BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
Procurilo u medije

Važno je zvati se Real Madrid ili Barcelona! Otkriće o raspodjeli zarade u Superligi šokiralo je sve

Raspodjela zarade u Superligi u najmanju je ruku zanimljiva...
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2021. 19:20

Španjolski dnevni list Mundo Deportivo otkrio je danas zanimljive, mnogima i šokantne detalje ugovora sklopljenog između Real Madrida i Barcelone sa Superligom.

U nedjelju je 12 klubova osnovalo europsku Superligu, natjecanje bogatih koje je bilo kratkog vijeka. Nakon velikog pritiska navijača, javnosti i političara, sve je palo u vodu jer su se iz natjecanja povukli engleski velikani Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea, Arsenal i Liverpool, a potom i Inter, Milan i Atletico Madrid. Samo su Real, Barcelona i Juventus ostali 'unutra' i ne odustaju od ideje.

Španjolci tvrde da bi pobjednik Superlige osvojio oko 600 milijuna eura (osvajanje Lige prvaka donosi 100 milijuna eura) ali samo ako je riječ o Realu ili Barceloni. Naime, ostali klubovi ne bi osvojili istu nagradu za trofej jer visina iste ponajprije ovisi o imidžu kluba.

Na kraju sezone ukupno bi klubovi podijelili 7.5 milijardi eura, a iznos bi ponajprije zavisio o vrijednosti brenda, povijesnoj važnosti, globalnom utjecaju, utjecaja na društvenim mrežama itd.

Čak i sama zarada od sudjelovanja ne bi bila za svakoga jednaka već bi se dijelila po kategorijama. Dakako, Real i Barcelona se nalaze u prvoj kategoriji i dobili bi skoro duplo više od sljedeća četiri kluba po valorizaciji. Kada se sve zbroji i oduzme, nije ni čudo što predsjednici Reala Florentino Perez i Barcelone Joan Laporta ustraju u projektu...

Linker
28. lipanj 2022 06:44