novog napadača

Prema pisanju njemačkog Sky Sporta, Manchester United je zainteresiran za Erica Choupo-Motinga iz Bayerna. Ugovor s Bavarcima mu traje do ljeta i njemački div ne želi ostati bez odštete pa bi ga mogao povoljno prodati ove zime.


Ništa od Brekala u Dinamu?

Pojavila se glasina da će Dinamo krenuti u dovođenje svojeg bivšeg igrača Josipa Brekala kojeg se spominje i u kontekstu odlaska u Italiju. O svemu se za SN oglasio i njegov menadžer Andy Bara.

"Uvijek je lijepo kad se uz ime bilo kojeg našeg igrača pojavi ime kluba kao što je Dinamo. Međutim, u ovom trenutku nije realan njegov povratak u Dinamo kraj svih ovih ponuda koje ima moj klijent Josip. Ali naravno, znate i sami kako je to u ovom poslu, nikad se ne zna što se može dogoditi", kazao nam je Barra, a više o situaciji u Dinamu pročitajte OVDJE.


Oršić odlazi u Southampton

Kako doznajemo došlo je do velikog transfera, Mislav Oršić uskoro će postati novi nogometaš engleskog Southamptona! Nekoliko dana trajali su pregovori dvaju klubova, a sada je konačno i završen veliki posao.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE


Nastavak trakavice oko transfera Fernandeza

Trakavica oko prelaska Enza Fernandeza u Chelsea se nastavlja. Izgledalo je kao da je sve dogovoreno između kluba sa Stamford Bridgea i Benfice, ali to se nije dogodilo. Londonski klub je pristao platiti izlaznu klauzulu od 120 milijuna eura, ali je želio platiti taj iznos u četiri rate. Međutim, Portugalci na to nisu pristali pa su iz Chelseaja smanjili ponudu. Na to Benfica nikako ne pristaje pa mladi Argentinac još uvijek nema transfer u Premiership.


Bayern dovodi iskusno pojačanje umjesto ozlijeđenog Hernandeza

Daley Blind bi karijeru trebao nastaviti u Bayernu. Ovaj 32-godišnji nizozemski reprezentativac je krajem prošle godine raskinuo ugovor s Ajaxom nakon što nije bio u prvom planu trenera Alfreda Schreudera. Sada bi se trebao priključiti bavarskom klubu te bi mu to, nakon Ajaxa, Groningena i Manchester Uniteda, trebao biti četvrti klub u karijeri.

Bayern se odlučio za dovođenje Blinda nakon što je postalo poznato da će Lucas Hernandez zbog ozljede izbivati sve do rujna pa su ostali bez prave zamjene za Alpjonsa Daviesa na poziciji lijevog beka. S obzirom na to da je Nizozemac slobodan igrač s puno iskustva, ovo se čini kao odlična opcija za obje strane.

Nizozemski De Telegraaf tvrdi kako je Blind već odletio u Munchen kako bi obavio liječnički pregled te bi se službena objava transfera mogla dogoditi već danas ili sutra. Inače, Blind je za Nizozemsku nastupio u 99 utakmica i postigao 3 gola.


Salzburg poslao Šimića na posudbu

Roko Šimić ima novi klub u kojem će imati više prilike nego u Salzburgu. Opširnije pročitajte OVDJE.


Jučer potrošeno samo 5,6 milijuna eura

Jučer nije bio previše bogat dan što se transfera tiče, barem onih za koji su se plaćale odštete. Prema podacima Transfermarkta obavljeno je 309 transfera, a ukupno je za njih plaćena odšteta od 5,6 milijuna eura. Najveću odštetu platio je ruski Krasnodar koji je dao 2 milijuna eura za Brazilca Kadyja Birgesa koji je došao iz Qarabaga. Vasco de Gama je Urugvajca Jose Luisa Rodrugueza platio 1,8 milijuna eura, a Brentford je izdvojio 1 milijun za posudbu Kevina Schadea iz Freiburga.


Barcelona za 70 milijuna eura prodaje nesuđenog Messijevog nasljednika

Devetnaestogodišnji krilni napadač Barcelone Ansu Fati mogao bi uskoro napustiti redove Barcelone, jer među ostalim, prema navodima pojedinih medija, njegov menadžer Jorge Mendes nije zadovoljan tretmanom mlade nade.

