JORGE GUERRERO Afp
KAKVA UTAKMICA!

Video: Barcelona pobijedila u neviđenom trileru! Gubila 2:0 do 88. minute pa slavila u dvoboju s 8 golova

Niti jedan od pet Barcinih golova nije zabio Messi. Ali, pokazao je karakter, kao i cijela momčad.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. veljača 2021. 23:49

Barcelona je nakon Seville i Levantea treći polufinalist španjolskog Kupa kralja, u odličnoj i dramatičnoj utakmici u gostima je svladala Granadu 5:3.

Do polufinala je došla u produžecima, a do njih preokretom kad su je već mnogi počeli oplakivati. Granada je igrala izvrsnu utakmicu i vodila 2:0 do 88. minute. Tada je Antoine Griezmann na pas Lionela Messija uhvatio na spavanju vratara Aarona Escandella koji je imao niz odličnih obrana, ali je tim primljenim pogotkom u bliži kut nanio golemu štetu svojoj momčadi.

Prije toga za Granadu su zabili Kenedy na dodavanje Sora nakon pogreške Umtitija u 33. minuti i Roberto Soldado iz kontre u 47. minuti. Barcelona je imala terensku dominaciju, prije gola Griezmanna Dembele je pogodio gredu, nakon njega Messi vratnicu, još je i ranije zatresla okvira gola, ali spasila se u drugoj minuti sudačke nadoknade kad je Griezmann bio asistent, a Jordi Alba strijelac.

U produžetku Griezmann je u 100. minuti zabio za 3:2, međutim odmah je Dest skrivio kazneni udarac te Fede Vico s bijele točke izjednačio. Ipak, Frankie De Jong nakon odbijanca i Jordi Alba silovito pod gredu pogađali su za konačnih 5:3 u 108. i 113. minuti.

Granda je junački borila, ali je pala. Barceloni je Kup kralja najbolja šansa za trofej. Messi nije zabio, no bio je kreativan, imao je desetak krasnih dodavanja, devet uspješnih driblinga i 12 udaraca prema golu.

Prije toga Levante je eliminirao Villarreal, također se igrao produžetak, a gol je zabio Roger Marti u 121. minuti. Isto je igrač srušio i Real proteklog vikenda u prvenstvu. U četvrtak igraju Betis i Athletic Bilbao. Polufinalne parove odlučuje ždrijeb.

Linker
18. travanj 2024 23:29