MAXIM SHEMETOV Afp
SUDAR U SANKT PETERBURGU

Ruska uspavanka pretvorila se u triler! Slovački vratar kiksom gurnuo Šveđane do pobjede i čela ljestvice

Švedska je protiv Slovačke slavila minimalnom pobjedom, a strijelac s bijele točke bio je Forsberg
Piše: SN/HinaObjavljeno: 18. lipanj 2021. 16:51

ŠVEDSKA - SLOVAČKA 1:0 (Forsberg 77' p.)

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson (od 88. Bengtsson) - Larsson, Ekdal (od 88. Svensson), Olsson (od 64. Claesson), Forsberg (od 90'+3' Krafth) - Isak, Berg (od 64. Quaison)

SLOVAČKA: Dubravka - Hubocan (od 84. Hancko), Škriniar, Šatka, Pekarik (od 65. Haraslin) - Hrošovsky (od 84. Duris), Kucka - Mak (od 77. Weiss), Hamšik (od 77. Benes), Koscelnik - Duda

St. Peterburg - Stadion: Gazprom Arena Sudac: D. Siebert (Njemačka)


U susretu 2. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva Švedska je u petak u Sankt Peterburgu pobijedila Slovačku s 1:0, a jedini pogodak postigao je Emil Forsberg u 77. minuti iz penala.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli niti jednu izglednu priliku, da bi u drugom Švedska odlučnije krenula u napade i nanizala nekoliko gol-šansi. Na kraju jedini gol pao je iz jedanaesterca.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Robin Quaison, veznjak Mainza koji je u igru ušao u 64. minuti, izborio je penal, nakon što ga je u 16-ercu oborio vratar Martin Dubravka, a siguran realizator bio je Emil Forsberg u 77. minuti.

Sada na tablici E skupine vodi Švedska sa četiri boda, druga je Slovačka sa tri, Španjolska ima jedan iz remija sa Švedskom, dok je Poljska, koja je u prvom kolu izgubila od Slovačke, bez bodova.

Dan kasnije, u subotu, u ovoj skupini sastaju se Španjolska i Poljska (Sevilla). Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (Sankt Peterburg).


KRAJ SUSRETA!

90'+4' - Traže Slovaci igranje rukom Emila Kraftha, no njemački sudac samo odmahuje rukom.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

82' - Isak je nerješiva zagonetka za Slovake! Opet je ispremiješao slovačku obranu, lopta se odbila do Claessona koji šutira s ruba šesnaesterca, a Šatka to uspijeva blokirati!

77' - GOOOL! Siguran izvođač je Emil Forsberg. Dubravka je čak i pogodio stranu, no udarac je bio dovoljno precizan i jak... Švedska vodi 1:0!

image
ANTON VAGANOV Afp

75' - JEDANAESTERAC ZA ŠVEDSKU! Quaison je do lopte stigao prije Dubravke, slovački ga vratar ruši i Siebert pokazuje na bijelu točku! Dubravka je pritom dobio i žuti karton.

71' - Sjajan solo-prodor Alexandera Isaka! Izvozao je obranu Slovačke i opalio iskosa, da bi se Dubravka još jednom istaknuo bravuroznom intervencijom...

67' - Još jedan dobiveni zračni duel Alexandera Isaka! Nadvisio je Šatku i glavom poslao loptu tik iznad grede!

65' - Promjene kod jednih i drugih. Ulaze Claesson i Quaison umjesto Olssona i Berga, a kod Slovaka će u igru Haraslin, Pekarik će na klupu.

61' - Pokušava sada i Isak iz daljine, otišlo je to malo pored vratnice. Definitivno drugačiji susret gledamo u odnosu na prvo poluvrijeme.

60' - Novi pokušaj Šveđana, Danielson je zaprijetio glavom, ponovno je prohujalo iznad grede... Rasplamsala se utakmica u St. Peterburgu.

59' - I odmah odgovor na suprotnoj strani! Augustinsson je tukao glavom iz blizine, a Dubravka pokazao fantastične reflekse.

58' - Najbolja prilika na utakmici! Iako je Kucka, ispostavilo se, bio u zaleđu, njegov udarac glavom s pet metara za svaki slučaj sjajno brani Olsen!

50' - Prvo veće uzbuđenje u nastavku. Upisat ćemo volej Dude s ruba kaznenog prostora, otišlo je to malo iznad grede.

46' - Vraćamo se na drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

image
ANTON VAGANOV Afp

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, možda i najgoreg na ovogodišnjem Euru. U prvih 45 minuta vidjeli smo samo jedan udarac u okvir gola koji je uputila reprezentacija Švedske.

>>> Zanimljiv podatak: Kombinirana prosječna dob u početnih 11 Švedske i Slovačke je 30 godina i 125 dana. Samo smo na susretu Grčke i Švedske iz 2008. na terenu gledali starije početne sastave s prosječnom dobi od 30 godina i 178 dana.

36' I dalje čekamo prvu pravu priliku u Sankt Peterburgu. Nekoliko je puta u posljednjih pet minuta Slovačka došla pred gol suparnika, ali svaki pokušaj nekakve ozbiljnije akcije bio je blokiran ili neprecizan.

image
LARS BARON Afp

23' Žuti karton za Olssona.

15' Nema puno uzbuđenja na ovoj utakmici. Zasad obje obrane sigurno brane prilaz svom golu. Posjed lopte je praktički izjednačen 49% - 51% u korist Slovačke. Šveđani su uputili 3 udarca prema golu, od toga samo jedan u okvir, dok su Slovaci samo jednom priprijetili i bili neprecizni.

5' Novi nalet Slovačke, Kucka je pokušao glavom, ali lopta odlazi daleko od gola.

4' Ubačaj Hamšika u šesnaesterac, ali Šveđani to bez većih problema čiste i otklanjaju opasnost.

3' Larsson dobio loptu na rubu šesnaesterca, opalio je po golu, ali golman je bio spreman i zaustavlja njegov pokušaj.

1' - Počela je utakmica!


14.00 Stigli su sastavi!

Linker
24. travanj 2024 22:47