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura, ali Barcelona ga je spremna prodati za 70 milijuna eura, a voljna je pregovarati i o nešto manjoj odšteti ako se nađe klub u koji bi Fati htio otići. Kako god, ostaje za vidjeti kako će se čitava priča rasplesti.


04. siječnja 2023.

Otegnuli se pregovori oko najskupljeg pojačanja u povijesti Premier lige

Benfica i Chelsea se ne mogu dogovoriti oko transfera Enza Fernandeza. Izlazna klauzula za transfer ove zime, iznosi 120 milijuna eura, a Chelsea nema namjeru platiti toliki iznos. Moguće da će čitav posao propasti, portugalski mediji pišu da bi sav posao mogao propasti, jer Benfica neće odustati od traženja navedenog iznosa za jednog od najeksponiranijih igrača Svjetskog prvenstva.

Bivši napadač Hajduka i Osijeka ima novi klub

Rumunjski mediji objavili su da je transfer nekadašnjeg igrača Hajduka i Osijeka, Antona Maglice u Cluj gotova stvar. U Cluj je stigao iz ciparskog APOEL-a, za koji je zabio sedam golova uz sedam asistencija na 40 utakmica. Maglica je na Cipru igrao i za Apollon (110 utakmica i 44 gola), a karijeru je počeo u Osijeku, iz kojeg je 2012. godine za 300 tisuća eura otišao u Hajduk.

Real siguran u dolazak Bellinghama

Jude Bellingham je jedan od nogometaša o kojima se dosta priča u kontekstu prijelaznog roka. Doduše, 19-godišnji veznjak će teško napustiti Borussiju iz Dortmunda ove zime, osim ako ne dođe do neke nemoralne ponude koju njemački klub neće moći odbiti, ali Bellinghamovo ime je u mnogobrojnim kombinacijama za transfer sljedećeg ljeta. Za njega su, logično, zainteresirani engleski klubovi, a najčešće se u cijeloj priči spominje Liverpool. No, u posljednje vrijeme je sve više pisanja o zanimanju Reala za Bellinghama, a britanski Independent donosi kako su na Santiago Bernabeu prilično sigurni kako će se Englez na ljeto priključiti momčadi u kojoj ima već puno mladih igrača poput Eduarda Camavinge, Rodryga, Viniciusa i Aureliena Tchouaménija.


Dinamov Vukotić na posudbi u Zrinjskom iz Mostara

Dinamov igrač Milan Vukotić stigao je na posudbu u Hrvatski športski klub (HŠK) Zrinjski iz Mostara u kojemu bi trebao na poziciji ofenzivnog veznog naslijediti Niku Jankovića koji je s trenerom Sergejom Jakirovićem na polusezoni napustio klub i priključio se Rijeci.

Dvadesetogodišnjeg Vukotića u srijedu je HŠK Zrinjski predstavio kao novog igrača koji u bosanskohercegovačkog prvaka stiže iz slovenske momčadi NK Tabor Sežana gdje je također bio na posudbi.

Igrao je za drugu momčad Modrih. Igrač Dinama je postao u listopadu 2020. godine, te je U21 reprezentativac Crne Gore.

HŠK Zrinjski je najtrofejniji bosanskohercegovački nogometni klub sa sedam osvojenih naslova prvaka. Vodi na ljestvici Premijer lige BiH nakon jesenskog dijela prvenstva. (H)


Dinamo odbio pet milijuna za Oršića

Southampton je za Mislava Oršića ponudio 5 milijuna eura. I plaćanje na rate u nekoliko obroka. To nije bilo po ukusu Dinamove uprave, koja za svog, po svemu najboljeg igrača i klupsku legendu, traži nešto više novaca. Ne puno više, ali barem 6-7 milijuna eura uz neke bonuse. Recimo, broj nastupa Oršića za Svece, osiguranje ostanka u Premiershipu, ili ako ispadnu, bonus za ponovni povratak...

Oršić je o svemu pričao i s trenerom Antom Čačićem, a što mu je poručio pročitajte OVDJE.


