Navijači BiH

 SCREENSHOT
UZAVRELA NAVIJAČKA KRV

Video: Grmilo u Zenici, navijači BiH krenuli prema Ukrajincima zbog ruske zastave, mislili su da je srpska

Srećom, lokalna policija brzo je reagirala i spriječila prijeteći sukob na tribinama
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 17. studeni 2021. 08:22

Uzavrela navijačka krv reagira na najmanju provokaciju, dokazala je i kvalifikacijska utakmica Bosne i Hercegovine protiv Ukrajine u utorak navečer u Zenici, u kojoj su gostima trebala tri boda da se dokopaju drugog mjesta ako Finska izgubi od Francuske, što se naposljetku i dogodilo.

Naime, uoči intoniranja himni dogodio se incident kad su pristalice domaćih pomislili da ih ukrajinski navijači provociraju srpskom zastavom, no radilo se o takozvanoj predsjedničkoj ruskoj zastavi okrenutoj naopačke, čime su Ukrajinci željeli poniziti aktualnog ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pod njegovim vodstvom se, blago rečeno, Rusija proširila nauštrb Ukrajine i zbog tog još nedovršenog sukoba i "statusa quo" zbog manjka interesa tzv. međunarodne zajednice Fifa i Uefa razdvajaju Rusiju i Ukrajinu u ždrjebovima, pa će tako napraviti i u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru (Rusija je nositeljica, Ukrajina nije). Boje ruske trobojnice su bijela, plava, crvena, kao, primjerice i slovenske, dočim su srpske obrnute.

>>> Video incidenta pogledajte OVDJE!

No, navijačima domaće reprezentacije, "BH Fanaticosima", dojam da je zastava srpska vjerojatno je pojačao i grb na predsjedničkoj ruskoj zastavi koji ih je podsjetio na "orlove", iako dotiče insignije uopće nisu iste, no kad "navijačka krv progovori" to su detalji koji sporo dopru do mozga. Srećom, lokalna policija brzo je reagirala i spriječila prijeteći sukob na tribinama stadiona Bilino Polje domaćih i gostujućih navijača.

Linker
20. travanj 2024 15:43