KAI PFAFFENBACH Afp
SKUPINA SMRTI

Mađari hrabro pali, Nijemci se spasili u završnici i izborili klasik s Englezima; Benzema - Ronaldo 2:2

Pravu dramu i pregršt preokreta gledali smo u Budimpešti i Münchenu!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. lipanj 2021. 22:55

PORTUGAL - FRANCUSKA 2:2 (Ronaldo 31', 60' / Benzema 45 + 2', 47')

PORTUGAL (4-3-3): Patricio – Semedo (od Dalot), Dias, Pepe, Guerreiro – Moutinho (od 73. Neves), Danilo (od 46. Palhinha), Sanches (od 87. Oliveira) – B.Silva (od 72. Fernandes), Ronaldo, Jota. IZBORNIK: Fernando Santos.

FRANCUSKA (4-2-3-1): Lloris – Kounde, Varane, Kimpembe, Hernandez (od 46. Digne, od 52. Rabiot), Pogba, Kante – Tolisso (od 66. Coman), Griezmann (od Sissoko), Mbappe – Benzema. IZBORNIK: Didier Deschamps.


NJEMAČKA - MAĐARSKA 2:2 (Havertz 66', Goretzka 84' / Adam Szalai 11', Schäfer 68')

NJEMAČKA (3-4-2-1): Neuer - Ginter (od 82. Volland -), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan (od 58. Goretzka), Kroos, Gosens (od 82. Musiala) - Havertz (od 67. Werner), Sane - Gnabry (od 67. Müller). Izbornik: Joachim Löw.

MAĐARSKA (3-5-2): Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Nego, Kleinheisler (od 88. Lovrencsics), Nagy, Schäfer, Fiola (od 88. Nikolics) - Ad. Szalai (od 82. K. Varga), Sallai (od 75. Schön). Izbornik: Marco Rossi.


Veliku dramu ponudilo je zadnje kolo skupine F, Nijemci su se jedva u finišu spasili protiv Mađarske, pogotkom Goretzke sačuvali su bod i osvojili drugo mjesto. Francuska je remijem s Portugalom uzela prvo mjesto u skupini, time dobila Švicarsku u osmini finala, a na ogled s Engleskom 29. lipnja na Wembley ide Njemačka. Treće mjesto ide Portugalu koji ima jaku Belgiju već u sljedećem krugu. a Mađari su završili s nastupom na Euru.

Neočekivano je utakmica na Allianz Areni izbila u prvi plan, jer dok su svjetla pozornice bila uperena u mega okršaj najvećih napadača današnjice Ronalda i Mbappea na Puskas Areni, u Münchenu je Mađarska "zamrznula" Nijemce pogotkom Adama Szalaia već u 11. minuti. Jedan nabačaj pred vrata Neuera uspio je Szalai pospremiti u mrežu glavom sa šest metara između "skamenjenih" Hummelsa i Gintera. Slavili su Portugalci i Francuzi golove svojih reprezentacija u Puskas Areni, ali na tribinama je prava ludnica nastala u trenutku kada je Mađarska u Münchenu drugi put povela. Kai Havertz je izjednačio u 65. minuti, ali samo dvije minute kasnije pogodio je Andras Schafer za novo vodstvo Mađara u Allianz Areni i najavu moguće senzacije. Ipak, ukazao se u 84. minuti džoker s klupe Leon Goretzka koji je pogotkom za 2:2 uništio nade Mađara.

