Gianni Infantino
 DMITRIY GOLUBOVICH Anadolu Agency Via Afp
SVE OPCIJE SU NA STOLU

‘Zašto SP ne bi bilo svake dvije godine? Ovakvo stanje je neodrživo, previše je besmislenih utakmica‘

‘Ovakvo stanje je neodrživo, sadašnji kalendar dosegnuo je neke limite‘, rekao je Infantino.
Piše: HINAObjavljeno: 08. rujan 2021. 21:53

Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije, otvorio je nekoliko intrigantnih tema na sastanku u Dohi.

Naime, Infantino i čelnici FIFA-e nalaze se u Dohi gdje nogometna organizacija provodi dio vlastite studije o tome koliko je izvedivo i praktično održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

Premda je takva ideja vrlo brzo dobila brojne suparnike (od članova Europske nogometne organizacije, Međunarodnog olimpijskog odbora…) Infantino je izjavio:

„Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju“, rekao je Infantino.

Brojni suparnici ovakve ideje prvenstveno ne žele od nečega „posebnoga kao što je Svjetsko prvenstvo i zato se, kao i Olimpijske igre, održava svake četiri godine“ učiniti nešto „posve obično“.

Uz ovu temu Infantino je spominjao i natrpanost nogometnog kalendara te sve veću isprepletenost klupskih i reprezentativnih obaveza.

„Previše je besmislenih utakmica i sadašnji kalendar je dosegnuo neke limite. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sustav koji će smisleno razlučivati klupske od reprezentativnih utakmica“.

Linker
08. rujan 2021 21:53