StoryEditor
 FRANCOIS NEL
NIKNUO JE IZ PRAŠINE

Vatreni će možda ovdje braniti srebro: Velebni stadion za Mundijal je gotov, jedna stvar čini ga posebnim

Pri izgradnji su korišteni su i reciklirani materijali, to je treći stadion koji je završen.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2020. 10:40

Trebali smo ovog ljeta uživati u nastupima hrvatske nogometne reprezentacije na prvom Europskom prvenstvu u nogometu planiranom u više zemalja. Protekle nedjelje Vatrenima je bilo zakazano da se susretnu s Engleskom u prvom kolu na Wembleyju, ali pandemija koronavirusa sve je odgodila za minimalno godinu dana. 

Tako bismo sljedeća dva ljeta mogli gledati izabranike Zlatka Dalića na velikoj sceni. Najprije na spomenutom Euru 2021., a onda i na Mundijalu u Kataru godinu dana kasnije. Naravno, na to se natjecanje tek trebamo plasirati, jer svjetsko srebro otprije dvije godine u tom kontekstu ne znači baš ništa.

Za to natjecanje gotov je i treći stadion na kojem će se igrati od ukupno njih osam. Kompleks u Al Rayyanu nazvan "Education City" uistinu je poseban. Njega se već kolokvijalno naziva "pustinjskim draguljem", jer svijetli noću i doslovno - sjaji danju.

Ne samo da stadion ima kapacitet od 45 tisuća sjedećih mjesta na tribinama, već je u cijelosti napravljen po ekološkim standardima prvog ranga. Korišteni su reciklirani materijali za njegovu izgradnju, a posebnost je i u tome što će 20 tisuća sjedalica nakon Mundijala biti poklonjeno za druge nogometne objekte.

Nakon Al-Khalifa Internationala, stadiona koji je već postojao i novog Al-Janouba, još će pet novih stadiona niknuti gotovo iz prašine....

Linker
16. lipanj 2020 23:25