KERSTIN JOENSSON Afp
POGLED NA BROJKE

Vikend u kojem su pljuštali rekordi! Bayern jedinstven u Europi, a Barci se ovo još nikad nije dogodilo...

Puno uzbuđenja, neizvjesnosti i zanimljivih podataka donijele su nam utakmice odigrane prošlog vikenda
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. travanj 2022. 11:41

Međunarodni nogometni vikend donio nam je pregršt neizvjesnosti, ali i trofeja. Dobili smo dva prvaka lige (PSG i Bayern), te osvajača Kupa (Betis), ali i pregršt statističkih zanimljivosti, pa i rekorda.

10

PSG je sada desetostruki prvak Francuske, izjednačio se sa St. Etienneom kao najuspješnijim klubom u povijesti Ligue 1, iza njih je ostao Marseille s devet naslova.

10

Bayern München osvojio je 10. Bundesligaški naslov u nizu, postavivši novi rekord u Ligama petice, prestigavši ​​Juventusovih devet uzastopnih koje je nanizao od 2012. do 2020. Bayernu je to bio 31. bundesligaški naslov. Niti jedan drugi klub nema više od pet.

image

Slavlje igrača Bayerna

CHRISTOF STACHE Afp

10

Robert Lewandowski zabio je u svakoj od svojih osam utakmica u Bundesligi kod kuće protiv Borussije Dortmund. Nijedan drugi igrač nije zabio u toliko uzastopnih utakmica Bundeslige kod kuće protiv jednog protivnika. Postigao je ukupno 10 golova.

11

Thomasu Müller je ovo 11. bundesligaški naslov, nitko u povijesti ih nema toliko.

2

Ovo je bila tek druga titula Betisa u 21. stoljeću. Oba puta u pitanju je bio trofej pobjednika Kupa. Razmak između dva slavlja? 16 godina, 10 mjeseci i 12 dana (2005.-2022.).

3

Barcelona je izgubila tri uzastopne domaće utakmice u jednoj sezoni po prvi put u klupskoj povijesti.

2

Rayo Vallecano je postao četvrta momčad koja je slavila u obje utakmice protiv Barcelone u LaLigi, te prva od Salamance 1997/98. Trener Vallecana Andoni Iraola prvi je menadžer koji je pobijedio Barcu kod kuće i u gostima u svojoj prvoj sezoni u natjecanju u 21. stoljeću.

4

Manchester United je izgubio četiri uzastopne gostujuće prvenstvene utakmice po prvi put razdoblja kada je izgubio šest u nizu, a bilo je to između prosinca 1980. i ožujka 1981.

2

Bruno Fernandes je prvi igrač Manchester Uniteda koji je promašio dva penala u jednoj sezoni Premier lige još od Teddyja Sheringhama 1997/98.

image

Bruno Fernandes

IAN KINGTON Afp

8

James Ward-Prowse je sada zabio osam golova iz izravnih slobodnih udaraca u Premier ligi od početka sezone, što je dvostruko više od bilo kojeg drugog igrača u Ligama. Zabio ih je u Premier ligi ukupno 14., samo ih David Beckham ima više (18).

15

Manchester City postao je prva momčad engleske lige u povijesti koja je pobijedila u 15 uzastopnih natjecateljskih utakmica protiv određenog protivnika (Watford).

46

Liverpool nije imao dosuđen jedanaesterac u niti jednoj od zadnjih 46 ligaških utakmica, što je najduža aktivna serija za bilo koju momčad Premier lige.

100

Od sezone 200/04, Ronaldo je jedan od četvorice igrača koji su zabili 100+ golova u dvije od pet europskih liga (LaLiga, Premier league), zajedno s Edinsonom Cavanijem (Ligue 1, Serie A), Gonzalom Higuaínom (LaLiga, Serie A) i Zlatanom Ibrahimovićem (Ligue 1, Serie A).

100

Cristiano Ronaldo je četvrti igrač koji je postigao 100 golova u Premier ligi za Manchester United (Ryan Giggs, Paul Scholes, Wayne Rooney). Samo još Liverpool ima četiri igrača s prvenstvenih 100 golova.

image

Cristiano Ronaldo

GLYN KIRK Afp

Linker
23. travanj 2024 15:14