TOMISLAV KRISTO Cropix
LUDILO U ZAGREBU

Atomski Dinamo zabio šest komada i najavio veliku feštu, Modri u grotlu Cibone stigli na korak do titule

‘Ajme meni, nije mi dobro, zabili smo šest komada‘, odjekivala je pjesma BBB-a na tribinama
Piše: Ivan Alaupović, SNObjavljeno: 26. svibanj 2023. 22:06

FUTSAL DINAMO - OLMISSUM 6:2 (Čekol 2‘, 19‘,32‘ Novak 22‘,35‘/Kustura 25‘, Juretić 36‘)

ZAGREB KC Dražena Petrovića. Gledatelja: 5,500 Suci: Vedran Babić (Split), Dinko Kramar (Varaždin). Treći sudac: Mario Vecko. Delegat:Nenad Stražanac.

FUTSAL DINAMO: Piplica – Perić, Čekol, T. Novak, Postružin 10 - Pranjić, Pavlić, Konsuo, Mužar, Šućur, Vučković, Dekanić, Bjelić, Zonjić, F.Novak. Trener: Matija Đulvat.

OLMISSUM: Čizmić - Hrstić, Pavić, Perišić, Rodriguinho - Bilandžić, Kustura, Jurlina, Kuraja, Juretić, Kolobarić, Moura, Jurić, Sekulić. Trener: Marko Mladin.

CRVENI KARTON: Hrstić

‘‘Ajme meni nije mi dobro, zabili smo šest komada‘‘ orilo se dvoranom Dražena Petrovića nakon što je Futsal Dinamo pobjedom 6:2 protiv Olmissuma stigao do 2-1 u seriji finala malonogometnog prvenstva Hrvatske protiv Olmissuma i u ponedjeljak će imati meč loptu da dođe do prvog, povijesnog naslova u vitrini kluba.

image

Zagreb, 260523.
Dvorana Drazena Petrovica.
Treca utakmica malonogometnog finala, Dinamo - Olmissum.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

TOMISLAV KRISTO Cropix

A sve je na početku susreta i krenulo u tom smjeru, već u početku susreta prvi udarac uputio je Čekol iz prekida udarac, ali je lopta otišla visoko preko gola. A onda, bomba koja je bacila Draženov dom u delirij. Povratnik u momčad, nakon suspenzije zbog crvenog kartona u prvom susretu finala, Perić, izveo je korner, sjajno pronašao Čekola koji je iz prve volejem neobranjivo gađa u rašlje. Erupcija oduševljenja za publiku, a Čekolu peti pogodak protiv sastava iz Omiša. Još malo živosti vidjeli smo i u petoj minuti. Najprije se Moura driblingom oslobađa svog čuvara, ali Piplica je najavio svoju raspoloženu večer obranom. Odgovara Zonjić s druge strane, iz okreta puca prema golu, iz kosa, a njegov pokušaj dira vanjski dio mreže. Najbolju od svih prilika za goste imao je Moura u sedmoj minuti. Igrač s brojem 18 kod gostujuće momčadi našao sam pred golom Dinama nakon kornera, ali udarac je otišao pored lijeve vratnice. A onda je nekoliko udaraca oprobao Tihomir Novak, jedan od najiskusnijih u plavom dresu.

image

Zagreb, 260523.
Dvorana Drazena Petrovica.
Treca utakmica malonogometnog finala, Dinamo - Olmissum.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

TOMISLAV KRISTO Cropix

Pucao je u devetoj minuti, ali ravno u Čizmića. Isto je pokušao dvije minute kasnije, driblingom je izbacio čuvara, a onda atraktivno obranom Čizmić ponovno izlazi kao pobjednik. A zatim, show Jurline koji se sjurilo se po svojoj strani, a onda desnom nogom opalio, njegov udarac od Piplice je odsjeo na stativi. I onda, u 19. semafor je pokazao 2:0 za Dinamo. Ponovno su sve režirali akteri i kod prvog gola. Perić se leđima oslobodio svog čuvara, ostavio za Čekola koji još jednom izlazi kao pobjednik protiv Čizmića. Precizno, silovito ispod grede. Kako li se samo dvorana zatresla nakon drugog pogotka, a parket se ponovno morao čistiti, jer nekoliko čaša pive od euforije završile su na terenu. Nakon toga, Čekol je mogao i do trećeg gola u prvom poluvremenu, ali je ovoga puta njego udarac nakon kornera otišao preko gola. Za kraj, u posljednim sekundama prije pauze išli su Modri tri na dva, Tihomir Novak dao je za Postružina, ali spriječio je Čizmić da njegova momčad u nastavak susreta uđe s tri gola deficita.

image

Zagreb, 260523.
Dvorana Drazena Petrovica.
Treca utakmica malonogometnog finala, Dinamo - Olmissum.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

TOMISLAV KRISTO Cropix

Što god da je trener Mladin rekao svojim igračima nije bilo snažnije od Tihe Novaka koji je već nakon minute i pol u drugom poluvremenu ipak digao prednost na 3:0 i izašao na kraj s vratarom Olmissuma. Primio je dodavanje kod deveterca i pogodio u malu mrežicu. I kratko je oduševljenje kod domaćih prekinu Kustura kad je samo minutu kasnije pokupio jedan odbijanac i pospremio loptu u mrežu za 3:1. Nije to pokolebalo domaćina koji je taman u trenutku kad je rastao pritisak Olmissuma stigao do 4:1. Filip Novak je u 27 za iskoristio jedno izletavanje Čizmića izvan deveterca, došao do lopte i na praznu mrežu zabio za povećanja vodstva. Kao da to nije bilo dosta za goste koji su već u sljedećem napadu dobili crveni karton. Točnije zaradio ga je Jakov Hrstić zbog klizećeg starta na strijelcu četvrtog pogotka. Odlučio se trener Omišana na igru s golmanom igračem, ušao je Valerije Jurić, a sve je spremno čekao Čekol koji je nakon jedne presjećene lopte na praznu mrežu zabio ‘‘petardu‘‘. Već se tada uvelike pjevalo dvoranom, a za kraj s šest pogodaka u mreži gostiju ponovno se pobrinuo Filip Novak za potpuni potop Olmissuma u pet minuta prije kraja. Još je utješni pogodak u 37. postigao Antonio Juretić koji se nakon prekida našao na odbijenoj lopti i nije imao težak posao matirati pričuvnog vratara Pavlića. Mogu li se Modri otrijezniti do ponedjeljka, a Omišani trgnuti?