Wallace više nije igrač Gorice

"Wallace Menezes Dos Santos, 24-godišnji krilni igrač napustio je redove Gorice nakon što je dogovoren sporazumni raskid njegova ugovora, koji je potpisan do 2025. godine. Wallace je u klub došao u srpnju te je odigrao pet službenih utakmica. Posljednji nastup u HNL-u bio mu je u remiju sa Šibenikom, 2. listopada na Šubićevcu. Ovim putem mu želimo sve najbolje u nastavku karijere!", objavio je klub na službenim stranicama


Hrvat mijenja talijanske klubove

Iz talijanske treće lige stiže nam vijest vezana za hrvatskog napadača Nikolu Burića. On je trenutno član Novare, a Tuttomercatoweb donosi da bi mogao promijeniti klub i prijeći u Lecco. Burić je juniorske dane proveo u Dinamu, a u Hrvatskoj je igrao za Rudeš, Kustošiju i Lokomotivu. U Italiju je otišao u zimu 2021. godine, prvo u Legnano da bi prošlog ljeta pristupio Novari za koju je postigao jedan gol ove sezone.


Milan traži vratara PSG-a na posudbu

Milan je u potrazi za vratarima. Doveo je već Devisa Vasqueza iz paragvajskog Guaranija, ali to nije kraj. Talijanski mediji tvrde kako su Rossoneri stupili u pregovore s PSG-om oko posudbe Sergija Rica. Ovaj 29-godišnji Španjolac je u drugom planu u pariškom klubu, ali kako još nije sigurna sudbina Keylora Navasa, tako PSG navodno ne želi još pristati da Rico ode u Milan.


West Ham želi En-Nesyrija

Londonski West Ham želi u svoje redove dovesti Youssefa En-Nesyrija, jednu od zvijezda Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koji nastupa za Sevillu. Španjolci će za svojeg napadača navodno tražiti 30 milijuna funti, javljaju engleski mediji.


Niko Kovač prodaje dvojicu Hrvata

Kao što smo već pisali, Josip Brekalo je navodno sve dogovorio s Monzom i uskoro bi trebao preseliti u klub čiji je vlasnik Silvio Berlusconi. Talijanski novinar Nicolo Schira sada tvrdi kako bi Niko Kovač mogao ostati i bez drugog Hrvata koji bi također mogao put Italije. Lecce se sprema aktivirati otkupnu klauzulu od 2.5 milijuna eura i već ove zime dovesti Marina Pongračića.


Chelsea se uključio u utrku za Mudrika

Arsenal već neko vrijeme pregovara sa Šahtarom oko Mihaila Mudrika. Ovaj 21-godišnjak je procijenjen na više od 70 milijuna eura, a sada se u utrku uključio i Chelsea, tvrdi Fabrizio Romano. Isti izvor dodaje i kako bi sami igrač radije u Arsenal, pa će Chelsea čekati da ti pregovori eventualno propadnu i onda krenuti u akciju.


Dinamov dvojac seli u Premijer ligu BiH

Prema pisanju medija u BiH, dva mlada Dinamova igrača mogla bi pojačati Posušje koje se natječe u tamošnjoj Premijer ligi. Riječ je o Mateju Mamiću i Vinku Roziću. Mamić trenutno nastupa za hrvatskog drugoligaša NK Jarun, dok je Rozić, koji je u Dinamo stigao iz Hajduka, bio već na posudbi u Širokom Brijegu, a sada bi preselio u Posušje. Obojica bi trebala doći na posudbu.


Osijekovi dragulji na meti uglednih klubova

Redove Bijelo-plavih ove zime su već napustila trojica igrača, Vinko Petković, Slavko Bralić i Kristijan Fućak. Oni su klubv napustili privremeno, a postoje i interesi za otkup najvažnijih igrača. Osijek bi mogao dobro napuniti blagajnu, a više o svemu pročitajte OVDJE.


03. siječnja 2023.

Fernadez želi iz Benfice

Enzo Fernandez je jean od igrača oko kojeg se vrti najviše priča o potencijalnom transferu u zimskom prijelaznom roku. Argentinski veznjak je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača na Mundijalu, a njegove dobre igre dovele su do toga da se kod Benfice mnogi raspituju o njegovom status. Najglasniji je Chelsea, ali klub sa Stamford Bridgea bi želio platiti Benfici nešto manje od 120 milijuna eura koliko je odštetna klauzula za Fernandeza. Portugalski klub nije poznat po popuštanju cijena, u prilog im ide i činjenica da je Fernandes u klub došao tek prije šest mjeseci, ali talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi kako je Fernandez počeo s pritiskom prema klubu da mu omoguće odlazak. Romano kaže kako je Fernandez razgovarao s trenerom Rogerom Schimidtom o tome da želi otići u Chelsea te da bi se sve moglo službeno dogovoriti u sljedećih 48 sati.


