AFP
LUDNICA U EUROPI

Veliki rasplet nogometne sezone! Inter i City praktički osigurali naslove, PSG i Atletico u problemima

U ligama Petice neke stvari su se dosta zakomplicirale, a neke su postale mnogo jasnije
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. travanj 2021. 20:36

Lille je dobitnik vikenda, momčadi našeg Domagoja Bradarića u ruke ide nagrada “Uskršnji zeko”. Na Parku prinčeva pobijedili su PSG pogotkom Kanađanina Jonathana Davida, napadača kojeg su Gentu prošlog ljeta platili 27 milijuna eura. Očito je, isplatit će se 21-godišnji napadač čijim je zgoditkom Lille izbio sam na prvo mjesto s tri boda prednosti u odnosu na PSG. Naslov prvaka Lille čeka točno 10 godina, možda im se sreća osmjehne upravo na obljetnicu. U Parizu na napravili veliki korak k tom cilju.

Bayern je također napravio veliki posao pobjedom u Red Bull Areni u Leipzigu. Leon Goretzka je strijelac, a mogao je biti i bilo tko kada nema Lewandowskog. Tu je demonstracija moći Bayerna, i bez najboljeg strijelca Bundeslige dobili su Bavarci derbi i otišli na plus sedam ispred Leipziga. Sedam kola do kraja za devetu titulu u nizu? Teoretske su šanse za drukčiji rasplet, moćni Bayern u Leipzigu je potvrdio odlučnost uzimanja 31. naslova prvaka Njemačke. Bavarci su i dalje nedodirljivi u Bundesligi, čak i kada igraju bez svog ključnog igrača.

image
Sputnik via AFP

Bayern gazi prema tituli u Bundesligi, a Inter i Manchester City dijeli samo teorija od potvrde naslova prvaka. Inter je pobjedom u Bologni i posrtajima glavnih konkurenata Milana i Juventusa povećao razliku. Čak 12 bodova ispred Juventusa i osam pred Milanom uz utakmicu manje. Conteova momčad je u klasičnom talijanskom stilu (1:0) prošla tvrdu Bolognu i Uskršnju nedjelju dočekala još sigurnija u prekid dominacije Juventusa. Što tek reći za City, koji je dominatno prošao preko King Powera u Leicesteru (2:0).

Guardiolina momčad ne posustaje, stvorila je zalihu od 14 bodova ispred gradskog rivala Uniteda. Imaju doduše i utakmicu viška, ali imaju i sjajnu formu, djeluju moćno i nezaustavljivo. Tako je napokon izgledao i Liverpool, koji je na Emiratesu deklasirao Arsenal (3:0). Pred četvrfinalne dvoboje Lige prvaka kontra madridskog Reala podigli su Redsi samopouzdanje i razinu igre. Diogo Jota je faktor napretka, Arsenal je i dobro prošao s tri razlike, zato je i Liverpool ušao u kategoriju dobitnika “Uskršnjeg zeke”.

Linker
20. travanj 2024 03:48