AFP
POBJEDA TOTTENHAMA

VIDEO Rooney ponovio hat-trick, Agüero s tri gola odveo City do pobjede!

"Topnici" su nakon šopinga u posljednjem danu prijelaznog roka uspjeli sastaviti momčad koja je pobijedila Swansea s minimalnih 1-0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Rus Andrej Aršavin
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 10. rujan 2011. 20:42

Nogometaši Manchester Uniteda u posljednjoj su subotnjoj utakmici četvrtog kola Premiershipa pobijedili na gostovanju Bolton Wandererse 5-0.

Pobijedili su tako igrači Alexa Fergusona i četvrti put ove sezone. Na 12 su maksimalnih bodova s impresivnom (18-3) gol-razlikom. Uspijeva ih pratiti samo Manchester City, jedina momčad s maksimalnim učinkom i podjednakom efikasnošću (15-3).

Drugi je svoj uzastopni hat-trick, nakon postignutog u domaćoj 8-2 pobjedi nad Arsenalom prije dva tjedna, zabio Wayne Rooney, čime se popeo na brojku od osam postignutih pogodaka ove sezone. Sam je zabio više od cijele momčadi Chelseaja ili bilo kojega drugog premierligaškog kluba osim Cityja. Na ljestvici strijelaca prate ga Cityjevi Aguëro i Džeko sa po šest golova. Osim Rooneyja, dva je pogotka, svoje prve ove sezone, zabio Javier Hernandez "Chicharito".

Posebno je impresivan bio treći pogodak na utakmici. Ne zbog Rooneyjeva gola koliko zbog impresivnog soloprodora 19-godišnjega desnog beka Phila Jonesa, koji je ovog ljeta pojačao United došavši iz Blackburna za 16.5 milijuna funti. Nanizao je mladi engleski reprezentativac nekoliko igrača i uputio kvalitetan udarac koji je Jussi Jääskeläinen odbio samo na nogu neumoljivog Rooneyja. U domaćem je sastavu Ivan Klasnić, strijelac po jednog gola za Bolton u svakome od dosadašnjih triju kola, igrao do 75. minute.

Nogometaši Tottenhamova menadžera Harryja Redknappa ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni engleskog Premiershipa za što su im bila potrebna tri kola. "Spursi" su slavili kod Wolvesa s 2-0.

Nakon triježnjenja u prošlome kolu (5-1 poraz od Manchester Cityja na White Hart Laneu), Tottenhamu je bio nužan dobar rezultat protiv Wolvesa s obzirom da su u prve dvije utakmice prvenstva uvjerljivo poraženi od oba Manchestera. Redknapp je od početka utakmice u igru stavio oba hrvatska vezna reprezentativca, Luku Modrića i Niku Kranjčara, kao i ovoljetna pojačanja, Scotta Parkera i Emmanuela Adebayora. Mreže su u prvome poluvremenu mirovale, ali se zato u nastavku otvorilo za Tottenham. Najprije je Togoanac Adebayor, koji je u "spurse" stigao kao posudba iz Cityja, zabio u 67. minuti utakmice za 1-0, da bi 13 minuta kasnije Jermaine Defoe postavio konačnih 2-0.

Spomenuti hrvatski dvojac odigrao je cijelu utakmicu za "crottenham", dok se Vedran Ćorluka nije našao ni na klupi za pričuve zbog ozljede zadobivene u reprezentativnoj akciji protiv Izraela. Tottenham je ovom pobjedom upisao prva tri boda na kontu u ovoj sezoni.

Manchester City očitao je lekciju Wiganu na svom Etihad stadionu. Bilo je 3-0, a moglo je biti i puno puno gore za goste. Ovoljetno pojačanje Cityja, pristiglo iz Atletico Madrida, Sergio Agüero, postigao je svoj prvi hat-trick u četvrtom nastupu za građane. "Kun" je načeo mrežu Wigana u 13. minuti utakmice, te je ujedno to bio i rezultat prvog poluvremena. Rezultat je mogao biti i drugačiji da je Carlos Tevez realizirao jedanaesterac u 19. minuti i da je Micah Richards pogodio čisti "zicer" u 28.

U nastavku je City nastavio prijetiti, a Agüero je svoj drugi pogodak postigao u 63. minuti. Samo šest minuta kasnije Argentinac postiže i hat-trick, svoj prvi za momčad menadžera Roberta Mancinija. Bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko proveo je cijelu utakmicu na klupi za pričuve.

Chelsea je upisao gostujuću 2-1 pobjedu kod Sunderlanda. Momčad Andrea Villasa-Boasa povela je preko Johna Terryja u 18. minuti prvog poluvremena, da bi Daniel Sturridge početkom nastavka povisio na 2-0. Korejac Ji uspio je smanjiti na 2-1 u 90. minuti utakmice.

Nakon ljeta iz noćne more za menadžera Arsenala Arsena Wengera, koji je u prošlome kolu poražen s visokih 8-2 kod Manchester Uniteda, "topnici" su nakon šopinga u posljednjem danu prijelaznog roka uspjeli sastaviti momčad koja je pobijedila Swansea s minimalnih 1-0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Rus Andrej Aršavin u 40. minuti utakmice.

Rijetko viđena dominacija nije rezultirala plodom u utakmici između domaćina Stoke Cityja i gostiju iz Liverpoola. "Redsi" su imali čak 73 posto loptu u svojim nogama, te su uputili 16 udaraca prema vratima Stokea od čega je sedam išlo u okvir. S druge strane domaćin je tek jednom zapucao prema vratima Liverpoola i to iz jedanaesterca iz kojeg je jedini pogodak na utakmici postigao Jon Walters u 21. minuti. Bosansko-hercegovački vratar Stokea Asmir Begović promaknuo se u junaka susreta nakon što do kraja utakmice nije dozvolio da ga ijedna lopta upućena prema njegovim vratima savlada.

Premiership, 4. kolo, rezultati:

VIDEO Arsenal - Swansea 1-0 (Aršavin 40)

Everton - Aston Villa 2-2 (Osman 19, Baines 69-11m / Petrov 63, Agbonlahor 83)

Manchester City - Wigan 3-0 (Agüero 13, 63, 69)

VIDEO Stoke - Liverpool 1-0 (Walters 21-11m)

VIDEO Sunderland - Chelsea 1-2 (Ji 90 / Terry 18, Sturridge 51)

Wolves - Tottenham 0-2 (Adebayor 67, Defoe 80)

Bolton - Manchester United 0-5 (Hernandez 5, 58, Rooney 20, 25, 68)

Redoslijed: 3. Manchester United 12, 2. Manchester City 12, 3. Chelsea 10, 4. Stoke City 8, 5. Liverpool 7...

Linker
23. rujan 2024 18:16