StoryEditor
Ljuban Crepulja
 IVAN ČILIĆ
ODVELI GA U BOLNICU

Zaraženi bivši reprezentativac U21 Hrvatske: ‘Ako je ovo korona, onda se zaista ne trebam brinuti...‘

‘Popio sam jedan paracetamol i temperatura je prošla. Sada pijem čaj, ništa drugo...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. srpanj 2020. 22:54

Ljuban Crepulja javio je svojima u Glini da se osjeća dobro, neka se ne brinu. Nekadašnji hrvatski nogometni U-20 reprezentativac obolio je od koronavirusa i trenutačno je izoliran u bolnici u rumunjskom gradu Giurgiu, koji se nalazi na jugu države i ima šezdesetak tisuća stanovnika. Utakmica njegova kluba Astra Giurgiu s Universitateom Craiova je odgođena…

- U srijedu poslijepodne dobio sam informaciju da je moj test pozitivan - kazao nam je Crepulja, bivši veznjak Segeste, Hrvatskog dragovoljca i Slavena Belupa u HNL-u, te objasnio:

- Prije tjedan dana bio sam negativan, međutim u utorak smo trebali u karantenu prije utakmice i uoči puta dobio sam temperaturu. Javio sam se klupskom liječniku, testirao se i eto, nalaz je pozitivan.

Kako se sada osjećate?

- Super. Imao sam još u srijedu temperaturu oko pet popodne 38 stupnjeva, ali popio sam jedan paracetamol i prošla je. Svi ostali nalazi su mi dobri, čekam još analizu krvi i nakon toga moram na rendgen pluća. Pijem čaj, nikakve druge lijekove ne uzimam. Prvi sam slučaj korone u našem klubu. Trenutačno sam na promatranju u bolnici, dva dana bih trebao ostati. No, bude li sve u redu kažu da će me i brže poslati kući. Potom moram 14 dana ostati u izolaciji, a ne znam kakav je protokol dalje. Iz kluba mi ništa nisu rekli. Oni su poslali doma sve igrače, u petak će se testirati i budu li svi negativni, za vikend bi trebali odigrati tu utakmicu s Craiovom.

image
Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo 0:3 prošle godine, Petar Franjić na slici ispred Ljubana Crepulje
MILJENKO KARAČIĆ/SN

U subotu su planirali odigrati zadnji susret u prvenstvu protiv kluba FCSB, što je sljednik Steaue. Taj će ogled možda odraditi sljedeći tjedan. Dosta je utakmica u Rumunjskoj bilo odgođeno, posebno je koronavirus poharao Dinamo Bukurešt u kojem je registrirano dvadesetak zaraženih. Među njima i Hrvat Filip Mrzljak, koji se u međuvremenu oporavio. Tamo igra i Ante Puljić, koji je dokapetan. Počeli su trenirati, ali u golemom su zaostatku. Dinamo je Ligi za ostanak, dok je Astra Giurgiu u Ligi za prvaka.

Koronavirus je po cijelom svijetu, odavno već nije vijest, vjerojatno ste mislili "Neće mene", kazali smo Crepulji.

- Nisam zapravo o tome mi razmišljao, ali dogodilo se. Ne brine me, barem ne zasad. Ako je ovo što ja imam korona, barem prema aktualnom stanju, ne trebam biti u strahu.

Kakvu su uvjeti u bolnici u Giurgiu?

- Normalni. Liječnici su ljubazni, sobe uredne, nemam nikakvih probleme niti zamjerki. Ništa nije drugačije nego kod nas.

Obitelj mu je u Glini. Ima dvije male kćeri.

- Nisu pretjerano zabrinuti, više smo pogođeni s time što sam se nadao da ću već danas biti slobodan. Kad bismo dobili Universitateu bili bismo sigurno treći u prvenstvu i obećali su nam u tom slučaju da ćemo ranije na odmor. Neki od nas. Najavio sam dolazak doma, a sad ne znam što me čeka. Vjerojatno ću morati ostati u izolaciji dva tjedna. No, niti se bojim ja, niti moja obitelj. Samo će me morati pričekati...

U Rumunjskoj je korona uzela maha.

- Dinamo Bukurešt je najjače pogođen, nadam se da će što se mene tiče to biti bolest za koju ću znati samo na papiru. Nema mi druge nego sada držati se uputa liječnika i nadati se najboljem.

U rumunjskoj Ligi za prvaka Universitatea Craiova i CFR Cluj bore se za prvo mjesto. Crepulja i Astra Giurgiu su na poziciji za Europsku ligu... Eto, sve je više informacija i o hrvatskim sportašima koji su inficirani virusom čije posljedice su još uvijek nesagledive.

Linker
31. srpanj 2020 22:54