efektni posteri

Odgovor za prazne zidove: Živopisni LOLA Art posteri koji teže jednostavnosti i estetici

 lola-art.com
Motivi su zasad podijeljeni na portrete, geometrijske likove, retro uzorke, prirodne elemente te citate

Upoznajte Lanu Lovrić, 37-godišnju grafičku dizajnericu iz Slavonskog Broda, koja se prije godinu dana otisnula u poduzetničke vode, a prije mjesec dana otvorila i svoj web shop.

LOLA je moj osobni osjećaj slobode, a tvoj odgovor na prazne zidove. Zidove koji traže nešto posebno, jednostavno i lijepo. Opis je to dizajn studija LOLA Art, iza kojeg stoji Lana Lovrić, 37-godišnja grafička dizajnerica iz Slavonskog Broda, koja se prije otprilike godinu dana otisnula u poduzetničke vode, a prije mjesec dana otvorila i web shop, putem kojeg se mogu kupiti zaista predivni, životopisni i efektni umjetnički posteri.

image
Sanja Bistričić

Lana je, kaže, oduvijek bila kreativna, a nakon nekoliko radionica koje je pohađala uz fakultet, od slikarstva do kiparstva, zaposlila se u marketinškoj agenciji kao grafički dizajner, a potom prešla na poziciju voditelja marketinga jedne internacionalne kompanije. No, nakon godina rada u privatnom sektoru, pronašla se na životnoj prekretnici i odlučila na korak više koji ju je odveo u poduzetničke vode, ali i u vode u kojima s lakoćom pliva, snalazi se, iskušava svoje granice i uspješno balansira privatan i poslovan život.

Sve je, prepričava, započelo suradnjom na jednom projektu, u kojem je dobila izazovan zadatak uređenja zidova jedne kuće u Bibinju.

image
lola-art.com

Sve prvotne skice izrađujem ručno, a potom ih digitalno transferiram na računalo i koloristički obrađujem, kaže Lana Lovrić

JESENSKA KOLEKCIJA

- Kako je u to vrijeme cijela Hrvatska bila u karanteni, taj projekt mi je uistinu dobro došao kao bijeg od stvarnosti. U vrijeme najveće brige i straha, pažnju sam usmjerila na kreativnost i crtanje te promišljanje kako šest apartmana u kući diferencirati i napraviti odvojene cjeline. Svaki apartman je dobio definiranu kolor shemu i raspored postera/grafika koje su nakon četiri mjeseca rada transformirale interijer u jednu jako zanimljivu priču - kaže i dodaje kako je nakon tog projekta proizašla ideja o osnivanju brenda LOLA Art i pokretanju web shopa.

Brend zasad obuhvaća pojedinačnu prodaju postera, no otvorena je i za daljnje suradnje s arhitektima i dizajnerima prilikom opremanja interijera, gdje ima mogućnost u potpunosti se prilagoditi projektu.

- Prvenstveno sam htjela da posteri dolaze u širokom rasponu dimenzija, da se mogu prilagoditi svim standardnim okvirima, pa čak i kvadratnim. Upravo iz tog razloga se svaki poster prilikom narudžbe izrađuje, a kupac ima širok izbor želi li zidne dekoracije razigrati različitim formatima ili velikim dimenzijama postići dojam - kaže.

image
lola-art.com

Motive je zasad podijelila na portrete, geometrijske likove, retro uzorke, prirodne elemente te citate, odnosno tekstualne postere. Nedavno je završila jesensku kolekciju u kojoj prevladavaju pastelni zemljani tonovi, bež boja uz naglaske u boji mesa.

- Inspiraciju u bojama crpila sam iz prirode i svega onoga što nam jesen donosi. Upravo takva kolor shema najviše odgovara svjetlijim interijerima koji trenutno vladaju Instagramom, domovima u kojima prevladava bijela boja uz tonove svijetlog hrasta. No, zimska monokromatska kolekcija je ona koja bi trebala biti najprilagodljivija i već sam počela s objavama tih grafika na web shopu. Držim se hladnih nijansi sive, te crne i bijele boje koje nikada ne izlaze iz trenda - kaže.

image
lola-art.com

BUDUĆI PLANOVI

Svoj stil opisuje kao elegantan i jednostavan.

- Moje grafike teže ka grafičkoj jednostavnosti, nekoj vrsti neopterećenosti te visokoj estetici. Stoga, jako dobro idu uz bilo koji stil uređenja interijera: skandinavski, nizozemski, industrijski, boho chic ili eklektičan stil. Često su zidovi zaboravljeni faktor prilikom uređenja interijera. Ovi posteri stvoreni su da im udahnu novu svrhu - kaže i dodaje kako su reakcije uistinu izvrsne, a zasad se dosta traže portreti.

Inspiraciju, kaže, pronalazi u svakodnevnom životu, skandinavskoj vizualnosti i grafičkoj jednostavnosti.

Iako joj je teško opisati kreativan proces stvaranja jer je on, kaže sa smiješkom, uvijek kaotičan i teško se može svrstati u Excel tablicu. No, upravo takav i treba biti, slobodan i lišen svih okvira koji ga sputavaju.

image
lola-art.com

Cijena im je od 140 do 260 kuna, ovisno o dimenziji. Najmanja je A4, a najveća 70x100 cm

- Sam proces stvaranja grafike počinje jednom bilježnicom i flomasterom ili olovkom. Sve prvotne skice izrađujem ručno, a potom ih digitalno transferiram na računalo i koloristički obrađujem - kaže. Zasad ne treba puno prostora te se snalazi u kvadratima svojeg zagrebačkog stana, iako u zadnje vrijeme pronalazi interes i u slikarstvu u mix media tehnici, za što bi joj dobro došlo ipak nešto više prostora.

Razmišlja i o planovima, koje pak treba uskladiti s drugim obvezama, prije svega privatnim, kao majka dvije prekrasne djevojčice. Zasad joj je namjera realizirati sve kolekcije u kolor shemama koje je zamislila, a potom možda ostvariti i želju da ilustracije osvanu i na majicama.

Raspon cijene postera kreće se od 140 do 260 kuna, ovisno o dimenziji. Najmanja dimenzija je A4, a najveća 70 x 100 cm.

Više na lola-art.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:34