260 transfera za 29,68 milijuna eura

Transfermarkt je objavio kako je danas do 21 sat službeno objavljeno 260 transfera ukupne vrijednosti 29,68 milijuna eura. Veći dio tog iznosa odlazi na prelazak Gersona iz Marseillea i Flamengo za 15 milijuna eura te Maximiliana Wöbera iz Salzburga u Leeds za 12 milijuna eura. Milan je za 470 tisuća eura doveo vratara Devisa Vasqueza iz paragvajskog Guaranija.


Inter ponudio novi ugovor Škriniaru

Hoće li Inter ipak uspjeti zadržati Milana Škriniara? Slovački stoper je jedan od traženijih obrambenih igrača na tržištu, za njega su zainteresirani mnogobrojni klubovi, ali Inter i dalje ne odustaje od njega. Talijanski mediji pišu kako su Nerazzurri ponudili Škriniaru novi ugovor po kojem bi za godinu dana zarađivao 6 milijuna eura dok bonusi iznose još 500.000 eura. No, Škriniar traži plaću od 8 milijuna eura, a ako Inter to ne ispuni on bi besplatno mogao napustiti klub u koji je došao 2017. godine. Naime, aktualni ugovor mu istječe ovog ljeta.


Moukoko traži abnormalnu cifru od Borussije Dortmund

Pregovori na relaciji Borussije Dortmund i Youssoufe Moukoko (18) nastavljaju se kolebati, prema Sky Germany. Najmlađem strijelcu u povijesti Bundeslige, a također je i najmlađem igraču koji je igrao za Njemačku reprezentaciju ugovor ističe na kraju tekuće sezone, a nakon što je ranije od kluba tražio 6 milijuna eura godišnje, sad je ta brojka došla do 10 milijuna. Cifra je to koja je prevelika za Borussiju Dortmund pa ukoliko Moukoko ne snizi svoje kriterije, moglo bi doći do razlaza. Prva u redu za njegov potpis stoji Barcelona.


Gerson napustio OM i vratio se u Brazil

Brazilski veznjak Gerson Santos da Silva (25) napustio je Marseille i vratio se u Flamango iz kojeg je u lipnju 2021. preselio na Velodrome.

Ovaj transfer je na svojim stranicama potvrdio francuski prvoligaš kojeg vodi Igor Tudor, ali i brazilski Flamengo.

"Naš prvi transfer u 2023. godini, već ga poznajemo, dobro došao Gerson," objavio je klub iz Rio de Janeira.

Gersonov odlazak je bio očekivan jer je nije bio u planovima hrvatskog stručnjaka premda je stigao u Marseille kao veliko pojačanje za 20 milijuna eura. Ukupno je za francuski klub upisao 61 nastup i postigao 13 golova.

"Želja mu je vratiti se u Brazil," rekao je još u studenom predsjednik OM-a Pablo Longoria.

Tijekom karijere Gerson je igrao i za Romu, Fiorentinu, te Fluminense.


Pred Rabiotom novi ugovor, ali nešto se pita i njegovu majku

Juventus je ponudio 7 milijuna eura po sezoni francuskom reprezentativcu Adrienu Rabiotu za produžetak ugovora, koji ističe na kraju sezone. Ipak, prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport, njegova majka, koja mu je inače i agent, zahtjeva 10 milijuna eura po sezoni. Rabiot je bio velika želja Manchester Uniteda prošloga ljeta, ali klub i igrač nisu se našli na istoj valnoj duljini oko ugovora, a ‘‘crveni su vragovi‘‘ u međuvremenu potpisali peterostrukog osvajača Lige prvaka s Real Madridom, Casemira.


Tudor poslao perspektivnog braniča na posudbu u klub koji se bori za opstanak

Vijest o kojoj je L‘Équipe prošli tjedan pisao kako Marseille želi posuditi mladog središnjeg braniča, koji je ovog ljeta stigao iz Le Havrea za 5 milijuna eura, sada je postala stvarnost. Mladi francuski reprezentativac, 19-godišnji Isak Toure idućih će šest mjeseci provesti na posudbu u Auxerreu koji se trenutno nalazi na 18. poziciji prvenstvene ljestvice.