PRIJENOS UŽIVO:

40. - Kraj! Dinamo je pobijedio 6:2.

36. - GOOOL! Juretić je zabio iz slobodnjaka i smanjio vodstvo Dinama.

35. - GOOOL! Filip Novak zabija za 6:1 i potpuni potop Olmissuma.

32. - GOOOL! 5:1 za Dinamo. Čekol zabija na prazan gol.

27. - Hrstić je dobio crveni karton zbog klizećeg starta na Filipa Novaka. Navijači su zasuli teren svime što im je došlo pod ruku.

27. - GOOOL! 4:1 za Dinamo. Zabio je Filip Novak koji je iskoristio izletavanje Čizmića koji je pri tome ostao bez lopte.

26. - Raste pritisak Olmissuma, ali sjajno raspoloženi Piplica brani sve pokušaje gostiju.

25. - GOOOL! Zabio je sada Olmissum. Kustura je pokupio jedan odbijanac i pospremio loptu u mrežu za 3:1.

22. - GOOOL! 3:0 vodi Dinamo. Zabio je Tihomir Novak.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

21. - Počeo je drugi dio.

20. - Kraj prvog dijela. Dinamo vodi 2:0.

20- - Opalio je sada Postružin, ali brani Čizmić.

19. - GOOOL! Čekol pogađa za povećanje vodstva Dinama. Perić mu je ostavio loptu, a on ju opalio pod gredu za 2:0.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

17. - Puca Hrstić, ali brani raspoloženi Piplica.

15. - Postružin je opalio izvana, ali još jednom siguran je Čizmić.

12. - Puca Konsuo, brani Čizmić.

11. - Pavić puca, brani Piplica.

9. - Probao je Novak, ali lako brani Čizmić.

8. - Piplica je sada skinuo 2-3 odlične šanse Olmissuma. Utakmica se zahuktava.

7. - Kustura puca pod gredu, brani Piplica.

5. - Moura je opalio po golu, ali brani Piplica.

4. - Navijači cijelo vrijeme glasno navijaju za Dinamo. ‘Volim Dinamo...‘, odzvanja dvoranom.

2. - GOOOL! Vodi Dinamo. Kristijan Čekol je opalio bombu nakon ubacivanja Perića. Golman nije mogao ništa.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

1. - Počeo je spektakl u Ciboni!

>>> BBB-i su igrače pozdravili skandiranjem Dinamo.

Video: Domagoj Koprivnjak

>>> Sjajna atmosfera u Ciboni.

Video: Mihael Farkaš

>>> Sve je spremno za spektakl u Ciboni.

Iz Cibone: Andro Polić

>>> Krenula je pjesma BBB-a u Ciboni.

Video: Mihael Farkaš

Video: Domagoj Koprivnjak

>>> Krenulo je i zagrijavanje za utakmicu

Video: Domagoj Koprivnjak

>>> Navijači već polako pune dvoranu.

image

Dio navijača ušao je u dvoranu

DOMAGOJ KOPRIVNJAK

>>> Atmosfera se polako zahuktava.

Video: Domagoj Koprivnjak

>>> Stižu nam i prve fotografije ispred Draženova doma, navijači se okupljaju a na tribinama se očekuje sjajna atmosfera.

image

Navijači Dinama ispred dvorane

DOMAGOJ KOPRIVNJAK

image

Navijači Dinama ispred dvorane

DOMAGOJ KOPRIVNJAK

image

Navijači Dinama ispred dvorane

DOMAGOJ KOPRIVNJAK


Najavu piše: Ivan Alaupović

Navijače Futsal Dinama uz Draženov dom vežu itekako lijepa sjećanja. U kultnoj zagrebačkoj dvorani postavili su rekord po broju gledatelja na jednoj ligaškoj malonogometnoj utakmici u Hrvatskoj, 1. prosinca 2014. u 5:0 pobjedi protiv Patriota. Kao tadašnji drugoligaš tjedan dana kasnije u Ciboni su svladali aktualnog prvaka Alumnus s 4:3 u finalu Regionalnog kupa i osvojili prvi povijesni trofej.

Kasnije su tamo još odigrali tri natjecateljske i jednu revijalnu utakmicu. Jedini natjecateljski poraz u ovoj su dvorani upisali u prvom kolu Kupa 2015. od Nacionala, a u iduća dva navrata, u sklopu manifestacije Plavi Sveti Nikola, svladali su Split 5:4 i Alumnus 3:1. Dvorana 2 Doma sportova, gdje je Futsal Dinamo uz vatrenu podršku s rasprodanih tribina svladao Novo vrijeme (3:2) i plasirao se u svoje premijerno finale hrvatskog prvenstva u ovom je terminu zauzeta pa se Modri sada vraćaju na mjesto sreće s ciljem da KC Dražen Petrović bude mjesto u kojem će sa svojim navijačima osvojiti prvi naslov prvaka države.

Linker
19. travanj 2024 21:38