Efikasnu i zanimljivu utakmicu s tri kaznena udarca gledali smo u Puskas Areni. Osim raspleta važnog za skupinu, u središtu pozornosti ponovno je bio Cristiano Ronaldo i njegovi rekordi. S dva pogotka izjednačio je Ronaldo rekord Iranca Ali Daeia sa 109 zgoditaka u dresu reprezentacije. Uz to je istaknuo najozbiljniju kandidaturu za prvog strijelca ovogodišnjeg Eura, jer u srijedu je u Budimpešti zabio peti zgoditak ovog ljeta, a prvi put u karijeri zabio je Francuzima. Kada je već toliko dugo čekao, onda je odmah postigao dva pogotka. S druge strane, junak Francuske, također s dva pogotka je Karim Benzema. Posljednjih dana toliko osporavani napadač Tricolora. koji je posljednji gol u dresu nacionalne vrste zabio još u listopadu 2015. protiv Armenije, dvaput je zatresao mrežu Rui Patricia postigavši prve zgoditke na svom trećem Euru. Francuska je opasnije prijetila u startu, tražili su igrači Didiera Deschampsa dubinu u napadu i pronašli su je preko Mbappea u 16. minuti. Međutim, uspio je Rui Patricio zaustaviti izlet brzonogog napadača PSG-a obranivši njegov udarac desnom nogom s ruba kaznenog prostora. Portugal je poveo preko Ronalda koji je u pogodak pretvorio kazneni udarac što ga je skrivio Lloris. Prilično neoprezno je krenuo "boksati" loptu, a pritom je šakom u glavom pogodio Danila. Lahoz nije dvojio, odmah je pokazao na jedanaesterac. Pogodio je Ronaldo.

Međutim, vodstvo je trajalo tek 15-ak minuta, Tricolori su poravnali nakon kontakta Semeda i Mbappe kojeg je Lahoz okarakterizirao prekršajem za kazneni udarac. Neuvjerljivo odgurivanje u šesnaestercu Portugala provjeravala je i sudačka ekipa u VAR sobi, očito nisu imali ništa kontra Lahoza i Francuska je izjednačila iz jedanaesterca. U drugoj utakmici, Mađari su uspjeli sačuvati vodstvo do odmora i nakon 45 minuta imali smo iznenađujući plasman u skupini F. Francuzi su pogotkom Benzeme s bijele točke zadržali prvu poziciju, na drugoj su bili Portugalci, dok je Mađarska držala treće mjesto, a Nijemci su poslije 45 minuta zadnjeg kola bili na posljednjem mjestu, na rubu ispadanja sa Eura.

Ali, kako je zanimljivo bilo prvo poluvrijeme, tako smo drami svjedočili i u nastavku. Francuska je preokrenula preko Benzeme koji je asistenciju Pogbe pretvorio u zgoditak pogodivši lijevi donji kut portugalske mreže već u 47. minuti. Međutim, u 59. minuti rukom je u kaznenom prostoru igrao Kounde, a Ronaldo ponovno iz jedanaesterca poravnao na 2:2. Francuska je nakon novog izjednačenja preuzela kontrolu igre, ali nije uspjela do pobjede. No, i s remijem su Francuzi uzeli prvo mjesto.


KRAJ NA OBJE UTAKMICE! Pogled na tablicu u skupini F: 1. Francuska, 2. Njemačka 3. Portugal, 4. Mađarska. Francuzi u osmini finala idu na Švicarce, Njemačka na Englesku, a Portugal na Belgiju.

86' Opalio je Griezmann s 20-ak metara, ali njegov pokušaj odlazi preko gola.

84' GOOOL! 2-2 u Münchenu! Wernerov šut je blokiran, a lopta se odbija do Goretzke koji trese mrežu. Trenutna situacija: 1. Francuska, 2. Njemačka 3. Portugal, 4. Mađarska.

image
KAI PFAFFENBACH Afp

80' Velika prilika za Nijemce! Iskosa puca Kroos, ali lopta odlazi pored desne stative.

68' Fantastična reakcija portugalskog vratara! Pogba je opalio s 20-ak metara, Patricio to obranio, a lopta se odbija u vratnicu. Na odbijanac natrčava Griezmann, puca snažno, no još jednom je portugalski vratar majstorski reagirao.

68' Kakva ludnica! Mađari ponovno vode Schäfer je šokirao Nijemce! A. Szalai prebacuje njemačku obranu, a Schäfer u naletu to šalje pored Neuera! Trenutna situacija: 1. Francuska, 2. Portugal, 3. Mađarska, 4. Njemačka.

image
KAI PFAFFENBACH Afp

66' GOOOL!! Vraćaju se Nijemci pogotkom Havertza! Hummels glavom sušta loptu do Havertza koji s metar-dva šalje loptu u mrežu.

image
ALEXANDER HASSENSTEIN Afp

60' GOOOL! 2:2, Ronaldo je još jednom nadmudrio Llorisa! Trenutna situacija: 1. Francuska, 2. Portugal, 3. Mađarska, 4. Njemačka

60' Na drugoj utakmici u skupini F Mađari i dalje vode 1:0 protiv Njemačke.