Međutim, nakon što je odbio velikana Premier lige Manchester City, u korist ostanka u Francuskoj, Touré je ove sezone upisao samo pet nastupa u prvoj ligi, pa će mu ova posudba dobro doći kako bi se dodatno ‘‘izbrusio.‘‘


Škriniar na meti Arsenala, Chelsea i PSG-a

Branič slovačke nogometne reprezentacije i milanskog Inter Milan Škriniar (27) našao se na meti Arsenala, Chelsea i Paris Saint-Germaina, prenose engleski i francuski mediji.

Škriniar je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Interom, koji ga također želi zadržati, no još nije donio odluku o nastavku karijere.

Talijani pišu kako mu je Inter ponudio šest milijuna eura po sezoni, plus određene bonuse za nastavak suradnje i to je konačna ponuda "Nerazzurra" koji nemaju namjeru "povisiti uloge".

Nagađa se kako bi Inter tražio najmanje 30 milijuna eura odštete da ga pusti u siječnju, premda bi Slovak na kraju sezone mogao bez odštete napustiti San Siro.

Škriniar je u Inter stigao 2017. iz Sampdorije, a prije toga je igrao za Žilinu i Zlate Moravce.

Za slovačku reprezentaciju sakupio je 58 nastupa.


Bivša želja Dinama na pragu odlaska u Tursku

Stoper Osijeka i mladi BiH reprezentativac Adrian Leon Barišić (21) na popisu je želja Fenerbahčea, piše turski CNN. Branič rođen u Stuttgartu, upisao je devet nastupa za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ujedno, upisao je i devet nastupa ove sezone za Osijek u HNL-u, zabivši jedan pogodak i upisavši jednu asistenciju.


Oršić odlazi na Otok?

Naši menadžerski izvori iz Engleske nam tvrde da bi danas-sutra, uglavnom vrlo brzo, mogla stići ponuda za Dinamovu legendu, čovjeka koji je Hrvatskoj svojim pogotkom donio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Mislava Oršića.


Wober preselio iz Salzburga u Leeds

Branič austrijskog nogometnog prvaka RB Salzburga Max Wober (24) karijeru će nastaviti u engleskom premierligašom Leeds Unitedu, objavio je klub s Elland Roada.

Wober je za Leeds United potpisao ugovor na četiri i pol godine, a engleski mediji navode kako bi odšteta sa svim dodacima mogla narasti na 14 milijuna eura.

Mladi austrijski branič je igrač kojeg menadžer Leeds Uniteda Jesse Marsch dobro poznaje, jer je Marsch od 2019. do 2021. vodio Salzburg.

Wober je karijeru počeo u bečkom Rapidu, potom je dvije godine bio član Ajaxa, šest mjeseci je bio u Sevilli, a zatim je za 10 milijuna eura 2019. preselio u Salzburg čiji je dres nosio četiri godine.

Za austrijsku reprezentaciju sakupio je 13 nastupa.

Zanimljivo, Wober je već treći igrač Salzburga koji je preselio u Leeds. Prije njega na Ellan Road stigli su američki veznjak Brenden Aaronson i danski branič Rasmus Kristensen. (Hina)


RB Leipzig zaprimio ponudu za Danija Olma?

Engleski velikan Manchester United poslao je ponudu za Danija Olma, javlja El Nacional. Španjolski medij piše kako se radi o ponudi koja iznosi oko 60 milijuna eura. Ponuda je već stigla na adresu njemačkog kluba, a sada ostaje vidjeti koji će biti odgovor. BILD je ranije pisao kako španjolski reprezentativac ima i usmenu ponudu od aktualnog trenera Bayerna Juliana Nagelsmann koji je Olma trenirao u RB Leipzigu. U slučaju ostvarenja bilokakvog odlaska iz kluba, profitirao bi i zagrebački Dinamo koji prema ugovornoj klauzuli s RB Leipzigom ima pravo na 20% sljedećeg transfera .


Chelsea ponudom za Fernandeza ruši rekord Premier Lige?

Argentinac Enzo Fernandez jedan je od najtraženijih igrača današnjice, a njegova je cijena eksplodirala nakon fantastičnih predstava koje je priredio na nedavno okončanom Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je i proglašen najboljim mladim igračem turnira.

Transfermarkt Fernandeza u ovim trenucima procjenjuje na 55 milijuna eura, ali otkupna klauzula puno je veća i iznosi čak 120 milijuna. A prema najnovijim informacijama, ta klauzula je aktivirana, iznos je čak i premašen, a klub koji je poslao ponudu na adresu Benfice je engleski Chelsea.


02. siječnja 2023.

