Ivan Leko
 BRUNO FAHY/AFP/PROFIMEDIA
HRVATSKI DUEL U KINI

VIDEO: Ivan Leko srušio Slavena Bilića, pogledajte veliku pogrešku stopera u sastavu bivšeg HR-izbornika

Leko je stigao do druge pobjede, a Bilić do drugog poraza u jednako toliko utakmica ove sezone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2021. 14:40

Već u drugom kolu kineskog nogometnog prvenstva međusobno su se sučelili Ivan Leko i Slaven Bilić. Dva bivša igrača Hajduka, ali i u novije vrijeme priznata trenerska lica odigrala su s njihovim momčadima vrlo zanimljiv dvoboj u kojem je Shanghai Port pobijedio Beijing Guoan rezultatom 3:1.

To znači da je Shanghai, momčad Ivana Leke pobijedila i u drugoj, a Beijing, Bilićev sastav izgubio i u drugoj utakmici ovosezonskog izdanja kineske Super lige.

Dapače, Lekini momci iz Šangaja već su nakon četiri minute utakmice imali vodstvo od 2:0. Oba pogotka za domaćine zabio je Ricardo Lopes. Brazilac je najprije pogodio na asistenciju Aarona Mooyja, a zatim je iskoristio neobjašnjivu pogrešku Bilićevog stopera koji mu je dodao loptu i servirao akciju za drugi pogodak.

No, već u 22. minuti Bilićeva momčad se vraća. Sjajnu akciju odigrali su internacionalci, Cedric Bakambu pronašao je Jonathana Vieru za 2:1. No, konačan rezultat utakmice i novu pobjedu za Lekin Shanghai Port postavio je Lu u 81. minuti. Leko je nakon pobjede protiv Tianjina (6:1) dobio i Bilića, koji je u prvom kolu s 2:1 poražen od Shanghai Shenhue.

Pogledajte veliku pogrešku Bilićevog stopera za Shanghaijevih 2:0.

Linker
23. travanj 2024 15:44