59' Novi jedanaesterac za Portugal! Ronaldo je išao ubaciti u šesnaesterac, a Kounde to blokira - rukom!

49' Ronaldo umalo ekspresno izjednačuje! Sjajni Portugalac nebeskim je skokom ispratio dugu loptu i pucao, ali nije dobro nacilja i njegov pokušaj odlazi iznad gola.

47' GOOOL! Ponovno Benzema koji zabija na asistenciju Pogbe! Izašao je Francuz sam pred Patricija, poslao loptu u lijevu stranu, a ona se od stative odbija u mrežu. Neko vrijeme se čekala provjera mogućeg zaleđa, a onda je VAR potvrdio regularnost pogotka. Trenutna situacija: 1. Francuska, 2. Mađarska, 3. Njemačka, 4. Portugal.

image
DARKO BANDIC Afp

46' Nastavljaju se okršaji u Budimpešti i Münchenu!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA NA OBJE UTAKMICE! Mađari su na rubu nove senzacije, a svjetski i europski prvaci trenutno su na 1:1

45 + 2' GOOOL! Vratila se Francuska! Precizan je s bijele točke bio Benzema koji je nadmudrio Patricija. Nova situacija na tablici kaže sljedeće: 1. Francuska, 2. Portugal, 3. Mađarska, 4. Njemačka

image
LASZLO BALOGH Afp

45' Jedanaesterac za Francuze! Pogba je poslao loptu prema Mbappeu, a njega na ulasku u šesnaesterac ruši Semedo.

39' Dva dalekometna pokušaja Mađara. Schäferov pokušaj odlazi preko gola, dok je Neuer zaustavio udarac Rolanda Sallaija koji je uslijedio nedugo nakon toga.

31' GOOOL! Ronaldo je siguran s bijele točke! Lloris je otišao u jednu, a lopta u drugu stranu! Cristiano je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu po četvrti put zatresao mrežu. Trenutno su Portugalci prvi sa šest bodova, Francuzi drugi s četiri, Mađari treći s istim brojem bodova kao svjetski prvaci, a ispadaju - Nijemci koji imaju tri.

image
FRANCK FIFE Afp

27' Jedanaesterac za Portugal! Lloris je krivo procijenio let lopte i 'nokautirao' Danila.

21' Kakva sreća za Mađare! Hummels nakon ubačaja iz kornera glavom trese gredu, a nedugo nakon toga Gulacsi sjajnom obranom skida pokušaj Gintera.

16' Mbappe u velikoj prilici! Izbio je jedan na jedan s Patricijom, no portugalski vratar to sjajno brani.

11' GOOOL! Šou u Budimpešti, ali ne zbog utakmice Francuske i Portugala već zbog Mađarske koja je u Münchenu povela protiv Njemačke! Adam Szalai je ispratio sjajan centaršut Sallaija i glavom sa 7-8 metara matirao Neuera. U ovim trenucima Francuzi su prvi, Portugalci drugi, Mađari treći, a Nijemci - ispadaju!

image
MATTHIAS HANGST Afp

6' Prilika za Portugal pa kontra Francuza! Ronaldo je pokušao glavom, ali Lloris je spreman. Mbappe vuče kontru, sjurio se u šesnaesterac, ali Portugalci to izbijaju u korner.

4' Prilika za Njemačku! Kimmich prima loptu u šesnaestercu, puca iz mrtvog kuta, ali Gulacsi je to brani.

4' Sanches je pokušao iz daljine, ali nije nabolje zahvatio loptu koja jedva dospijeva do Llorisa.

1' Počele su utakmice u Budimpešti i Münchenu!

Linker
25. travanj 2024 08:36