Newcastle odustao od Lorisa Kariusa

Engleski nogometni prvoligaš Newcastle odustao je od 29-godišnjeg njemačkog vratara Lorisa Kariusa te nije odlučio s njim produžiti ugovor.

Ugovor Newcastlea i vratara istekao je početkom siječnja, a Karius sada može potražiti novi klub. U Newcastleu na Kariusa ni ranije nisu pretjerano ozbiljno računali, a ujedno je klub s posudbe iz Manchester Uniteda vratio Martina Dubravku. Svih 17 prvenstvenih utakmica ove sezone za Newcastle je branio Nicholas Pope.

Profesionalnu karijeru Karius je počeo u Mainzu. Potom je branio u Liverpoolu, Besiktasu i Union Berlinu, a posebno će ostati upamćen po nastupu u finalu Lige prvaka, u sezoni 2017./18., kada je bio izravni krivac za poraz 1-3 Liverpoola od madridskog Reala.

Karius je imao barem jedan nastup u svim reprezentativnim vrstama Njemačke osim u seniorskoj.

Newcastle je trenutačno treći na premierligaškoj ljestvici, iza Arsenala i Manchester Cityja.


Redizajn na Rujevici

Emmanuel Banda (25) novi je igrač Rijeke. Riječ je o veznjaku, reprezentativcu Zambije, koji je posljednje tri godine igrao za švedski Djurgården. Riječani su ga ljetos imali priliku vidjeti i uživo, u dvije europske utakmice u kojima je Djurgården uvjerljivo (2:1 i 2:0) eliminirao hrvatskog predstavnika, u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Banda je doduše u obje utakmice bio rezerva, ali oba je puta ušao u igru, te je stigao upisati asistenciju.

Banda je zato bio sjajan u Konferencijskoj ligi, u utakmicama u skupini zabio je dva gola uz jednu asistenciju, a tri je puta bio starter. Djurgården je skupinu osvojio uvjerljivo, a u njoj su mu suparnici bili Molde i Gent, dvije nama jako dobro poznate momčadi.


Ivan Perišić uskoro će dobiti novog suigrača

Nakon što je Liverpool prošlog tjedna osigurao prvi veliki zimski transfer u liku Codyja Gakpa, isto je spreman učiniti i Tottenham. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić uskoro će dobiti novog suigrača, engleski mediji izvještavaju da su Spursi spremni izdvojiti oko 40 milijuna eura za Pedra Porra iz Sporting Lisabona, a posao bi trebao biti sklopljen do kraja tjedna.

Porro je 23-godišnji desni bek, a Spursi vjeruju da bi se zbog svojih napadačkih sposobnosti mogao dobro snaći u svojevrsnom 3-5-2 sustavu talijanskog stručnjaka Antonija Contea. Na ljeto 2019. prešao je iz Girone u Manchester City, ali Građani su ga kontinuirano slali na posudbe u Real Valladolid i Sporting, koji ga je kupio na ljeto prošle godine za 8.5 milijuna eura.

Pod grbom portugalskog velikana Porro je ove sezone odigrao 11 utakmica, jednom zabio i pet navrata namjestio za gol. U 2021. nastupio je i u dresu Španjolske, no utakmica kvalifikacija za SP u Kataru protiv Gruzije ostala je jedini njegov nastup za reprezentaciju.


Bayern pronašao zamjenu za Neuera

Nakon što je Manuel Neuer početkom prosinca prošle godine doživio ozljedu na skijanju njegov je Bayern krenuo u operaciju pronalska njegove zamjene. Kao jedan od logičnih kandidata spominjao se Alexander Nuebel, inače rezervni vratar Bavaraca trenutačno na posudbi u Monacu, ali on je odbacio mogućnost povratka do ljeta.

U jednom trenutku kao opcija pojavio se i čuvar mreže Vatrenih Dominik Livaković koji je iza sebe imao sjajno SP u Kataru, ali u konačnici je i to propalo. Ipak, prema navodima stranih medija u Münchenu su sada krenuli u lov na nekadašnjeg reprezentativca Kevina Trappa, koji dosta dobro brani u Eintrachtu.

Navodno je već uspostavlje i kontakt s igračevim agentom i pokušat će ga dovesti ovog mjeseca. Trapp ima ugovor do ljeta 2024. godine, a Eintracht bi produžio ugovor s njim. Ipak, odluku će na kraju donijeti vratar.


