Kylian Mbappe i Mats Hummels
 FRANCK FIFE Afp
ČOVJEK JE NEUHVATLJIV

Video: Potez Mbappea i situacija koja je podijelila nogometnu javnost: ‘Možda izgleda kao penal, ali...‘

‘Sudac apsolutno nije imao kontrolu nad utakmicom‘, između ostalog je rekao Mario Strahonja
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2021. 08:48

Večernji sati utorka donijeli su nam najveći derbi dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva. U sudaru nogometnih velesila aktualni svjetski prvaci Francuzi s minimalnih su 1-0 svladali Njemačku.

Jedini pogodak pao je u 20. minuti, a bio je djelo njemačkog stopera Matsa Hummelsa koji je poslao loptu u vlastitu mrežu. Francuzima su zbog zaleđa poništena dva pogotka, a blizu novoga još jednog bili su i u 78. minuti kada je Hummels startao na Mbappea. Francuzi su tada skočili, tražili jedanaesterac, ali španjolski sudac Carlos del Cerro Grande samo je odmahnuo rukom.

"Apsolutno nije imao kontrolu nad utakmicom, dao je u 7. minuti žuti karton Kimmichu, a nije trebao. Kimmich je povukao nogu i to je apsolutno prekršaj za usmeno upozorenje i prikazati svima da vi vladate tom situacijom. Ovo je teška utakmica, ne treba odmah ići kartonom. Kasnije je Kimpembe trebao dobiti nad Muellerom, čisti đon. Potom se dogodio prekršaj Hernandeza nad Kimmichom, nije svirao, svirao je za Hernandeza. Kasnije u inerciji je on njega udario. To apsolutno nije za karton i prekršaj za Kimmicha. Kasnije smo vidjeli Pogbu u nesportskom ponašanju prema pomoćnom sucu...", analizirao je u studiju HRT-a nastup suca naš sudački ekspert Mario Strahonja.

A što misli o spornom trenutku iz 78. minute i startu Hummelsa?

"Prva impresija izgleda kao kazneni udarac, međutim, kronološki ako gledate, najveći se kontakt dogodio izvan kaznenog prostora koji je narušio koordinaciju kretanja Mbappea. Kasnije je imao Hummels namjeru ići na loptu i hrptom stopala ga je malo dotaknuo, definitivno namjera je bila lopta. To su minimalni kontakti, ovo je situacija u kojoj bi dao support sucu. Definitivno nije jasna i očigledna pogreška. Sada će biti rasprave oko toga. Tendencija je da se ne sviraju olako kazneni udarci. Za mene to nije bio kazneni udarac", istaknuo je Strahonja.

Sporni trenutak s Mbappeom i Hummelsom u glavnim ulogama pogledajte OVDJE.

image
Kylian Mbappe i Mats Hummels
FRANCK FIFE Afp

Linker
22. travanj 2024 02:50