Domagoj Vida
 EMRAH YORULMAZ Anadolu Agency Via Afp
KIKS OSTAO NEKAŽNJEN

Vidinom Besiktasu sva tri boda u derbiju: Vatreni skrivio penal, ali završilo je dobro...

Stoper hrvatske reprezentacije odigrao je svih 90 minuta u slavlju protiv Galatasarayja.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. listopad 2021. 21:43

Nogometni Istanbul uvijek je na nogama kada međusobno igraju dva kluba iz trojca Galatasaray - Fenerbahče - Bešiktaš, a tako je bilo i danas u derbiju 10. kola turske Superlige. Sastali su se Bešiktaš i Galatasaray, a u vrlo uzbudljivom dvoboju rezultatom 2:1 slavili su domaćini, za koje je punu minuitažu odigrao i hrvatski reprezentativni branič Domagoj Vida.

Poveo je Galatasaray u 35. minuti golom Rumunja Alexandrua Cicaldaua, ali samo četiri minute kasnije kanadski napadač Cyle Christopher Larin izjednačio je na 1:1. Larin je u glavnoj ulozi opet u 64. minuti kada preokreće omjer u korist Bešiktaša, pogodivši iz blizine poslije kornera s desne strane.

Tih 2:1 ostalo je do kraja, premda je u 81. minuti Domagoj Vida skrivio kazneni udarac igravši rukom u šesnaestercu. Loptu je na bijelu točku namjestio Egipćanin Mostafa Mohamed, koji je tri minute ranije ušao u igru, ali njegov prizemni udarac bio je vrlo loš i zaustavio ga je vratar Bešiktaša Ersin Destanoglu, koji je i prije toga imao nekoliko zapaženih intervencija.

Bešiktaš je skočio na treće mjesto sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Trabzona, dok je Galatasaray ostao osmi sa 17 bodova.

Linker
25. travanj 2024 11:10