Sandro i Cuardado odlaze bez odštete

Juventus planira na ljeto obnoviti svoj zadnji red i prema navodima iz Italije neće obnoviti ugovore ni s Alexom Sandrom ni s Juanom Cuadradom.

Ne očekuje se da će Bianconeri puno potrošiti u siječanjskom prijelaznom roku jer se bore s raznim problemima izvan terena. Massimiliano Allegri uskoro će imati spremne Federica Chiesu i Paula Pogbu u nadolazećim tjednima, a obojica će svojoj momčadi dati potreban vjetar u leđa kada je napad u pitanju.

Kako je izvijestila La Gazzetta dello Sport, Juventus planira dovesti najmanje dva beka u ljetnom prijelaznom roku i napravit će mjesta u svojoj momčadi tako što će Alexu Sandru i Cuadradu omogućiti da bez odštete napuste klub.


Englezi u lovu na Joao Felixa

Nekoliko engleskih prvoligaša ovih je dana imalo izravne razgovore s Jorgeom Mendesom, poznatim portugalskim agentom koji zastupa ‘‘vruću robu‘‘ na tržištu, napadača Atletico Madrida, Joao Felixa. Chelsea je fokusiran na transfer Argentinca Enza Fernandeza, a Manchester United i Arsenal već su razgovarali s Mendesom, a pregovori bi se trebali nastaviti i duž ovog tjedna kako tvrdi SkySport.


Dejan Lovren predstavljen u Lyonu

Ovog ponedjeljka Lyon je službeno objavio povratak Dejana Lovrena. Hrvatski branič s klubom je potpisao suradnju do 2025. godine. Prvi mandat u Lyonu naš reprezentativac odradio u periodu od 2010. do 2013., a prelazak u Francusku bio mu je ujedno i prvi inozemni transfer iz zagrebačkog Dinama.


Talijanski velikani stoje u redu za potpis osvajača SP-a

Juventus, Inter, Milan, pa čak i Roma zainteresirani su za dovođenje Argentinca Rodriga de Paula. Prema španjolskim medijima, Atlético Madrid je jasan: Tko pripremi traženu cifru od 40 milijuna, moći će pregovarati s 28-godišnjim veznjakom koji se prije nekoliko tjedana okitio naslovom svjetskog prvaka s Argentinom u Kataru. U Madrid je došao u ljeto 2021. godine iz Udinesea, a sada će ga čini se put vratiti na Apeninski poluotok.


Milan u lovu na wunderkinda iz Santosa

Prvak Italije Milan traži pojačanja koja bi mu pomogla da sustigne vodeći Napoli za kojim zaostaje osam bodova, a ujedno i bila zalog za budućnost. Prema pisanju L‘Equipea, Rossoneri su već poslali ponudu za 18-godišnjeg krilnog napadača Santosa Angela Gabriela. Milan se nada da će ga dovesti već ove zime, a početna ponuda iznosi 15 milijuna eura.


Matko Zirdum napustio Slaven Belupo

Matko Zirdum, nakon 46 nastupa i dva postignuta gola u dresu svog Slaven Belupa, karijeru nastavlja u inozemstvu, javili su iz kluba.


Brekalo seli u Monzu?

Prema pisanju brojnih talijanskih medija, Monza je sve dogovorila s Wolfsburgom i dovodi Josipa Brekala. Klub Silvija Berlusconija je opasno zagrizao za Hrvata, a njegov Wolfsburg, koji je ranije tražio 15 milijuna eura odštete, ga je sada spreman prodati znatno jeftinije jer mu uskoro ističe ugovor.

Al Nassr nakon Ronalda želi i sjajnog Argentinca

Nakon što su angažirali Cristiana Ronalda, čelnici saudijskog Al Nassra žele pojačati svoje redove i argentinskim napadačem Maurom Icardijem.


Real radi jedan od najvećih transfera u povijesti

Real Madrid spreman je potrošiti više od 100 milijuna eura za potpisivanje veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama i uvjereni su da će uspjeti ubrzati pregovore o transferu u siječnju, saznaje ESPN iz ‘dobro obaviještenih izvora‘.


Messi odlazi u Saudijsku Arabiju?

Lionel Messi bi mogao stopama Cristiana Ronalda, no neće potpisati za njegov Al Nassr, već za najvećeg rivala Al Hilal. Ova vijest ima i potvrdu u obliku dresa ovog kluba s Messijevim imenom.

Linker
17. travanj 2024 14:55